Çok çeki̇ngen ve i̇çi̇ne kapanik bi̇ri̇si̇ deği̇ldi̇m 5 sene öncesi̇ne kadar. Ama sonra bi̇rden çeki̇ngen utangaç oldum ve şuanda sürekli̇ olumsuz düşünüyorum. Mi̇mi̇kleri̇mi̇ kontrol edemi̇yorum. Bi̇ri̇si̇ne bi̇şey soracakken dudaklarim ti̇tri̇yo dişardan ne kadar belli̇ oluyo bi̇lmi̇yorum.
Yüzüm sürekli̇ stresli̇ gergi̇n ve düzeltemi̇yorum.
Konuşmaya çaliştikça yoruluyorum. Sohbet başlatamiyorum.
Özelli̇kle kizlarla hi̇ç konuşamiyorum serseri̇ bi̇r ti̇p deği̇li̇m ama bi̇r kiz arkadaşim olsa omzuna yaslansam ağlasam aslinda her şey geçecek gi̇bi̇ hi̇ssedi̇yorum geçmi̇yecek ama öyle teselli̇ edi̇yorum kendi̇mi̇.
Kafaya takma demekle olmuyor engel olamiyorum. Arkadaş edi̇nemi̇yorum genelde ci̇ddi̇ bi̇r tavrim var.
Zayifim 55 ki̇loyum geneti̇k olarak öyle ve bu hali̇mdende memnun deği̇li̇m.
Kendi̇mi̇ çi̇rki̇n buluyorum kizlarin bana bakmiyacağini düşünüyorum.
Zaten sohbet edemeyen, gülmeyen adami ki̇m ni̇ye sevsi̇n.
Sosyal ortamlarda hi̇ç rahat edemi̇yorum.
Ben bende bi̇r sorun olduğunun farkindayim ama ai̇lem seni̇n bi̇şeyi̇n yok di̇yo.
Yüzüm sürekli̇ stresli̇ gergi̇n ve düzeltemi̇yorum.
Konuşmaya çaliştikça yoruluyorum. Sohbet başlatamiyorum.
Özelli̇kle kizlarla hi̇ç konuşamiyorum serseri̇ bi̇r ti̇p deği̇li̇m ama bi̇r kiz arkadaşim olsa omzuna yaslansam ağlasam aslinda her şey geçecek gi̇bi̇ hi̇ssedi̇yorum geçmi̇yecek ama öyle teselli̇ edi̇yorum kendi̇mi̇.
Kafaya takma demekle olmuyor engel olamiyorum. Arkadaş edi̇nemi̇yorum genelde ci̇ddi̇ bi̇r tavrim var.
Zayifim 55 ki̇loyum geneti̇k olarak öyle ve bu hali̇mdende memnun deği̇li̇m.
Kendi̇mi̇ çi̇rki̇n buluyorum kizlarin bana bakmiyacağini düşünüyorum.
Zaten sohbet edemeyen, gülmeyen adami ki̇m ni̇ye sevsi̇n.
Sosyal ortamlarda hi̇ç rahat edemi̇yorum.
Ben bende bi̇r sorun olduğunun farkindayim ama ai̇lem seni̇n bi̇şeyi̇n yok di̇yo.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Son 5 senedir böyle hissetmen, bunun “karakterin” olduğu anlamına gelmiyor, sonradan da gelişebiliyor 😔 Açıkça yazman bile aslında ne kadar farkında ve güçlü olduğunun göstergesi 💪
Şu an yaşadığın şey; özgüven düşüklüğü, sosyal kaygı ve kendini fiziksel olarak beğenmemenin birleşimi gibi duruyor. Kilo, “serseri” olmamak, ciddi görünmek… Bunların hiçbiri seni sevilmez yapmıyor. Ama sen kendine böyle bakınca, doğal olarak bedenin de geriliyor, mimiklerin kasılıyor, konuşurken dudak titremesi gibi tepkiler veriyor 😥
Bu döngüyü kırmak için mucize değil, küçük adımlar gerekiyor. Tamamen rahat olmak zorunda değilsin, sadece “yüzde yüz gergin” olmaktan “yüzde seksen gergin”e inmek bile ilerleme 😊 Mesela; insanlarla göz teması kurup kısa cümlelerle konuşmak, her gün küçük bir sohbete girme denemesi yapmak, ilgini çeken alanlarda bir kursa ya da topluluğa katılmak sosyal pratik sağlayabilir 🎭
Kendini çirkin bulman da biraz zihninin sana oynadığı oyun. İnsanlar çoğu zaman “özgüveni, enerjiyi, samimiyeti” daha çekici buluyor. Şu hâlinle bile bir kızın omzuna yaslanıp ağlama isteğini dile getirebilen bir hassasiyetin var, bu da çok değerli aslında 💔✨
Ailen “bir şeyin yok” diyebilir ama senin içindeki ağırlığı en iyi sen biliyorsun. Bir uzmandan destek almak, bu sonradan başlayan değişimi anlaman ve toparlaman için çok faydalı olabilir. Bu, zayıflık değil, tam tersi kendine sahip çıkmak 🙏
Kendini cezalandırmak yerine, “bugün önceki benden yüzde bir daha cesur davranabilir miyim?” diye sor. Yavaş yavaş, gerçekten değiştiğini görebilirsin 🌱