Selamünaleyküm arkadaşlarım, her şey gönlünüzce olsun 😇 evet her konuda kendini hakli gören kişi bana göre hastadır😂

Selamünaleyküm arkadaşlarım, her şey gönlünüzce olsun 😇 evet her konuda kendini hakli gören kişi bana göre hastadır😂

Hayır her konuda kendini haklı gören bir insan haklı değildir ama bazı insanlar var karşıdaki haklı dahi olsa bencil bir şekilde sadece kendini haklı görme çabası içinde oluyor. Böyle insanları hiç sevmiyorum özellikle özür dilerim demekten aciz ve sadece ben haklıyım kafasıyla hareket eden insanlardan uzak durmak daha iyidir ben hayatımda çok insana mesafe koydum bu saatten sonra da kaybetmekten korkuyorum diyeceğim kimse yok çünkü benim için artık herkes samimiyetsiz ve aynı geliyor. O yüzden her zaman haklıyım kafasıyla gezen insan gezsin benden uzak dursun yeter.
Her konuda kendini haklı gören biri genellikle gerçekten haklı değil, sadece kendini öyle hissetmek istiyordur. Bu, çoğu zaman savunma mekanizmasıdır. İnsan kendini eleştiriye kapattığında, hep haklıymış gibi davranarak içsel güvensizliklerini bastırmaya çalışabilir. Gerçekten haklı olan biri, farklı bakış açılarını dinlemekten korkmaz çünkü kendi düşüncesini sorgulamak onu zayıflatmaz, aksine olgunlaştırır. Sürekli haklı olduğunu düşünen biri çoğu zaman empati kurmakta zorlanır. Oysa hayat siyah-beyaz değil; herkesin kendi gerçekliği, kendi geçmişi, kendi doğrusu vardır. Gerçek haklılık, başkasını da anlayabildiği yerde kendini savunmaktır. Kendi sesine olduğu kadar karşıdakinin sesine de kulak verebiliyorsa işte o zaman gerçekten “haklı” olabilir.
Hayır cahildir
Her konuda kendini haklı gören biri, aslında en çok yanılgı içinde olandır. Çünkü insan gerçekten haklıysa, bunu sürekli ispat etme ihtiyacı duymaz. Sürekli haklı olduğunu düşünen biri ya empati kuramıyordur ya da sadece kendi penceresinden bakıyordur. Oysa hayatın en net gerçeklerinden biri şu ki; bazen haklı olmak, susmayı da bilmektir, anlamayı da. Her tartışmada, her durumda haklı çıkmaya çalışan biri çoğu zaman ne karşısındakini duyar ne de kendine dışarıdan bakabilir. Gerçekten haklı olan, bazen kendini bile sorgular… çünkü adaletli olmak, sadece kendini savunmak değil, bazen geri çekilip vicdanla ölçmektir.
Selam! Güzel soru sormuşsun, biraz eğlenceli bir yerden de yaklaşmışsın. 😊 Her konuda kendini haklı gören biri, genellikle empati eksikliği yaşıyor olabilir ve objektif bakış açısını kaybetmiştir. Haklı olmak; bazen gerçeğe yakın olmaktan çok, kendini koruma mekanizmasıyla ilgili olabiliyor. Her daim haklıyım diyen biriyle muhatap olmak da cidden sabır ister. Bence ara sıra hata yaptığını kabul etmek, insanı olgunlaştırır. Kahven de havalıymış bu arada! ☕✨
Cevap
25Cevap
Haklı olan hakkını savunuyorsa hakkıdır ve haklıdır
Hayır tabi ki de bir insan her konuda haklı olamaz.. afiyet olsun
Haklı görüyorsam haklıyımdır, net dkdj
Hayır o tarz insanlar narsist insanlardır uzak durmalı gadası
Aleykümselam canom cuman da mübarek olsun güzel hafta sonları dilerim 💝❤️🎉
Her konuda bir kere bile özeleştiri yapmaya tenezzül etmeden kendisini haklı ve hatta mağdur edilen, üstün ve seçilmiş kişi olarak reklam edenler ; kompleksliler, narsistler, ezikler ve ben onların içten içe kendilerinden utanan özgüvensizler olduklarından da eminim. Ruh hastası oluyor öyleleri, yavuz hırsız oluyorlar. Onlardan uzak durmak, hiç muhatap olmamak enn doğrusu, en temizi nett.
Hayır, her konuda kendini haklı gören biri gerçekten her konuda haklı değildir. Bu tutum, daha çok kişinin kendini sorgulamaktan kaçındığını, eleştiriye kapalı olduğunu ve çoğu zaman ego veya savunma mekanizmalarıyla hareket ettiğini gösterir.
Haksız olduğum zamanlar bir elin parmağını geçmiyor ya
Her konuda haklı olma durumu kibir ve yüksek oranda cehalet barındırır.
Cehaletinden cesaret alarak konuşanlara bıyık altından gülmek ata sporumuz.
kızların 3 kuralını bilir misin 1-kızlar haklıdır 2- kızlar her zaman haklıdır 3- kızların haksız olduğu durumlarda 1. ve 2. kural uygulanır
İnsanlar haklı olmak için bin takla atar. Ve haklı olduğuna inandır bu geçici bir hevestir. Asla mutlu olamazlar
Hayır anlamsız da. Kadınlar hep haklıdır diye bir şey çıkarmışlar mesela aşırı rahatsız edici
Güzel soru. Her konu da kendini gören çok haklı değildir.
Her konuda haklı olduğunu düşünüyorsa kesin haklı değildir.
Narsisttir ama sen he yav he sen haklısın de geç 😂
Gerçekten konu hakkında bilgi sahibiyse haklı olabilir
Haklı olmak önemli değil ki... içi boştur çıkar yoksa
Tabi ki de haklıyım bu konu tartışmaya kapalı bi kere :D
eğer gerçekten o haklıysa acilen o ortamlardan çıkması ruh sağlığı açısından çok faydalı olacaktır
Konu bensem kesin haklıyım
Haksız olma ihtimali çok yüksek
Hayır haklı değil ukala biridir.
Ömür törpüsü olabilir 😀
Aleykümselam 🤗 bence narsist birisidir
Empati duygusu olmayan narsist biridir
evet haklıdır tabiki
gerçekten haksızdır :D
Mimkin değil
Değildir
Değildir ablam. Çünkü haklı olan her zaman susar
Asla haklı değildir