Çalışmak psikolojiye iyi gelir mi sizce?
Evet gelir
Hayır gelmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çalışmanın psikolojik sağlık üzerindeki etkileri, birçok faktöre bağlıdır. Ancak genel olarak, çalışmanın psikolojik sağlığı olumlu yönde etkilediği düşünülmektedir.
Bir işe sahip olmak, insanların özgüvenlerini artırabilir, kendilerine olan saygılarını artırabilir ve özgüvenleri ile birlikte daha iyi bir ruh hali sağlayabilir. Ayrıca, işyerinde çalışırken insanlar kendilerini yararlı hissederler ve daha önceki yaşamlarındaki başarılarını da hatırlayabilirler. Bunun sonucu olarak, kendilerini daha mutlu hissedebilirler.
Çalışmanın insanların sosyal becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olduğu bilinmektedir. İşyerindeki iş arkadaşları ve yöneticilerle etkileşim halinde olmak, kişilerin sosyal becerilerini geliştirmelerine, iletişim becerilerini geliştirmelerine ve sosyal ağlarını genişletmelerine yardımcı olur. Bu da insanların kendilerini daha iyi hissetmelerine, daha az yalnızlık hissetmelerine ve daha iyi bir sosyal destek sistemine sahip olmalarına yardımcı olabilir.
Ancak, çalışmanın psikolojik sağlığı olumsuz yönde etkileyebileceği durumlar da vardır. Aşırı çalışma, iş yükünün çok olması, işyerindeki stres faktörleri ve işyerindeki olumsuz bir çalışma ortamı, çalışanların psikolojik sağlıklarını olumsuz yönde etkileyebilir.
Sonuç olarak, çalışmanın psikolojik sağlık üzerindeki etkileri birçok faktöre bağlıdır ve herkes için farklı olabilir. Ancak, iş sahibi olmak ve çalışmak genel olarak insanların psikolojik sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.
Gelir tabii ki
Hiç bir şey yapmadan boş oturmak insanı kötü etkiliyor.. bir şeylerle meşgul olmak kafayı da meşgul eder zaman daha hızlı ve güzel geçiyor.
Cevap
35Cevap
Elbette. Yeni insanlarla çalışma, emeğinin karşılığını alma ve harcama, sosyal ortam.. vb iyi gelecektir.
Kesinlikle iyi gelir. Çalışmamak da aynı şekilde olumsuz etkilere sebep olabilir.
Evet iyi gelir tabi ki de para kazanmak ya da zamanını iş ile geçirmek oldukça iyi gelir psikolojiye
Tabiki çalışmak bazen zorluğu olsada ki her işin mutlaka var ama insanın canını sıkan düşüncelerden uzaklaşması için bi kaçış alanı olabiliyor bazen. Çok şükür yarın iş var
Nerede ne kadar nasıl niçin kimlerle ne zaman çalışmak sorunlu yerde sorunlu kişilerle sorunlu bir işte sorunlu zamanlarda çalışma hiç bir şeye iyi gelmez
Tabiki
kafan dağılır
Sosyal olun
Yeni bir şeyler öğrenin
Yeni yer görün
Tabikide iyi gelir. Boş boş oturup kafada kurup durmaktansa bir işle meşgul olmak bence ruh sağlığına çok daha iyi gelir.
Seçtiğin işe bağlı değişiyor ben kafede çalıştım polis ve jandarma beni ezmişti ben de işten soğudum sebepsiz yere kızmıştı sana bağlı
Psikolojik sorunun boyutuna göre değişir ama genelde kafa dağılır meşgul olur bazı şeyleri düşünmeye fırsatın olmaz...
evet. bi düzen içinde olmak, sorumluluk almak insana iyi geliyor
Yanlışlıkla elim değdi iyi gelmezi işaretledim. Tabi kide iyi gelir
Mutlu olduğun sevdiğin işse eğer iyi geliyor yoksa işkence.
Psikolojik rahatsızlıkların tedavisi için temelde bir uğraş bulmak vardır
en büyük terapi kendini işe verince ne dert gelir aklına ne tasa
Çalışmak bir nevi sosyalleşmektir hem maddi hem manevi olarak iyi gelir
Tembellik beyin kemiren bit hastalıktır. Saglam insan çalışır çalışan saglam olur
Kimilerine iyi geliyor kimilerini daha da kötü edebiliyor
Diğer türlü kendimi çok boş bir insanmış gibi hissediyorum
Çoğu zaman gelmiyor bulunduğun psikolojiye göre değişir
#Mirliva
Elbette. Yeni insanlarla çalışma, emeğinin karşılığını alma ve harcama, sosyal ortam.
çalışmak değil de kendini oyalamak iyi gelir
6 aydır işsiz biri olarak kesinlikle buna katılıyorum.
Evet çünkü sadece psikolojik olarak oraya yoğunlaşıyorsun.
Gelir. Bir şey üretmeden evde yatan insanın psikolojisi bozulur.
Her zaman hayatımızdaki farkındalik farklılık güzeldir insanı kendi yapar.
Farkındalık yaratmak farklı güzellikler sunuyor insana ruhen 😊
Yerine göre bazen iyi gelir bazen hiç fayda etmez
çalışacağın ortama bağlı, kötü yere denk gelirsen psikolojine iyi gelmek yerine daha da bozarlar 😄
Çalışmayı sevmiyorsan gelmez
Çalışmayan insan hiçsizleşir rezil bi hayat yaşar
Kişiye bağlı ama gelir genelde
Benim daha çok bozuyor...
Kafa dağıtma açısından iyi olabilir
Kesinlikle iyi gelir
Farklı bişey yapmak tabi iyi gelir
Çalışmayı seven birisiysen evet
Hayır daha stres kaynağı
Ortama bağlı işini severek yaparsan gelir
Sorunu sadece ertelersin oyalamanmak için iyi
Severek yapılan iş ise gelir