Hatırlıyorum da KPSS çalıştığım dönem psikolojim hiç yerinde değildi, o zamanki davranışlarım şu an çok saçma geliyor bana
3 ay
Ben de kpss çalışıyorum aynı durumu yaşıyorum. Evdekiler de eskisi gibi gülmüyorsun diyor. En yoğun işte çalışırken bile daha çok neşeliydim. Aklımda hep dersler, alım falan
KPSS süreci gerçekten insanı zihinsel olarak yorabiliyor, bunu yaşaman çok normal 😊 Uzun süre yoğun tempoda çalıştığında beynin sürekli “performans” modunda kalıyor ve bu da gerginlik, tahammülsüzlük, anlamsız tepkiler olarak dışarı çıkabiliyor. O dönemki davranışlarının şimdi sana garip gelmesi aslında farkındalığının arttığını gösteriyor. Sorun çalışmak değil, dengeyi kaybetmek. Dinlenme, sosyalleşme ve hareket olmayınca psikoloji alarm veriyor 🧠✨
Cevap
5Cevap
Evet sonra böyle oluyo
Evet bozuyor bir konuyu okurken önceki unutuluyor
Kazanma stresi olduğu içindir. Ders çalışmayla alakalı değildir
Nasıl çalıştınız ve atandınız mı?
Evet çok şükür
Bölüm neydi
Kamu yönetimi
Ben de işletme bitirdim a grubundan mı atandın b mi
A ağırlıklı çalıştım ama B den atandım
Nasıl çalıştın ya kaç saat mesela
Atanalı 4 yıl oldu tam ayrıntısını hatırlamıyorum ama öğlen gibi başlayıp gece 2-3 gibi bırakıyordum genelde. Tabi molalarım da sürüyordu epey, bazen 2 saatten fazla mola verdiğim oluyordu.
Psikolojik olarak nasıldın ki
Saçma alışkanlıklar edinmiştim. Aşırı duygusaldım ve olaylara fazla tepki veriyordum. Gereksiz konuları kafama takıyordum ve bazı kötü düşünceleri zihnimden uzaklaştırmakta güçlük çekiyorum. Tabi o sırada yaşadığım başka olayların da etkisi vardı üzerimde ama sınav sitresiyle birleşince daha çok etkiliyordu. Ama herkeste aynı etki olacak diye bir şey yok, sen bunları hiç düşünme. Çalışmaya niyetin varda zihnini yoracak ve seni duygusallaştıracak ortamlardan uzak dur.
Evet bu ara duygusal olduğum için çalışmıyordum şahsen sadece derse odaklanmak gerek. Peki ne kadar süre çalıştın 1 yıl falan mı
2 yıl. Bahsettiğim bu psikolojik sorunlar ilk yıl çok baskındı o yüzden ilk yıl istediğim puanı alamamıştım. İkinci yıl kafamı daha iyi toparlanmıştım o yıl atandım 2022'de.
Evet haklısın psikoloji çok önemli
Hakkında hayırlısı İnşallah atanırsın sen de
İnşallah hayallerime ulaşırım ya. İstediğin yere atandın mı peki
O yıl bilinçli olarak kendi memleketimi seçmiştim ama şimdi tayin sürem dolduğu için gitmek istiyorum bakalım bu yıl tayin niyetim var.
Hakkında en güzeli olsun
Hiç çok çalışmadığım için bilmiyorum
Bozuyor
Evde bir manyak var bizimde
Evet bozabilir. Hatta bunalıma bile sokabilir.
Sınav stresi bozuyor özünde.
Bozat
Bozar tabii
Bozar, her şeyin fazlası ve ayarsızı zarar
Mümkün
Bozmaz
Evet
atanabildin mi bari
Evet çok şükür
Gözün aydın senin adına sevindim darısı başımıza ndndkdk
Amin inşallah
Stres insanı her türlü yıpratır