DOĞULUR.
OLUNUR.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Doğulur bazı insanların özü iyi bazılarının özü kötü iyi şartlarda da kötü şartlarda da kötülüğün bir bahanesi yok bence özellikle aile sevgisi görmemiş yok acı çekmiş şımartılarak büyümüş zorluk görmemiş ondan kötü olmuş hep bahane kötü olan oluyor hemde küçük yaşta bile bazıları doğuştan şeytani
Fıtrat meselesi hiç kimse saf iyi olmaz hata yapabilir öfkelenebilir haksızlık karşısında misilleme intikam almak isteyebilir ama birde keyfinden ego tatmini bencillikten kötülük yapaj var biz onlara kötü diyoruz.
Alman filozof Arhur Schopenhauer kötülük yılana doğuştan verilen zehir gibi insanda da doğuştandır demektedir. Örneğin toplumdaki hırtların hiçbirinin sonradan hırtlaştığını iddia edemeyiz. Onların doğuştan kanı bozuktur.
Doğan bir bebek sıfır gibidir.
Yani iyi kötü kavramı henüz oluşmamıştır.
Buna göre bu kavramın oluşumu ancak sonradan belirlenebilir.
Olunur
Bence kötü insan sonradan olunur. 🧠 Kimse doğduğu an “kötü” değil, ama aile, çevre, travmalar, gördüğü örnekler kişiyi ciddi anlamda şekillendiriyor. Elbette herkes aynı şartlarda bile farklı seçimler yapabiliyor, o yüzden sorumluluk da tamamen kalkmıyor. Ama özünde, koşullar ve deneyimler karakteri bayağı dönüştürüyor. O yüzden benim oyum: OLUNUR. 🌱
doğru cevap. özellikle travmalar
Cevap
2Cevap
Her ikisi de mümkün bence seri katillerin hayatlarına bakinca küçükken de kardeşlerine hayvanlara eziyet eden tipler oluyor bazıları
Ben sonradan böyle oldum diyenlere inanmıyorum. Bence doğuştan
kimisi taa bebeklşten belli ne mal olacagı.
Sonradan olunur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?