Yani insanın elinde olan birşey bana kalırsa bu ders olayı. Dediğine katılıyorum. Ben dersi derste dinleyen bir öğrenci idim. Bu yüzden not vs tutmadan çokta iyi puanlar alarak eğitim hayatımı tamamladım. Ancak onca not tutanlar, dersten hariç ek olarak beraber çalışanlar benim yanıma bile yaklaşamıyordu :D Yani sevincim şu yüzden, başarılı oluyordum. Ancak üzücü olan ise onların bunca emeği çöp oluyordu bence. Eğitim hayatında öğrencilere, anlama şekilleri öğretilmeli ve ona göre çalışmaları sağlanmalı. Bunlar yapılmadan her bireyin aynı eğitime tabii tutulması çok üzücü. Sonra o bireyler kendilerini boşuna başarısız gibi hissediyor. Aslında farklı bir türden çalışmayı denese başaracaktır ama bilmiyor. İşte bu yüzden rehberlik eğitimi çok önemli. Umarım ülkemizde de gelişir.Çok ders değilde çok emek bence başarı getirir :D
Çok ders çalışmak her zaman başarı getirir mi? Getirmez. Nice insanlar var, sınava aylar öncesinden çalışıyor. Nice insanlar var, sınavdan önceki gece çalışıyor. Sonuç mu? Bir gece önce çalışan başarılı olurken, diğeri başarısız oluyor. 😄 Neye nasıl çalıştığın önemli! Boşa kürek sallayanlar da çok!
Mesela çok çalışmakta değildir, asıl mesele doğru ve sistemli çalışmaktır, eğer temel varsa bir konuda, o dersi 1-2 saat 5 dk aralıklı çalışıp, daha doğru ve kalıcı öğrenebiliriz, 10 saat çalışmak zarar bence, finallere çalışırken yapıyorum gerçi bu 10 saat işini ajsjdj
Hayır her zaman başarı getirmez. Çünkü çok çalışmak değil verimli ve düzenli çalışmak önemlidir. Öğrenmek güzel şeydir. Her şeye bakmak fikir sahibi olmak iyidir ancak çalıştığını anlamak ve anlamlandırmak daha da iyidir. Kalıcı olur.
Asla getirmiyor tatlim ben 1. siniftan 8. sinifa kadar sinif birincisiydim, lisede de ustun basari belgesi ve her donem takdir alan biriydim. Gel gor ki şu an bir bolum okuyorum da sonum işsiz mutsuz belli. Ilkokuldan lise sona kadar kalem tutmamis arkadaslarimi goruyorum hepsi hayati yasiyor ben ise gelecek kaygisi + anksiyete + diger psikolojik sorunlar ile boğusuyorum. Okuyan kim mutlu ki birine sor, sirf milletin diline "okudu da ne oldu" diye dusmemek icin her sey yolunda gibi yasayanlarla dolu etraf, ben dahil. Sana soyleyecegim tek sey gercekten istedigin işi yapman olur. Bu illa bir meslek olmak zorunda degil, bu hayatta hayatim boyunca yapsam sıkılmam diyecegin sey nedir? Sarki soylemek olabilir, resim cizmek olabilir... Şu anki bölümüne, gittigin yola hic bakma. Sana başarı getirecek tek şey, istediğin şeyi yapman olur.
Çok ders çalışmak başarı getirmez. Basari denen şey aslında mantığa bakar. Söyle örnek vereyim sınava çalışan 1 arkadaşım gece gündüz demeden aylarca büyük mücadele verdi lakin onun kuzeni 2 3 yaprak anca çalışmıştır. Ama sınav sonuçları her iki taraf için de gülünç gelmişti çalışan için tam bir kaos etkisi yaratacak puandı. Başarının sırrı çok çalışmak değil çözmek ve boş bir zihinle anlamak için kulakları dört açmak bana göre.😇
Ya bende getirmiyor çünkü çok heyecanlıyım ve çok dikkat hatası var mesela yapmam gereken şeyi zamanında yapamassam ve sonraya kalırsa elim ayağım dolaşıyor böyle kötü hissediyorum bu da beni hayatta sürekli başarısız yapıyor hani zor durumları yönetemiyorum anında kötü senaryolar yazıyorum beynimde. Bu durum beni çok yıpratıyor ve herkesten çok çalışmama ve çaba sarf etmeme rağmen başarılı olamıyorum. Başkalarıyla da yarışmıyorum sadece istediğim hedefe ulaşamıyorum.
Kendi adima diyom deesten derse degisirdi, matematik bolumunde herzaman cok calismam gerekti ve cok calisirdim ama ne zaman yazi yazmam ya da hani artistik bir konu olunca daha az calisip son dk birakmayi tercih ederdim cunki bir sekilde kendime kisitli bir sure verince dana basarili oldugumu his ederdim garip
Çok değil etkili ve programlı çalışmak kazandırır. Sayısal sınıftaydım, dersi derste dinleyip yeteri kadar soru çözerek çalışırdım ve sınıfın 1. siydim. Başka bir arkadaş evde nefes almadan ders çalışırdı ama 1. değildi 😉
Çok çalışmak okulda başarı getirir ama iş hayatında başka özelliklerde aranır. İşinizi iyi yapmalısınız mutlaka ama bunun yanında girişken, yaptığını satabilen biri olmalısınız ve en önemlisi insan ilişkilerinizin iyi olması getekir.
Kesinlikle hayır her şeyde olduğu gibi ders çalışmanın da fazlası zarar olarak geri dönüyor Düzenli ve verimli bir çalışma olmalı ki başarı gelsin Planlı programlı gidilmeli birden yüklenirseniz beynimiz eror verebilir
Ben de katılıyorum. Çok çalışmak her zaman başarıyı getirmiyor başarısızlığa da sebep oluyor. Çok az çalışılırsa da yeterli olmuyor. Bunların yerine ortasını bulmak en iyisi
Okulda ilk 3 olmana gerek yok çok kötü olmadığın aürece ortalama olman iyidir böylece diğer yeteneklerini geliştirmek için de zamanın olur. Benim görüşüm.
Artık bu yaşamda neyin nasıl olduğunu anlamıyorum... Hep çok çalışarak derdim... Fakat bakıyorum da , çalışmadan tuhaf yerlere gelen tuhaf yaratıkları farkedince, memleket sevgim azalıyor...
İlerde yapmak istediğiniz işle alakalı benim dersle alakam yok çünkü gelecekteki uğraşacağım işler için en ufak bir faydasını görmeyeceğim fakat avukat doktor gibi mesleklerde zorunludur çalışmak
Hayır getirmez 😊🤗 ben az çalışan ama çalıştığım şeyin anasını... biriydim ; arkadaşım ise benim çalıştığımın on katı çalışırdı. Şimdi o ftrci, ben tıpçıyım. Yani demem o ki bazen anlayarak çalışmak , boş boş çalışmaktan daha iyidir.
Hikmet anıl Öztekin güzel anlatıyor dinlemeni tavsiye ederim..! her ikisini 10 da 10 yapamazsak ama 1 de 1 yapabilirsiniz ben pomodoro taktiğini uyguluyorum 25 dk çalış 5 dk mola ben 5 dk da klasik müzik dinliyorum ya da doğa sesi ! Az gibi görünebilir ama anlicaksin ki çok şey mis...
Sabah 06.00 da kalk. Herzaman motive olmayabiliriz ama disiplin motive olmadığın zamanda etkili oluyor. programa göre yasa ama robot gibi değil belli program koyuoyorum günlük! Sabah erkek kalkıp kitap oku iyi gelir..!
Her insanın çalışma şekli kendisine has olduğunu düşünüyorum. Kişi kendisine uygun olan yöntemi bulana kadar farklı şeyler deneyebilmeli. Aynı doğrultuda “çok” çalışmak kadar, kendimize koyduğumuz hedefi gerçekten istemeliyiz de...