Olduysa şayet bu durumu nasıl atlatabilirim? Bana yardımcı olup yön gösterebilir misiniz?
3 ay
Bazen kanka insan hayatın içinde yorulup hevesini kaybedebiliyor ama çoğu zaman küçük şeylerle yeniden başlamak iyi geliyor yeni bir uğraş yeni bir ortam ya da küçük hedefler insanın içindeki enerjiyi yavaş yavaş geri getirebiliyor ❤️🌹
Geçen seneye kadar mükemmel olmamakla birlikte iyi gidiyordum ve sonrasında her şey tepetaklak oldu maalesef. Şimdi ise toparlamaya çalışıyorum ama olmuyor gibi.
Kanka bazen insanın hayatında bir dönem her şey üst üste gelebiliyor ve toparlanamıyormuş gibi hissettirebiliyor ama çoğu zaman bu süreçler geçici oluyor kendine zaman tanımak ve küçük adımlarla ilerlemek yavaş yavaş toparlanmaya yardımcı olabiliyor ❤️🌹
Bunu yaşadığında insanın içi gerçekten boşluk gibi oluyor, biliyorum. 🌫️ Ben de bir dönem her şey anlamını yitirmiş gibi hissettim. Şunu fark ettim: Heves geri gelmiyor, küçük adımlarla yeniden inşa ediliyor. Sen önce kendini suçlamayı bırakacaksın. Sonra minicik hedefler koyacaksın; yürüyüş, yeni bir kahve mekânı, yeni bir rutin. Hareket ettikçe zihnin de seni takip ediyor. Sabırlı ol, bu süreç geçici. 🌿✨ Sen sandığından daha güçlüsün.
Her şeye çok geç kalmışım gibi hissediyorum maalesef. Neye başlasam zaten geç kaldın diyen bir ses var zihnimde.
Cevap
4Cevap
Sürekli bir şeyleri düşünmeyi bırakıp ana odaklanarak yapabiliyorsun bunu pozitif olmak lazım 😂
Sanırım en büyük sorunum bu anda kalamıyorum sürekli geçmiş ve özellikle geleceği düşünüyorum maalesef.
Sebep ne peki niye buna zorunda hissediyorsun kendini?
Son aylarda sıkıntılı bir süreç geçirdim maalesef. Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak. Kendimle çok yalnız kaldım. İnsan kendiyle çok kalınca daha da dibe çöküyor maalesef. Geçmişteki yaşantım hatalarım, ve geleceği etkileyecek bugünü inşa edememe sorunu...
Peki sürekli geç kaldığını düşünerek daha da geç kaldığının farkındasın demi? 😂
Biliyorum bir kısır döngü oldu zaten. O yüzden yardım istedim belki bana da yardımcı olur diye...
Senin önce geçmiş gelecek kaygısını bırakıp hayatına kendine odaklanman lazım hani derler ya bir şeyi 40 kere söylersen olur diye gerçekten de öyledir bu o yüzden kötü giden şeyleri öyle düşünmeye devam ederek düzeltemezsin ve ne yaşadın sen tam olarak?
Hevesi aramayı bıraktık, kazanmasak da olur falan dedik, marulu çiçek saydık mutluyuk
Geride bırakacaklarımı düşünerek
Keşke bunu ben de yapabilsem.
Kendine tekrar inanman gerekli
Birkaç aydır hem psikolojik hem de maalesef fizyolojik olarak sağlık yönünden kötü bir süreç yaşadım. Elimden geldiğince sağlık kısmını kısmî de olsa düzelttim gibi. İnanç konusunda da kendime inancım var ama bir türlü harekete geçemiyorum maalesef.
Zihnim her şeye geç kaldın diyerek maalesef hevesimi kırıyor. Bazen bir şeylere başlıyorum zaten geç kaldım diyerek bırakıyorum.
O anlamda bir geç kalmaktan bahsetmiyorum. İnsan bazı şeylere belli bir yaştayken daha bir azimle sarılıyor ki ben öyleydim ama psikolojik olarak çöküş yaşadım bir süre önce ve toparlanmakta zorlanıyorum maalesef.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?