41 yaşındayım, hiç evlenmedim, anneyi babayı kaybettim. Yalnızlık daha fazla zorlar mı ileride, ilk talibimle evleneyim mi?
3 ay
41 yaşındayım, hiç evlenmedim, anneyi babayı kaybettim. Yalnızlık daha fazla zorlar mı ileride, ilk talibimle evleneyim mi?
yalnızlık zorlayabilir ama sadece yalnızlıktan kaçmak için evlenmek ileride daha büyük mutsuzluk getirebilir önemli olan karşındaki kişiyle huzur güven ve uyum hissedebilmen acele karar yerine doğru insanı seçmek daha değerlidir ❤️🌹
Öncelikle basın sağolsun 😟 yalnızlık Allaha mahsustur.., kolay değil ilk talibinle evlen diyemem ama şans ver bence. Bazi zamanlar oluyor başının omuzunayaslicak biri olsun istyyorsun… kardeşim varsa biryere kadar hepsinin kendi ailesi oluyor
Yalnızlık Allah’a mahsustur demek deyim olarak insan aklı için çelişkili görünsede kullanımı doğru değil. Allah ayetiyle her daim kullarıyla beraber olduğunu onlara yakın olduğu buyurur ayrıca sıfatları ve ilmiyle kullarına müdahale halindedir. Tek olmak Allah’a mahsustur ama bu yalnızlık değildir. Yalnızlık yaratılmışlar için sosyallikten mahrum kalmaları halinde kullanılır yaratıcı için eksiklik ifadeleri kullanılamaz.
Çelişkili görünmese de *
@blckjuliet yanlış ifade ettim kendimi ama umarım anlamissinizdir
Ya adam ile sonra bosanirsaniz ne olacak? Eğer evlenip boşanır isen sonrasında taliplerin çok daha az olacak emin ol o yüzden ilk taliple hemen değilde acele etme bence acele işe şeytan karışır derler karakterlisini bekle
41 yaş pek de acele etmediğimi gösteriyordur. Çok da talip çıkar mı bu yaştan sonra
Bak emin ol dedigim gibi yap daha iyisi olur yani bu arada basin sagolsun aileni kaybetmissin sanırım ama bak şimdi birisi ile hadi oldu diyelim ama adam sana kötü davraniyod kaba yani e bosaninca dul laftasi yiyeceksin
Teşekkür ederim. Zaten evlenesim yok da milletin acıyan gözlerinden ve sözlerinden çok sıkıldım
Aşkım sanırım evde kaldın diye birsey diyorlar mesela bak benim hiç sevgilim olmadı banada bazen diyorlar olmuyor kısmet değilmiş de geç oburunde bosansan bile bak emin daha kötü olur o zamanda dul laftasi yiyeceksin bu devirde evde kalmak dul denmekten bir tık daha iyi
Ama cidden böyle efendi birisi gelirse harbi evlen yani
Gençken yalnızlık güzel ama yaş ilerledikçe zor geliyor evet. Ama sırf yalnız kalmamak için ilk takiple , onu tam tanımadan evlenmek hata olur. Mutsuz bir evlilik yapmaktansa ömür boyu yalnız kalmak daha iyidir.
Yalnızlık zor, hele anne baba da yokken daha ağır geliyor, seni anlıyorum 😔 Yine de sadece korkudan “ilk gelen”le evlenmek ileride daha büyük yalnızlık hissettirebilir. Yanında duran kişi ama seni anlamıyorsa, o yalnızlık bambaşka yakar. Talibini tanı, değerlerine bak, acele etme. Gerekirse yalnız ama huzurlu ol, yanlış biriyle kalabalık içinde yapayalnız kalma 💔🌿
Cevap
33Cevap
Ön görüşme sonrasi eğer bir kalbinde isinma olur veya fikirleri dusunceleri sana uyan biriyse ilk talibinle evlen. Nereye kadar böyle yaşamak?
Kalbim ısınmıyor artık kimseye. Mantıklı olanı yapayım diyorum. Mantıklı değil mi?
Yani mantiksal anlamda evet
İlerde zorlar insan evde bir ses olsun hayat arkadaşı olsun ister ama ilk talibin nasıl birisi direk de evlenme uyumlumu sana
Düzgün birini bulursan hiç kaçırmadan evlen
Hayır tani evlilikle de hayatını karartma sonra iyice düşün
eğer o kişiyle evlenmek hem maddi hem manevi olarak sana iyi gelecekse neden olmasın
Evlenmek zorunda değilsin
Kendin olma sorunların var sadece
Bence nasip bu işler demekki senin aklınada kazınmış o kişi
hayatın tadını çıkar evlenipte 40 yıldır alıştığın hayatı değiştirmeye çalışmaya gerek yok
Yalnızlık çok yıpratıyor insanı kendimden biliyorum bu yüzden evlen derim ama sana uygun birisiyle
Karar sizin ancak yanlış evlilik yerine bekarlık daha doğru
Yanlış evliliği yapmadan anlayabilen var mı?
Nasibini zorla tanı tabi sonra evlen ayrıca ilk tanışmada anneyi babayı kaybettigini soyleme bazıları seni zayıf görür
Zorlama olacak bir şey hiç değil. Hayatın akışını doğru bıraktıktan sonra gelenleri iyi değerlendir sadece
Değil evde huzur olmasa daha büyük sıkıntılar yaşarsın
İlk talip çıkacak mı khkhhkh
Var evet biri. Komik olan nedir
Kimse almasın. Mal gibi hissedince böyle sorular doğal geliyor sanırım senin gibilere?
Düzgün insanla evlenmek önemli saygı güven önemli
Abla kafana uyan seni mutlu edecek talibinle evlen yalnız kalma
Yine de tanımak gerekli
İşin zor. Neden evlenmedin
İlk talip riskli olur tanımak lazım
Acele karar verme bence ama sen bilirsin
İlk talibinle olmasa da yine de evlen
Amcamla tanıştırayım istersen zengin paralı bekar
Bu yalta talip var mı
Yaşımdan genç gosteriyorum. Mesleğim var. Çok çirkin de değilim. İnsanlar yalnızlik sevmiyor galiba
İşin zor, ben yalnızlığı seviyorum
Ben talibim özelliklerin neler 😃
38 yaşımdayım uygunsa tanışmak istiyorum
Tanıyın sonrasında karar verin.
uygun olanla evlen
Şaka mı bu
Yok ciddi
Çirkinlik, aranmama, ailenin yakanı birakmamasi, fazla fedakarlık... Sonuç ; ben.
Yoo. Sadece konuşabileyim istedim. Hayatı paylaşayım. Kırmızı bayrak modu nedir?
Benim karşıma çıkan ne kafasında sence? Aşık mı?
Yanlış kişiyle olmaktansa yalnız olmak daha iyi
Bence hata olur
Ne güzel olgun kadınsın
saçmalama
Ölç tart ona göre evlen
33 yaşından bir kişi istermisin
Talip geliyormu peki
Bence hata adamı tanıyor mısun
Başın sagolsun Allah rahmet eylesin
💐🌸🌹
Tercih ettiğim yaş araligi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?