Her şeyimizi kaybetseydik de hevesimizi kaybetmeseydik.
Evet heves gittimi , söylemek isteyeceğiniz kitap kadar kötü sözler olsa da , artık söylemek sizin için önemsizleşir.
Hevesinizi kaybedince tam olarak ne yaşarsınız?
Her şeyimizi kaybetseydik de hevesimizi kaybetmeseydik.
Evet heves gittimi , söylemek isteyeceğiniz kitap kadar kötü sözler olsa da , artık söylemek sizin için önemsizleşir.
Hevesinizi kaybedince tam olarak ne yaşarsınız?
Umrunda olmaz bir çok şey
Herkes çok ciddi anlamda umutsuz gibi yazmış. Mesela insan spora başlar bir hevesle hevesi geçince bırakır. Çoğu kişi hayattan vazgeçer anlamında cevaplar vermiş anlamadım
Rica ederim 🤲
Heves gidince iç dünyanda önce renkler solar gibi olur 🎨➡️⚫ Sonra anlam duygusu zayıflar; yapmak istediklerin var ama “neden yapayım ki?” hissi ağır basar. Öfke, kırgınlık, küskünlük hepsi içerde sessizce çöker. En kötüsü de, kendine dair inancın azalır; “ben böyleyim artık”a dönüşür. Ama heves ölmez, sadece küser; doğru zaman ve küçük bir kıvılcımla yeniden canlanabilir 🔥
Cevap
6Cevap
Amaçsızlık başlar
İnsan kendini kör bir zindan de gibi hissediyor
Karanlık ve başıboş kalıyorsun
Ama mücadele edip çıkıyorsun değil mi. O ayrı bir insana güç ve farkındalık veriyor.
Tükenmişlik sendromu öğrenilmiş çaresizlik depresyon
Peki bu durumdan kurtuluş bir avantaj olur mu. Yani insan çoğu şeye heves edebilir sonra hevesi kırılabilir. Ama sonra tekrar tekrar deneme isteği gelirse daha iyi bir sonuç alabilir mi.
Öğrenilmiş çaresizlik bilirim ilk okuduğum kitaptı. Be mükemmel bir anlamı vardır. Köpek balığı işe balığı aynı yere koyarlar arasına korkmaz cam koyarlar diye başlardı kitapta. İşte ne kadar denesen de sonuç değişmezdi. O cam olsa da olmasa da kafadaki yenilgi olmayacağını düşünmek bir kayıptı. Oysa bir laf vardır severim. Nefsine ağır gelen hayırlıdır diye. İşte vazgeçmeyi düşündüğün de vazgeçmekten vazgeçmek gerekir 🤲
Yani sabit kalmaktansa denemek daha iyi olur sabit kalınca hiç bir ihtimal kalmıyor ne zaman denesem daha kötü düştüm de yine de çabalamak lazım
İnsanın hayal gücü çok geniştir. O zaman imkansız diye bence bir şey yoktur. İmkansızmışız biz kafamız da inandığımızdan olur bence. Çabalarsan vazgeçmezsek mutlaka sonuç alınır. Mesela düştüğün de bacağın ağrır peki defalarca düşsen de o acı artık olmaz değil mi çünkü düşsen de güçlenirsin.
Ama o eski canlılık umut heyecan hali enerji de olmuyor çabalıyorsun doğru ama donuk hissiz bir insan defalarca kez kırılınca eskisi gibi olumlu olamıyor
Peki şuna inanır msınız? İnsan kaybedebilir ama kaybettiğin de çabalarken başka şeyler de kazanır. Benim bir hocam şöyle derdi ; kazandığın şey kaybettiğine değiyorsa sorun yok devam. Yani kaybedebiliriz insanız düşeceğiz kalkacağız peki kaybettiğimiz şeyler de bise başka şeylerin kazancı olamaz mı?
Deneyim kazanıyorsun ama tüketiyor ruhundan duygularından enerjinden gidiyor
Tek teselli kaynağı devam ediyor olabilmek sonuçta şansın var hikayenin sonu değil
Tekrar kazanılamaz mı? Belki de kaybettiğin şey maddi durumlarındı ya da kazandığın şey maneviyatlardı. Ruhun bir sözle canlanır , duygu bir enerji ile kazanılır , enerji ise belki de pozitif bir düzenle kazanılır. Hani benim düşüncem şöyle , negatif olan zarar veren her ne ise umursama ama pozitif olan iyi gelen ne ise fazla fazla umursa. Böyle olunca ruhun da tamir edilir duygular da kendini bulur enerji de daima olur diye düşşnğyırum 🤲
Devam etmek güzeldir ama farkında olarak devam etmek gerekir bence. Bende mesela zor bir süreç geçirdim vaktiyle kaybettiğim şeyler oldu ama kazandıklarım da oldu. Ama hani bu dünya bir rüya neden her şeyi umursayalım ki. Yani bizi yoran üzen şeyleri kafaya takmaya gerçekten hiç gerek yok. İnsan kendisini mutlu etmeyi de bilmeli bence 🤲
Zaten en büyük sorun bence insanlar ve şartlar başarısızlık doğal ama şartlar ve insanlar zorlu olunca adaletsizlik haksızlık olunca neyse dinlediğiniz ilgilendiğiniz ve güzel cevaplarınız için teşekkürler negatifliğimle yormak istemem
Yok Estağfrullah ne demek. Bizler de her zaman pozitif değiliz hem neden negatif olasınız ki. Ya dünya şartları evet adaletsizlik haksızlık bir çok şey var ama yine de kendimiz için bir şeyler yapabiliriz. Bir şeyleri başarabiliriz. Tam tersine rahatsız olduğum bir şey yok öyle düşünmeyin yani. Ama şuna inanıyorum düşünce yapımızı değiştirirsek inanın çoğu şey yavaş yavaş düzeliyor.
Çabalamaya devam
Çabalamaktan vazgeçmemek gerek 🤲
hiç bir şey yapasım yok
Normal bazen insan da oluyor öyle durumlar
O zaman kendine aktivite edinin. Ben öyle yaptım. Ve disiplinle devam ediyoeum
O haldeyim
O zaman daha fazla mücadele etmek gerek. İnsan önüne hedef koyarsa o istek o heves can bulur
O zaman daha başla hedefler koymak gerekir. Çünkü , insan başaramayacağı şeylere gönül vermeli.
Hiçbir şey boşa değildir.
Umursamazlik baslar
Oda bir adım. Ama vaz mı geçer yoksa hevesine aldanmaz devam mı eder
Vazgecer
Vazgeçmek kolay olan iştr devam etmek zor olan. İşte insan vazgeçmeyi bilir de istikrarla devam etmeyi hemen öğrenemiyor.
Zaman herseyi ogretiyor insana kardesim. Ne devam edenler gordu bu gozler 😅
Öyle yara insanı güçlendirir 😌
Guclendirsin bskalm
her şey
O zaman dinç tutmak lazım hevesimizi
Tabi çok zorlayacaklar ama pes etme
Tabiki de. Zor olan da kolaylık vardır. Hem zor olanı başarmak bir kazançtır
her şey değişir
Vazgecer
Karamsarlık yaşar
Spagettiler eridi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?