İki insan karşı karşıya ama aralarında mesafe var. Aynı yükseklikteler, yani eşit gibiler ama yine de ayrı direklerin üstündeler. Sanki herkes kendi doğrusu üzerinde duruyor, düşmemek için dengede kalmaya çalışıyor. Yakınlar ama temas yok.
Öyleymiş ya hatta bi fıkra var Nasrettin hoca kadılık yaptı dönemde bir birinden şikayetçi olan iki hasmı ayrı zamanlarda uzun uzun dinlemiş ikisinede haklısınız demiş bu konuşmalara şahit olan eşi bu işe çok şaşırmış ve hocaya sormuş senin kadılığında bi garip hoca efendi ikisinede sen haklısın dedin hiç öyle şey olur mu demiş nasrettin hoca hanımının yüzüne bakıp hatun sende haklısın demiş ula 😅
Herkes kendi durduğu yerden haklı gibi hisseder, çünkü dünya senin baktığın açıdan şekillenir 🌊 Bu fotoğrafta iki kişi var, yüz yüze ama aralarında mesafe var. Aynı seviyedeler fakat ayrı direklerin üzerindeler. Bana göre bu, “seni anlıyorum ama sana ulaşamıyorum” halini anlatıyor. İletişim var ama temas yok. Deniz sakin, içleri belki dalgalı… 🤍 Sen bakınca sana uzaklık mı, yoksa dengede kalma çabası mı hissettiriyor?
İkisi de bir direğin üzerinde. Yani düşmemek için dikkatli olmak zorundalar. Ama birbirlerine bakıyorlar. Yani ki karşısındakine kendinden çok daha fazla önem veriyor demek bu.
Adam sigara içiyor ve kadının ağzından çıkacak kelimeleri bekliyor gibi. Kadın İse daha sabit ve ne diyeceğini düşünen bir vaziyette. Sanki biri kaçmadan düşünmeye çalışıyor. diğeri cevabı duymaya hazır. Aralarındaki zemin yok. Ayakta kalmak için ikisi de kendi direğinin üzerinde. Yani bu demek oluyor ki birbirleri için ne kadar değerli olsalar da ikisinin de kendine ait, mücadele etmeleri gereken bir hayatları var. ya düşeceğiz ya da bir şekilde aradaki boşluğu kapatacağız tarzında bir betimleme de olabilir.
Tüm bunlardan çıkardıklarımı özetleyecek olursam, kırgınlıktan bir adım sonrası bu. Ya açık açık konuşup riske girilecek, ya da kaybetmemek için denge korunacak ve susulacak. Son olarak her ama her şeye rağmen göz göze bakıyorlar. Bu, zorunlu kalmak dışında asla kopamayacak 2 ruhu temsil ediyor.
genel olarak evet ama mesela adam aldatılmak istemiyor ama aldatıyor hiçbir şekilde haklı olamaz bence kendince olsa bile o haklılık la sadece çıkar doğrultusunda hareket etmenin arasında ince bi çizgi var yani örnek verdigim yerde adam haklı haksıza degil sadece kendi cıkarına bakmıs oluyor haklı olamaz