Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 3 yıl önce bir şeyden çok korktum ve bu bende travma oldu. Bir süre sonra panik ataklar başladı.
İlk olarak araç sürerken fark ettim, virajlara girerken ani irkilmeler oluyordu, sonra gece uyuyamamaya başladım.
Nöroloji doktoruna gittim, eeg çektiler, çok daldığımı ve gözlerimi kırptığımda düzeldiğimi söyledi, yani resetlendiğimi.
Keşke böyle kalsaydı.
Sonra yükseklik korkum başladı.
Araç sürerken yokuş aşağı giderken kontrolü kaybedecek miyim endişesi başladı ve bu yüzden çok yavaş araç kullanmaya başladım.
Öyle ki 80-90'ı artık geçemiyordum, hatta bir ara hiç kullanamadım, eşime verdim aracı.
Araç sollayamıyorum. Diyeceksiniz ki zaten sollama ama öyle değil. Önümdeki araç 60'la gidiyorsa ben de arkasından kilometrelerce o aracın arkasından gitmek zorunda kalıyorum.
Ya da arkamdan tır geliyorsa hemen kurtulmak istiyorum ve panik oluyorum, o panikle önce gaza basıp uzamak istiyorum sonra hızlandığım için panik olup frene basıyorum, berbat bir his.
İşim gereği insanlarla iletişimde olmam gerekiyor ama bazen insanların gözüne bile bakamıyorum, caddede yürürken acaba bayılacak mıyım, acaba şuradan şuraya geçebilecek miyim gibi anlık bir sürü tedirginlik.
Yüksek ses ve yüksek ışık hemen tetikliyor.
Bu yüzden gece karanlıkta daha rahat araç kullanıyorum.
Bu arada tiroit hastasıyım ancak hormonlarımı düzenli baktırıyorum fayda etmiyor.
Bir ara Selectra verdi doktor, kullandım 1 ay sonra bıraktım, çok uyku yapıyordu, evet beni biraz hissizleştirdi ama uyku hali de bende bu illeti tetikliyor.
Siz de bu kadar olmamış olabilir ama yine de nasıl üstesinden geldiniz bunun?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer