Herkes herkesin hikayesinde ya çok kötü ya çok iyi. Herkes kendi hikayesinde haklı ve herkesin kendi penceresinden doğru o zaman kim yanlış?

Herkes herkesin hikayesinde ya çok kötü ya çok iyi. Herkes kendi hikayesinde haklı ve herkesin kendi penceresinden doğru o zaman kim yanlış?

herkes haklı değil çünkü. bazıları haksız olduğu halde haklıyım der. Herkesin kendince haklı olması, her zaman doğru ya da adil olmayabilir. Bazen insanlar, sınırlı bakış açıları veya yanıltıcı inançlar nedeniyle yanlış veya haksız bir tutum takınabilirler. Bu nedenle, gerçek doğruyu belirlemek için, farklı bakış açılarına ve argümanlara açık olmak, nesnel verileri incelemek ve mantıklı bir şekilde düşünmek gerekebilir. Ancak, bazen bir tartışmanın doğru ya da yanlış bir sonucu olmayabilir ve farklı insanların farklı görüşlere sahip olması normaldir. Bu durumda, anlayışlı ve saygılı olmak, farklılıklara saygı göstermek önemlidir.
Nefsini dinleyen haksız, hakikatin peşine düşen haklıdır..
Herkes kendi penceresinden bakınca haklıdır, çünkü nefis avukat gibi kendini savunur..
Abartılı olsa da bir örnek; tecavüz eden kişi "beni tahrik etti, suçlu o" diye kendini savunabilir.. Ama bu onu haklı yapmaz.. Çünkü doğru tektir..
Cevap
8Cevap
Allah kimden razıysa, doğru olan odur. Kişi kendinden bilir işi düsturunca, herkes kendini haklı görse de bağlayıcı olan Allah'ın koyduğu nizamdır. Her kim bu çerçevede kalp kırmaktan, incitmekten uzak durmuşsa, insana yakışır bir şekilde hareket etmişse, sahip olduğu kötü özelliklerini iyilere karşı değil de kötülüğe misliyle mukabele şeklinde kullanma yoluna giderek dönüştürebilmişse. O kişi doğrudur.
Herkes kendince haklıdır çünkü öz eleştiri yapmak nefse zor gelir. Kendini kanıtlamak için saygı duvarını yıkmamalı. Çünkü haklı çıkmanın bir avantajı kalmaz o zaman. Karşıdakini gerçekten anlamak için dinlemeli ve bahane üretmeden kendini sigaya çekmeli. Bir de şunu unutmamalı "hatasız kul olmaz"
Kimin, kime nereden ve nasıl baktığına bağlı. Ama en güzeli haksız da olsa haklısın diyip çekilmek. Çünkü haksızlar her zaman daha ısrarcıdır. Ve çirkefleşme potansiyeli taşırlar ‽
Meli şimdi şöyle bir olay var ortada ve herkes kendince haklı herkesin hataları var doğruları var ama herkes birbirini kotuluyor kimse birbirini anlamıyor ve herkes kendinin haklı olduğunu düşünüyor bu çok garip değil mi herkes herkesin hayatında ya kötü ya da iyi?
Evet. Ama artık hiçbir şeye şaşırmıyorum ben. Böyle bir durumda herkesi bir yere toplayıp "masalda değilsiniz! Uyanın artık ve kendinize bakın. Ne çok iyisiniz, ne d eçok kötüsünüz. Bu halinizle İNSANSINIZ
derdim ve kaçardım bu anlaşılma hastalığına tutulmuş insanlardan
Cevap soruda ama herkes kendince haklıdır gibi. Her zaman değil tabi ki.
Kendi hikayesinde doğru olan kendisi ise yanlış olan yine kendisi oluyor
Aslında herkes haklı değil. Haksız olduğumuz bir çok nokta var ama işte sıkıntı haksız olduğumuz Zaman bunu kabullenememekte maalesef.
Doğru sadece bir yanılsama
Yanlış olduğunu bilenler var ya.
herkes suclu kimse masum değil
Orta yol doğru
ben haklıyım
Ben doğruyum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?