@MelanKolikCadu
İnsanlar, kötü biri olarak mı doğar, yoksa bunu öğrenirler mi?
@MelanKolikCadu

İnsanoğlunun doğuştan getirdiği bir karanlık yön vardır. aslında bu da bizim nefsis dediğimiz olgunun varlığına önemli bir referans. İnsanoğlunun doğuştan getirdiği o iyilik o adalet duygusu da insanoğlunun doğuştan bir vicdanın olduğunun bir göstergesi. insanlar da ailesinden aldığı terbiye, arkadaşlarından çevresinden gördüğü davranışları küçükken ayırt edemese bile tecrübe ile iyi veya kötü diye ayırt edebilir. bazı insanlar bir iş yaparken nefislerine haps olur bazıları ise vicdanlarına sorar, sorgular ve ona göre karar verir. yani doğuştan gelen yönlerimiz var ama davranışlarımız doğuştan değilidir elbette :)
Sonradan secerler ogrenirler vs vs
Kotu insanlar hayat ban kotu davrandi ondan kotu oldum der. Ama hayat herkese iyi davranmiyor ki iyi olan hep iyi sabredende var. Bazıları vicdansiz isdeisde.
Ben kötü biriyim insanlar saf ve temiz doğar sonra insanlarla tanıştıkça kötü olurlar ben kötü biriyim kötülük yapıyorum ama mutluyum insanları kötülük yapmaya zorlayan tek şey yine insanlardır. Kötüler gerçek doğruları arayan gerçek iyilerdir.
insanlar gördükleri öğrendikleri ile kötüleşir
EİG için teşekkür ederim. :)
Cevap
8Cevap
Yeni Doğan Herşeyden habersiz bir bebek nasıl kötü olabilir? Iyilik ve kötülük kişinin kendi tercihidir.
Insanlar kötü biri olarak doğmaz tabi ki sonradan çevre arkadaşları ve edindiği tecrübeler onu o hale getirir daha dogruşu o secer
Bence seçer
O da doğru ama zalimlik yapmayı düşünebilir bir insan
malesef gördüğüm için katılmıyorum
iyi insanlarda kötülük yapabilir
zalimlik yapabilir ciddennn
valla herkes gördüğünü bilir söyler bende öyle yapıyorum sizde onlarda bunlarda sunlarda
ne alaka anlayamadım :S
rica ederim
eyvallah sagolun
kırmadıgımı sunuyorum nedir
:DDd tamam problem değil herkese oluyor o
yok ya kırılcak bişey
aynen bana da oluyor :D
kavga edilcek bir durum yok olsa ederim gocunmam -.- :D
yoo bilmiyorum
hayat tuhaf insanlar daha tuhaf
neyse söylemek istedin söyledin :D hadi iyi günler
gecti gibi aynen
genelde insanları dövcek gibi mi konusursunuz? cok sert bir uslup ya
yine de böyle olmanız hoş değil.
Tamam
Pkiii
Ricalar
O ne alaka
Değilim tabi ki
:d:dddd
Erkeklerde her kıza yilismaz ama demek ki yanlış bişeyler var ^^
Sanalda ki arkadasliklara güvenilmez tecrübe eden biri olarak söyleyeyim bence arkadaş deme
burdaki insanlar değişik yani zamanla takılınca anlarsın
Guru önerisi dikkate al ^^
2 gündür guru olmış hemen bir havalar tripler.
Bende sizin gibi düşünüyordum ama bir arkadaşımı uyarmıştım yılışık olma nasılım sorularına cevap vermek zorunda değilsinn demiştim "amaann yaaa buradaki davranışım gerçek diiiil ki burası yalan sahte" gibi şeyler demişti.. Demekki oda bilmiyorsa artık nesse bayan guru.. Sanki kaymakam olmuş
Hiçte havalı olduğumu düşünmüyorum.
Biraksam hayat hikayesini anlatcak ::D
O sizin gicikliginiz olmalı. Kiskancmisiniz ya siz -.-
Iyi misin?
insanlar kötülüğü insanlardan öğrenirler.. mesela çocuklar;dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaya bilmezler ama gel gör ki sonra büyüklerle, ebeveynleriyle karışılaşırlar ve sonra olan olur
Genlerimizle ilgisi olmakla beraber insanlar sonrada kötü olur kötü doğmaz
Ogrenirlerler ya da mecbur kalirlar ama ictenbgelen kismi da az degildir
Masum bir bebek nasıl kötü doğar bilmiyorum ki..
Kötülük bulaşıcı bir hastalık olsa gerek.
İnsanlar nötr doğar, ne iyi ne kötü. Aileden başlayarak iyiliği de kötülüğü de öğrenirler.
2 yaşında çocuk ne tür bir kötülük yapabilir?
Ayrıca onları da aileden öğreniyor. bir çocuğa (genelde kız) oyuncak bebek verip ona bakmasını istersen annesinin ona baktığı gibi davranır. O hesap.
Sonradan ogrenirler , ogrenmek de degil aslinda yasadiklari ortam, yasadiklari olaylar, beraber yasadiklari kisiler, aileler, ogretmenler hepsi birer faktordur
Kişinin tamamen kötü ya da tamamen iyi olabileceğine inanmadığımdan bu soruya kesin çizgileriyle verilecek cevabım yok
öldürmek için doğarız.
hmm.. umarım açlıkla sınanmazsın ^_^
Iyiligin ve kotulugun olcutu nelerdir vs?
bır bebek testı vardı bu teste gore sonradan kotu bırı oluyoruz.
bence doğuştan
yaşadığı olaylar onları iyi veya kötü insan yapar
Öğrenirletr
Öğrenir yetişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar