Prenses Erkekleri" aslında biz mi yaratıyoruz? Kadınların "her şeyi ben yaparım" tavrı erkekleri çocuklaştırıyor mu?

Selam KS canlar ! Son zamanlarda dillerden düşmeyen bir "prenses erkek" mevzusu var. Sorumluluk almayan, konforuna düşkün, her şeyi kadından bekleyen bir profil... Ama gelin iğneyi biraz da kendimize batıralım.
​Psikolojide "Öğrenilmiş Çaresizlik" diye bir kavram var. Kadınlar ilişkide "aşırı işlevsel" olup her sorunu çözdüğünde, her sorumluluğu üstlendiğinde; erkek bir süre sonra "benim yapmama gerek yok" diyerek pasifleşiyor. Yani biz sorumluluk vermediğimiz için onlar sorumluluk almayı unutuyor olabilir mi? İlişkilerde dengeyi kuracağız derken erkeklerin maskülen enerjisini ve sorumluluk bilincini ellerinden mi alıyoruz?

Sizce bu durum "hazıra alışmış erkek" sorunu mu, yoksa "her şeyi sırtlanan kadın" hatası mı?
Prenses Erkekleri aslında biz mi yaratıyoruz? Kadınların her şeyi ben yaparım tavrı erkekleri çocuklaştırıyor mu?
Prenses Erkekleri" aslında biz mi yaratıyoruz? Kadınların "her şeyi ben yaparım" tavrı erkekleri çocuklaştırıyor mu?