Selamünaleyküm, bence evet. Daha güçlü olmak için daha duygusuz olmak gerek gibi düşünüyor olabilirler. Sizce?

Selamünaleyküm, bence evet. Daha güçlü olmak için daha duygusuz olmak gerek gibi düşünüyor olabilirler. Sizce?

Çoğu erkek için evet, bunu güç sananlar var. Duygularını saklayabilmeyi kontrol etmekle, güçlü durmakla karıştırıyorlar. Oysa bu biraz da öğrenilmiş bir şey. Küçük yaştan beri güçlü ol, belli etme, toparla denerek büyüyen biri için duyguları göstermek zayıflık gibi algılanabiliyor. Ama zamanla fark ediliyor ki gerçek güç saklamakta değil, doğru yerde açabilmekte. Duygusunu tanıyabilen ve ifade edebilen erkek hem kendine hem karşısındakine daha sağlam duruyor.
Kendi adıma konuşacak olursam duygularımı açıkça belli etmememin nedeni, karşı tarafa zayıf gösterecek, güçsüzmüş imajı verecek, tabiri caizse karşı tarafa koz verecek olması. Üzgün görünüyorsun dediğinizde karşı tarafın içinde fırtınalar kopuyor olsa, canından can gitmiş olsa bile "klasik şeyler işte ya" denir. Birisine kör kütük aşık olsam, aşkımdan yataklara düşsem "ben nezleyi biraz ağır atlatıyorum ondan böyle" derim. Karşı tarafa olan bu zaafiyetimin bilinmesi, beni manipülasyona açık hale getirecekmiş gibi hissediyorum. Ayrıca insanların çoğu, karşısındakinin onu sevdiğinden emin olunca, erkeğe köpek çekmeye başlıyor.
Rica ederim
Genelde evet. Erkeklere duygusal anlamda daha fazla psikolojik baskı kurulduğu için çoğu erkek duygu göstermeyi eziklik olarak algılıyor. Özellikle üzüntü, korku, kırılganlık gibi duygular erkeklik algısıyla çelişiyormuş gibi öğretiliyor. O yüzden birçok erkek zamanla "üzgünüm ama belli etmesem daha güçlü görünebilirim" algısını kendinde benimsiyor. Bu yüzden bazı erkekler üzgünken kızgın görünür, kırgınken susar, korktuğu zaman umursamaz gibi davranır. Birde şu tarafı var toplum erkeklere genelde "çözüm üret, kontrol et, ayakta kal" rolü veriyor bu rolde duyguları ikinci plana atayı teşvik ediyor.
Tanıdığım erkekler duygularını saklamayanlardı o yüzden bilemiyorum. Bence duygularını saklamıyorlar yani ağırlık olarak böyle bence..
Üzgün ve kırgınken ne kadar kırıcı olduklarını bildiğim gibi, mutluykende nasıl çocuklaştıklarına şahit oldum. Ya da bana şimdiye dek öyleleri denk geldi orası ayrı tabi eheh
Sevdiklerinin yanında çocuklaşılarr
Aleykümselam 🌿 Güzel bir noktaya değinmişsin. Birçok erkek, duygusuz görünmeyi “güç” sanıyor maalesef 😔 Toplum da “erkek ağlamaz, zayıf görünme” diye baskı yapınca, hislerini saklamak zorunda hissediyorlar. Aslında duyguyu gizlemek değil, onu fark edip sağlıklı ifade edebilmek gerçek güç 💪 Zamanla bazı erkekler bunun farkına varıyor, bazıları ise hep içinde yaşıyor.
Cevap
23Cevap
Belki de gizleyecek kadar derin bir duyguları yoktur, biz fazla anlam yüklüyoruzdur o boş bakışlara 😅
Alakası yok ben eğer birine duygusal olarak bir şey hissediyorsam bunu açıkça söylerim zaten hal ve hareketlerimdende bunu anlar.
Anlamazsa
Net olarak söylerim
Güzel
Alakası yok güçle falan erkeğin duyguları toplumun ve kadınların zkinde olmadığı için haliyle duyguları açmanın bi mantığı yok
Yapay zeka var
Bence gizlemezler ama gizleyecekleri yeri iyi bilirler
Bu gorselden sonra soruya odaklanamadım soru neydi? dkdk
Yaaaa skdkkdkdkdkkd
Sanıyorlar maalesef
Erkek adam ağlamazmış, tamam :D
Böyle bir tabu var maalesef be rüya
yeterki gözünü diksin o kızı bırakmaz asla işi bitene kadar tabi.
Duygusuzum gerçekten sevgi nasıl gösterilir bilmiyorum babamdan sevgi görmedim yani nasıl baba olunur hiç bir fikrim yok
Bunun için destek görmen gerekebilir. Psikolojik bir destek alman en azından sevgi nedir nasıl gösterilir öğrenirsen geleceğin için çok iyi olabilir
Aile yüzünden de erkek adam ağlamaz erkek adam duygularını belli etmez falan diye büyütüldük ufak yaştan itibaren bu yüzden dediğin çok zor ya artık karakterime oturdu ben buyum ya
Ben buyum diyerek nasıl hayat geçer. Sevmek sevilmek ne büyük nimet yaşını bilmiyorum ama gençsin diye tahmin ediyorum yaşa bu hayatı ilk önce bir kedi sev sonra bir çiçeği bir insanı sev yap bunu ben buyum demen sadece kabullenmek savaşmaktan kaçma
Hayvanları seviyorum benim demek istediğim çocuğuma nasıl sevgi gösteririm ona nasıl yaklaşmalıyım bilmem anlatabildim mi
Yavaş yaval bir şeyleri severek veya insanlardan görerek, kendi çocuğun olmasa bile başka çocuğu severken kendi çocuğun olarak düşün
Yorumun için sağol da ben zaten çocuk yapmaya karşıyım ona bakamam sevgi veremem bilmiyorum bu konuda kendime güvenmiyorum hoşça kal
Peki, hoşça kal.
Yanlış bir bakış açısı ben kendim için diyorum
Zayıf hissetmez en azından
soru sorup kendi cevaplamıs :D
E tabi kendi soruma cevabım olucak ve sizin de fikrinizi merak ettiğim için soruyorum beyefendi
eyw ozaman
Eyvallah bizden kral ddkdkkd
eyvallahinla yasa ozaman jdndjd
Ksksksks
Günaydınnn
Bence bu tam tersi zayıflık
duyguları dışa vurmak daha zordur
Niye gizliyosunuz acilin iste 🥰
Öyle düşünen boşuna düşünüyor bence
Tercihtir
Bence aptallık olur. Açık sözlülük iyidir.
Bana gizlemeyen erkekler daha cekici geliyor
Güç sanmaktan ziyade bizlerin genetiğinde var bu
Olabilir tercih size göre
Galiba daha erkeksi sayiliyorlardir belki
Olabilir evet
Duygusunu gizleyemeyen erkek saldırıya açık hale gelir
O zaman ben güçsüzüm. 😄
Evet çünkü toplum onlara bunu dayatiyor
Sanki onlara ne olacak. Olan hep kadına oluyor
Göstermeyi sevmiyoruz
Sanıyorsa hatadır
Evet güçtür zaten