Ben 31 yaşındayım çocukluğumdan belli asosyalim bu yaşıma kadar hiç sosyal olamadım hiç sosyal hayatım olmadı hâlâ asosyalim kişilik olarak çekingen utangaç içime kapanık sessiz pasif biriyim özgüvenim de yok sosyal hayata uyumsuzum senelerdir eve kapalı yaşıyorum gençliğim de tamamen evde geçti hiç dışarı çıkamadım hâlâ çıkamıyorum işsizim hiç çalışamadım gezemedim eğlenemedim arkadaşım çevrem yok hayatımda hiç sevgilim bile olmadı hep eve kapalı asosyal yaşıyorum bu yaşıma kadar böyle yaşadım bu yaştan sonra da böyle yaşamaya devam ediyorum ama hayatta ne kaybettim ne kaçırdım hiç bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıl25 yaşındayım senin yaşadığın hayatı yaşıyorum.
evden çıkmıyorum hemde hiç ekmek almaya dahi gitmiyorum zorunlu kalmadıkça da çıkmam arkadaşım yok diyebilirim olanlarla da aramayarak konuşmayarak bağımı kopardım insan sevmiyorum dışarıda olanlardan pek fazla kaçırdığım bir şey yok diyorum eğlenmek mutlu olmak bu herkese göre değişir ben evde yalnızken dışarıda olmaktan daha mutluyum geceleri karanlıkta yalnız otururken kahvemi içerken çok daha mutlu ve huzurluyum.
ama asla normal olduğumu düşünmedim benim dışımda herkes benden farklı onlar normalse var bende bir sorun bu kesin
tek kaygım şu ileride ailem yaşlandığında hatta öldüklerinde ben ne yapacağım bende yaşlandığımda ne olacak tek kaygım bu bunu da zaten sürekli annem diyor arkadaşın olsun evlen çocuğun olsun bir bakanın tutanın olsun vs. yoksa aklıma bile getirmiyordum uzun yaşayacağımın garantisi yok eşimin çocuğumun uzun yaşayacağının garantisi yok pesimistim birazda :/
soruyu görmüşken uzun uzun yazdım kendimi anlattım biraz kusura bakma ama gerçekten biz normal değiliz :(613 Yorumla- +1 yıl
Evet gerçekten normal bir durum değil ben çocukluğumdan belli anormal olduğumun farkındayım zaten hiç diğer insanlar gibi olamadım olamıyorum bende düşünüyorum ailen olmasa ne yapacağımı ama fazla yaşamam tek başıma bir hiçim çünkü ben evlenemem de zaten sanmıyorum işim de olmaz herhalde yaşamayı en baştan beceremedim bu yaştan sonra da beceremem
Cevap sahibi+1 yılbu durumdan rahatsız ve pişmanlık duyuyorsanız değişebilirsiniz ne derler hiç bir şey için geç değildir çok zor olur normalleşmek ama imkansız değil
Cevap sahibi+1 yılzaten kaybetmişsin bu yaştan sonra diyorsun kafanda bitmiş ama istersen olur düzelir demek ki istemiyorsun hayatından memnunsun belki değişme fikri çevrenden kaynaklı oluşuyor sende gerçekten sen istesen değişmek için bir adım atarsın önce kim değişmeni istiyor sen mi başkaları mı ona karar ver sonra ona göre adım at
- +1 yıl
Ailem istiyor bende çok istedim ama olmadı artık heves istek kalmadı beklentim yok ben bu yaşıma kadar istesem de değişemedim bu yaştan sonra da değişeceğini düşünmüyorum bu yüzden kabullenmem lazım bu yaşıma kadar istemeyerek böyle yaşadım hâlâ istemiyorum bu halde olmak ama kişiliğim böyle ve buna mahkumum
Cevap sahibi+1 yılkişilik değil aslında şu lanet beynimizde ki bir düşünce ''herkes'' olamama düşüncesi herkes değiliz tek sorun bu
bu düşünceyi beynimize koyduğumuz gibi de silebiliriz ben halimden memnun olduğum için böyle bir çabam yok ama bundan memnun değilsen istersen yapabilirsin bu saatten sonra diye bir şey yok gönlün ne isterse onu yaparsın ayrıca 30 çok geçmiş yaşlar değil her şey için imkanı olan bir yaş gerçekten değişim istiyorsan yaparsın ama bunu kendin istemelisin nasıl kendini insanlara kapattıysan aynı şekilde açabilirsin de kolay olmaz biliyorum aynı şeyi yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum ama imkansız değil- +1 yıl
Haha ben gibi biri, beraber ev arkadaşı olasılık :D bende çıkmıyorum dışarı ama üşeniyorum sevmiyorum çok, hayatı genel olarak sevmiyorum, yerine göre çok neşeliyimdirde, annemde aynı şeyleri söylüyor evler çalış vs diye..
Cevap sahibi+1 yıl@yıldızkayması yalnız olmadığıma sevindim :) evlenip çocuk yapmak zorunda olduğumuz düşüncesi değişmiyor annelerde maalesef. insansız yaşanmaz diyor annem mutlaka iletişimde olmak zorundasın diyor ama olmuyorum sevmiyorum ne yapalım bende üşenip çıkmıyorum sevmiyorum zorla da olacak hali yok ki değil mi
- +1 yıl
Düşünce falan değil bu kişilikle alakalı kişilik oluşur gelişir insanın hayatını şekillendirir benim kişiliğim oluşmadı gelişmedi kişilik gelişim evrelerini sağlıklı tamamlayamadım ve eksik yetersiz zayıf güçsüz kaldım yaşamayı beceremedim çocukluğumdan belli bu yaşıma kadar istemedigim kişi oldum istemediğim hayatı yaşadım hâlâ aynıyım bunca sene istesem de başaramadım bu yaştan sonra da başaracağımı sanmıyorum yaş geçtikçe daha da zorlaştı herşey dibe batıyor durmadan
Cevap sahibi+1 yılo zaman içinde bulunduğun durumdan mutlu olmaya çalışacaksın olmak istediğin kişi değil olduğun kişiyle mutlu olacaksın kaybettiklerini düşünme bu daha da mutsuz eder en azından çoğu insanın iki yüzünü iğrenç kısmını tanımadığına sevin
- +1 yıl
Aynen, bir de şunu karıştırmamak lazım, göz rengimiz gibi diğer kişisel özelliklerini gibi insanları sevip karışmakta bir özellik ve kişilere göre değişiyor, yani iyi ya da kötü diye birşey yok, tabi belli ölçülerde her insan diğer insanlarla ilişki içinde olmak zorunda... Beyhan Budak ın güzel Videoları vardı bu konuyla ilgili içine kapanık mı içe dönük mü? Kimi insan istese de iletişim kuramaz ve bu onda sıkıntı yaratır, kimi insan kişisel özelliği kendisiyle olmaktır, yalnız olmaktan hoşlanır gibi
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 814 cevap paylaştı. Asosyal olmak, yaş ilerledikçe daha kötü bir hale bürünür. İnsanlarla olan iletişimdeki eksikliğin yeri, farklı duygularla dolar. Evden dışarı çıkmak yerine, olduğu yere sabitlenir insan. Zaman ilerledikçe de akıldaki; 'Ben ne yapacağım' sorusu her dakika kulaklarda yankılanmaya başlar. Asosyal olmak, aşılamaz bir durum değildir. Asosyal insanlar, bu durumu kabullenmeye başlayıp hayatlarını bu doğrultuda şekillendirdikleri için; '' Başkaları ne der'' düşüncesinden kurtulamazlar. Yapılacak olan şey, kendi kendisini bu düşüncelerden kurtarmaktır. Becerileri doğrultusunda bir işe sarabilir. Elinden iş gelmiyorsa, herkesin yaptığı bir mesleğe (kasiyerlik vs) başlayabilir. Adım atıldıktan sonra, gerisinin gelmesi de yine kişinin kendisindedir. Kapıdan dışarı adım atıp; ''Olmuyor'' diyerek geri çekilme olursa, ikinci deneme için daha büyük güç gerekir. Bu nedenle kendi kendine bir çözüm üretilemiyosa, psikolojik destek de alınabilir. Psikolojik destek almak da sadece düşüncelere yönelik bir pozitiflik katar. Aksi halde kişiyi asosyal hayattan alıp, aynı dakikalar içerisinde sosyal bir ortama sokmaz. Asosyal insan, hayatta çok şey kaybeder. Bu şekilde asosyal olmak, ölümü beklemek gibi bir şeydir. Neler yapılabilir? Öncelikle bu düşünceden kurtulmak gerekir. Sosyal medya bağımlılığı vs. varsa, tüm bunlara son vermek gerekir. En kısa sürede bir işe girmeye çalışılması gerekir. İşte çalışmak, biraz olsun motivasyonu yerine getirebilir. Sosyal olmanın yolu, sosyal ortamlara dahil olmaktan geçer. İş dışında, gönüllülük esasına göre çalışan kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen etkinliklere katılabilirsiniz. Sadece 1 arkadaş bulmanız, beraberinde 1-2 arkadaş daha getirecektir. Son olarak; yapacağınız şeyi kafanızda tasarlayın ya da spontane ilerleyin ama asla geri adım atmayın...
30 Yorumla
+1 yılHocam dediğime kızma ama Ankara gibi memlekette yaşıyorsunuz ve aileniz sizin sosyal olmanız ve insanlar arasına girip girişken ve güzel insanlarla arkadaş edilsin diye çok calistilar bende böyle bir aile olsa ben yemin ederim onlara yaptıkları fedakarlık için elime büyük fırsat geçerdi insanların sizin ayaginiza bile gelmesini beklemeyin yaşiniz 31 ben sizden daha muzdaribim asosyal olmaktan ve yalnızlıktan kurtulmak için tek başıma mücadele ediyorum kitap okuyorum belgesel izliyorum genel kültür iyi olsun diye kişisel çaba harcıyorum ama takdir görüyor muyum hayır ama pes etmiyorum Size gelince dahada geç olmadan kendinizi toplayın yok ben böyleyim diyorsanız işiniz bitik benden demesi
03 Yorumla- +1 yıl
ben bir haber okudum 50 yaşında hademe olarak çalışan bir temizlik personeli var üniversite sınavında üstün derece ile 150 üzerinde puan aldı üniversiteyi bitirip yüksek lisans yapmayı planlıyor. bunu bilin istiyorum bu yaşımdan sonra benim kafa almaz kazanamam düşüncenizi atın.
- +1 yıl
Ben çocukluktan belli böyleyim bu yaşıma kadar hiç ama hiç açılamadım kendimi aşamadım hiç sosyal olamadım kişilik yapımda sorun var kesinlikle normal değil yani kendimi bildim bileli kendi halimde sessiz sakin durgun içime kapanık asosyal çekingen biriyim hep kendimi kapatarak yaşadım gençliğimi tamamen eve kapalı geçirdim bir bir kişilik bozukluğu ya da daha ağır bir şey bilmiyorum sonuç olarak istesem de sosyal olamadım hayata topluma karışamadım bu yaştan sonra da olacağını sanmıyorum
- +1 yıl
ben seni zorlayamam hayat senin
Belki kaybetmemiş kazanmissindir. Bu dünya bir şekilde bitiyor zaten...80 yaşına gelmiş kral ve temizlikciye sorsan hayat nasıl geçti diye'hicbir şey anlamadim rüzgar gibi geçti.'der. Sonuçta oyun bitince şahta piyonda aynı kutuya konulur. İnsanlarla etkileşim içinde olmadığın için birçok insanın girdiği günahlara girmemissindir. Hiç olmazsa ahiretin için çalış. Dua et.. Sana önceden de demiştim ben doktora git diye ama sen harekete geçmedin. Uzan hayata benim anlattığım tarafından bak. Mutluluk yakani bırakmasın
96 Yorumla- +1 yıl
Bu yaşıma kadar istesem de düzelemedim hayata uyum sağlayamadım yaşamayı beceremedim hayatımı kazanamadım bu yaştan sonra da beklentim yok hayattan bezdim kendimi geç kalmış geri kalmış eksik yetersiz zayıf güçsüz hissediyorum benden adam olmaz artık beni kimse işe falan almaz o kadar tecrübeli girişken cesur özgüvenli genç işsiz varken bana iş falan yok kendimde iş yapamam bu halimle zaten yani ben kaybetmiş gibiyim bu hayatı
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
74Cevap
+1 yılAşırı sosyal olmak zorunda değilsin ama kendine güvenin olmalı,, insanlar ne der vs vs vs gibi düşüncelere boğulma,,, kendine haksızlık etme ,, kimse kendinden kıymetli değil,,, değer ver kendine değer verki herkes sana değer versin,, gereksiz düşüncelerdesin çik ordan ,,,çekinecek hiçbişey yok ,, biraz takip et bişeyleri neler var özgüven patlaması yaşayan allahaşkına,, onlara bak da kendine hayran kal,,, bu kendini birileriyle kıyasla anlamı taşımıyor,, umarım anlatabilmisimdir,,, he bir de tavsiyem bolca kitap oku çok faydasını göreceksin... ozellikle herşey seninle başlar kitabını mutlaka tavsiye ediyorum.. not.. mesela ben asosyal olmayı seviyorum ama girişken bir insanım asla çekinmem... .. ve genelde çok nadirdir benimle fikirleri aynı olan insanlar.. Bunları örnek olarak yazıyorum ... sen anla 😉
31 Yorumla- +1 yıl
Ben bu yaşıma kadar hic sosyal olamadım sosyal hayatım olmadı olamıyorum yani kişiliğim sosyal hayata uygun değil demekki hiç özgüvenim de yok dış görünüş olarak özgüvensizim kişilik olarak da özgüvensizim çünkü çekingen utangaç sessiz biriyim ve işsiz olduğum içinde özgüvensizim
ben de kişilik olarak introvert olduğum için sosyal becerilerim çöp gibi. ama bu durumdan memnunum, insanlarla sadece fikir alışverişi vb. için iletişim kurmak hoşuma gidiyor. bu arada bence boş vaktin varsa düşün. düşünmek güzel. nelerin hoşuna gittiğini keşfet. sevdiğin şeyleri yaparken zevk alırsın. önemli olan da bu zaten. sevdiğim şeyleri keşfettim ve böyle çok mutluyum. tek ihtiyacım olan şeyse para. para hayallerimin süsü gibi. şu an önümde olan hedefse istediğim parayı elde etmek ve yaklaştım denebilir. eğlenmek için her zaman insanlara ihtiyacın yok. psikolojik destek almak da seni rahatlatır. her şeyden önce kendini sev, yoksa insanlar seni ezer geçer. ama kendini seversen ve kendine güvenirsen buna cesaret edemezler. end of the daily motivation speech. :d
29 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim güzel yorum için
- +1 yıl
rica ederim ne demek. daha gençsiniz. 31 yaş, yolun yarısı bile değil. yaşayın hayatınızı.
- +1 yıl
Yaşamayı bilmiyorum ki beceremiyorum ki nasıl yaşayım 31 senem çöp oldu
- +1 yıl
nasıl beceremiyorsun ya? yemekten zevk aldığın şeyler yok mu? hobilerin yok mu? hoşlandığın şeyler falan? bal gibi de becerirsin. kafana bu düşünceyi yerleştirirsen tabii öyle olur.
- +1 yıl
Yok hiçbir şey yok ölü gibiyim
- +1 yıl
o zaman acilen psikolojik destek alman lazım.
- +1 yıl
Çocukken almam gerekti bu yaştan sonra olmaz geç kaldım destek için
- +1 yıl
hayır daha önünde çook fazla yıl var. psikoloğa gitmenin yaşı yoktur.
- +1 yıl
Evet yoktur ama bu yaştan sonra pek faydam olmaz yani çocukken ya d a ergenlikte olsaydı daha kolay aşabilirdim
+1 yılMerhaba.
Henüz hiçbirşey için geç değil çünkü halen gençsin. Özgür bir hayatın var anladığım kadarıyla ama sen değerlendirmiyorsun. Ve bu herkesin hayalidir. Önce şunu bilmelisin ki kimse kusursuz değildir. Herkesin sorunları vardır. En kısa zamanda arkadaş edinip hayatını yeniden başlatabilirsin. Eğer bu zamanlarını kaybedersen ileride gerçek bir yalnızlıkla karşılaşabilirsin. Yanında bir dostun, eşin, evladın hiçbir şeyin olmayabilir.
Evet asosyal olmak zor bir durum bununla ilgili bugün yayınladığım bir bencem var bakabilirsin.21 Yorumla- +1 yıl
Özgür değilim çünkü çocukluğumdan belli bu yaşıma kadar istediğim kişi olamadım istediğim hayatı yaşayamadım kişiliğim bana hayatıma hep engel oldu hâlâ engel oluyor ben çocukluktan belli içime kapanık sessiz utangaç çekingen özgüvensiz biriyim arkadaş çevre edinemedim insan içine topluma çıkamıyorum hep kapanık yaşadım hiç açılamadım kendimi aşamadım kişilik yapımdan dolayı sosyal hayata topluma uyum sağlayamadım
+1 yılbise kaybetmedin biz bu hayata kazanmak icin gelmedik olabildigince iyi insan olmaya calis kitap oku arastirmalar yap kendine bak seni üzen düsündüren mutsuz eden en ufacik seyleri sil at ve uzak dur. her ne yaparsan yap ama sürekli devamli bir is ile mesgul ol. bos durma calis evine gel dinlen ama mesguliyetin bitmesin. sen ne düsünürsen osundur oyuzden iyi seyler düsün güzel hayaller kur ve buraya birdaha yaz böyleydim artik böyleyim iyikide böyle olmus hersey diye.. arkadas c3vre vs evet insan imreniyo istiyo ama yoksa yapacak bise yok firsat bulursan degerlendirirsin. sana sadece kendin lazimsin baska bir insan degil..
11 Yorumla
+1 yılLap diye düzenini değiştiremezsin bu durum da tabi..
Kendin için en büyük adım bir uzman desteğine başvurmak olur, şu an kendini bir düşün ve aynaya bak gerçekten sen bu musun, istediğin hakettigin hayat bu mu önce buna karar ver.
Ben cekingenim ben soyleyim böyleyim demek sadece kendimizi avutmak için uydurdugumuz bahaneler.
Hayatta bircok şeyi kaçırdın evet, belki arkadaşların ile yapacağın güzel sohbetleri, serin bir aksamüstu yapacağın yürüyüşü, elde edecegin kariyeri.. bu örnekler uzar da uzar. Ama önemli olan su andir.
Geçmişi değiştiremezsin ama gelecek senin ellerinde.13 Yorumla- +1 yıl
Geçmişim yok geleceğimi göremiyorum senelerdir boşluktayım yaşamayan anlayamaz bu duyguları ben çocukluktan belli anormalim zaten hayata topluma asosyallige insanlara hiç uyum sağlayamadım kendimi hep kapatarak yasadım bu böyle yaşadım istesem de değişemedim hayatta hep istemedigim insan oldum istemedigim hayatı yaşadım kişiliğim bana hayatıma engel oldu olmaya devam ediyor bu yaştan sonra da kabullenmekten başka yol görünmüyor bana
- +1 yıl
Daha 30 yaşındasın, bu gayet genç bir yaş kendin için bir şeyleri degistirebilecegin bir yaş. Bu duyguları ben de zamanında yasadim ve yalnızlığı çok sevdim ama bir şekilde insanlar ile muhattap olmak zorundasın.
- +1 yıl
Ben çocukluğumdan belli bu saçma durumun içindeyim bu yaşıma kadar maalesef hiç değişemedim hep aynı kaldım demekki olmuyor benim kişiliğim yapım böyle daha fazlası olamıyorum sosyal olamıyorum çalışamıyorum gezemiyorum eğlenemiyorum aşık olamıyorum sevemiyorum hayata dair herşeyden korkuyorum çekiniyorum bence bende ciddi bir kişilik bozukluğu var
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslında durumun o kadarda umutsuz değil. Bu sitede takılmakta bir nevi sosyalleşmektir. Sonuçta burda sanalda olsa insanlarla iletişim halindesin. Ve okuduğum kadarıyla Türkçe hakimiyetin çok iyi. Kendini net ve iyi şekilde ifade edebiliyorsun. Yazı dilini güçlü ve efektif şekilde kullanabiliyorsun. Bu sitede yapabildiğin sosyalliği reel hayata taşıyabilirsen bu asosyal kabuğunu çok rahat kırabilirsin. Sen farkında olmasanda kendinden oluşmuş bir kültür birikimin var. Sana sorum şudur. Hayatına bu şekilde devam etmek istiyormusun, istemiyormusun? Hayat sürprizlerle doludur. Dışarı çıkarsın o gün hayatının aşkıyla karşılaşabilirsin, ama çıkmazsan karşılaşmazsın. Kaderin bir nevi kendi elindedir. Olayın özü çabalamaktan geçer. Bu siteye girip böyle bir soru sorman bile belki kaderini tamamen değiştirecek.
410 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir kadınla hiç birlikte oldunmu yoksa bakirmisin?
Cevap sahibi+1 yılBakirliğin vermiş olduğu bir stres var aslında senin üstünde. bir kadınla birlikte olsan bütün özgüvenin yerine gelir. Kendine güçlü ve dünyaya hakim olmuş gibi hissedersin
Cevap sahibi+1 yılbir kadınla birlikte olmak istiyormusun bunu söyle?
Cevap sahibi+1 yılSosyal biri olmak istemiyorsun. O zaman üzülecek birşey yokki. Asosyal olmak seni mutlu ediyor anladığım kadarıyla
Cevap sahibi+1 yılO zaman aşama aşama kendini dış dünyaya alıştırmalısın yavaş yavaş. Önce hergün 30 dk dışarda yürüyüş yap. Belli bir süre sonra daha farklı birşeye yönel. bir kafeye gidip tek başına kahve içmek bile sana iyi gelecektir. Zincirleri kırmanın tek yolu dışarı çıkmaktır. Gerekirse hiçbirşey yapma kedi gibi boş boş dolan o bile iyi gelecektir. Bir şekilde karşına farklı bir yol çıkacaktır. bir arkadaşın olur belki sevgilin olur hayatın tamamen değişir.
Cevap sahibi+1 yılSendeki sorunun temeli dışarı çıkmaktan korkmak. Utangaç olduğun için dışarda insanlar seni ezik görecekler diye korkuyorsun. Şöyle düşün dışardaki insanlar senin nasıl biri olduğunu gram umursamazlar çünkü herkes kendi derdinde. Korkuyorum diyorsun zaten 31 yaşına gelmişsin. Korkulacak birşey yok dışarda geziyorsun diye kimse seni öldürmez sonuçta. Rezil olmaktan korkma, her insan rezil olarak yükselmiştir. Dışarıda gezmek rezillik değildir.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende çocukken öyleydim. Okulda hiç kimse ile konusamazdım hatta kuzenlerimle bile aram pek yoktu. Lisede de biraz biraz açılmaya çalışsam da olmadı .Üniversite için farklı ve uzak bir il e gitmek zorundaydım. Ve ilk başlarda gerçekten çok zorlandım. Fakat şunu diyebilirim ki insan zorunda olunca her şeyi yapıyor. Sende kendini zorla. Ve bence yeni bir sayfa açmak için hiç geç bir zamab değil. Hobiler edin ve tanıstıgın insanlarla bu hobilerini paylaş (kitap okumak, resim çizmek, her hangi bir şey biriktirmek gibi) ama tabi bunlar içinde dışarı çıkman gerek. Hayat kısa. Kendin için bir şey yap.
21 Yorumla
+1 yılSon 1-2 yıldır bende asosyal olmuş bulunmaktayım. Özellikle son 1 yılım çok yalnız geçti. Arkadaşlarım azaldı. Ailemle iletişim kurmam azaldı. Yaptığım aktiviteler azaldı. Ve şunu söylemek istiyorum ki bu yaşamı hiç sevmiyorum. Karantina süreci biter bitmez en kısa sürede sosyalleşeceğim. Sosyal olmak bir yandan kötü de. Üzen insanlar çıkacak karşıma. Mutlu edenlerde. Yalnış insanlar da olacak doğru insanlarda. Ama herşeyi yaşayarak öğreneceğim. Yaşamadan bilemem. Bomboş bir yaşam istemiyorum. Dünya'ya 1 kere geldim. Ölmezsem eğer ileriki yaşlarımda hayatımı hatırlayıp üzülmek istemiyorum. Ölürken de içimde birşeyler kalarak gitmek istemiyorum. Hayat yaşamaya değer. Sizin için de geç sayılmaz. Zararın neresinden dönerseniz kârdır.
615 Yorumla- +1 yıl
Hayır yanlış düşünüyorsunuz. Hayat sizin hayatınız. Hayatınızı baştan başlatabilirsiniz kendinizi değiştirerek. Değişime 1 adım atmazsanız daha çok keşkeniz olacak. Geçmiş geçmişte kaldı. Bir daha gelmeyecek günler için üzmeyin kendinizi. Bu saatten sonra sadece gelecek ilgilendirir sizi. Anı yaşayın. Geleceğinizi kendiniz belirlersiniz. Sevdiğiniz şeylere yönlendirin kendizi. Hobilerinizi geliştirin. Pozitif bakın olaylara. Olumsuz düşünmek hiçbir şeyi düzeltmez. Aksine kötüleştirir. Her gününüzü son gününüzmüş gibi yaşayın. Kim ne der diye umursamayın. Sizi eleştiren kişiler olacak elbet.(Örnek veriyorum. Resim yapmayı seviyorsunuz ve kendinizi geliştirmek istiyorsunuz varsayalım) "Bu saatten sonra resimde kendini geliştirse ne olacak?" diyen çok çıkar karşınıza. Ama bu onların değil sizin hayatınız. Kimsenin hayatınızda karar vermesine izin vermeyin. Kimseyi aldırmayın. Hayat sizin hayatınız. Sizi eleştirenlerin değil.
- +1 yıl
Hayat nasıl baştan başlasın bence çok saçma hayat çocukluktan başlar çocukluk hayatın geleceğin temelidir ergenlikte önemli tabi yani kişilik oluşumu gelişimi için çocukluk ve ergenlik önemli ben maalesef çocuklukta ergenlikte kişilik gelişimimi sağlıklı tamamlayamadım ve eksik yetersiz zayıf güçsüz kaldım hayata karşı başarısız kaldım bu yaştan sonra da bunun telafisi yok geçmişim yok geleceğimde olmayacak çünkü temelim yok
- +1 yıl
Üzgünüm ama düşüncenizi değiştirmediğiniz sürece daha fazla üzüleceksiniz. Bu saatten sonra pişmanlıklarınızla yaşamanın size çok zararı var. Söylediklerimi çok çok saçma bulabilirsiniz çünkü sizden çok küçüğüm. Hâlâ ergenliğimi yaşayan bir kızım. Düşüncelerim belki yanlış size göre. Ama ben en doğru bildiğim yollarla size yardımcı olmak istiyorum. Sizin göremediğiniz bir şeyi size göstermek istiyorum. Kimse öldüğü zamanı bilemez. Ama tamamen örnek veriyorum 70 yaşında öleceksiniz. Hâlâ yaklaşık 40 yıl var önünüzde. Bu 40 yılı da mı boşa geçireceksiniz? Kendinize bir idol belirleyerek başlayabilirsiniz bir yerlerden. Benim örnek aldığım kişiler var. Hayattan ders çıkarabileceğim filmler izliyorum. Kitapları inceliyorum. Ergen olduğum için sizin gibi başka kişilerde söylediğim şeyleri önemsemeyecek bende biliyorum. Ama dediğim gibi göremediğiniz bir şey var. Siz tamamen karamsar bir pencereden bakıyorsunuz. Halbuki pencereyi değiştirseniz çok farklı olacak her şey. En azından başka insanların hayatını yaşamasına yardımcı olabilirsiniz. Yardıma ihtiyacı olan çok insan var. Maddi-manevi fark etmez. Size ihtiyaç duyan kişiler var mutlaka. Kendinizi hayır işlerine verebilirsiniz. Bir sokaktan geçtiğinizde bile o sokaktaki hayvanları beslemek o kadar çok şey değiştirir ki hayatınızda.. Siz farkında değilsiniz. Hayat bulunduğumuz rakamlarda, yani yaşlarda değil. Bir insan 50 yaşında da okul okuyabilir.60 yaşında da evlenebilir. Toplumun baskısı altında kalmayın. Olumlu düşünmeye çalışın. Ve lütfen söylediğim şeyleri farklı bir pencereden bakarak anlamaya çalışın
- +1 yıl
Sen benden yaşça küçüksün ama benden çok daha ileride bilgili güçlü cesur özgüvenli başarılı birisin sonuçta gençsin düşüncelerini önemsiyorum hayata karşı benden daha güçlüsün belli zaten ama sebin kişiliğin sağlıklı oluşmuş gelişmiş çocukluk ergenlik dönemlerinde kazanman gereken özellikleri kazanmışsın ama ben kazanamadım çocukken ergenken kişiliğim sağlıklı oluşmadı gelişmedi tamamlanmadı eksik yetersiz güçsüz zayıf korkak özgüvensiz asosyal kaldım kapanık kaldım senin hayata baktığın pencere farklı benimki farklı ben daha evden dışarı çıkamıyorum dediklerini yapamam benim kendime faydam hayrım yokki
- +1 yıl
Aslında çok sağlıklı geliştiği söylenemez. Hayatımı sadece size yansittigim kadarını biliyorsunuz. Size anlatmak istemiyorum hayatımı ama pamuk üstünde büyümedim diyebilirim. bir kere ben küçükken maddi durumumuz iyi değildi. Ailem de bir çok kez dağılma aşamasına geldi. İstediğim oyuncakları vs alamazdim pek. Ergenliğimin başlarında pek değil ama son zamanlarda (asosyal olduğum 1-2yılda) aileme karşı çok asi davrandım. Sürekli onlarla bir kavga içerisindeydim. Çok saygısızlığım oldu onlara. Dış görünüşümü de sevmediğimden dolayı özgüvenim düşüktü. Okulda da kavga edemezdim insanlarla pek. Korkak bir yapıdaydım. Kavgalardan kaçan biriydim. Yani zannettiğiniz gibi güçlü, bilgili, cesur değilim. Ama öyle olmaya çalışıyorum. Bir kaç gündür kendimi değiştirmeye başladım. Olumlu bakmaya çalışıyorum yaşananlara. Umursamaz bir yapıda olduğum için insanların ne dedikleri pek umrumda değil açıkçası. Söylediklerini takmıyorum. Ama kafamın içindekileri çok takıyorum maalesef. Ben kendi kendimi yıprattım. Kendimle olan bir savaşım var benim. Onu yenmeye çalışıyorum. Değişmeye, iyi, yararlı bir insan olmaya çalışıyorum. Ben bunu bu yaşımda fark ettim sadece. Sizden tek farkım bu. Sizin de yaptıklarınızı fark etmeniz için geç bir yaşta değilsiniz. Ben eskiye dönmemeye çalışıyorum. Önümde hayat var ve geçmişim yüzünden onu da mahvetmek istemiyorum. Yapmanız gereken tek şey kendi pencerenizi oluşturabilmek. Zor ama zannettiğiniz kadar zor değil. Kendinize güvenmeniz de zor değil. Sadece olumlu bakın gerçekten. İyiliğe inanmaya başladıkça dünya daha güzel bir yer alıyor.
- +1 yıl
Zaten herkes senin gibi genç yaşta kendini aşmaya açılmaya başlıyor yani 15 18 20 yaşlarında herkes kendini açıyor aşıyor özgüven kazanıyor sosyal oluyor ben o yaşlarda da açılamadım kendimi aşamadım o yaşlarda da aynıydım ama bu yaşıma kadar daha da ilerledi ağırlaştı durumum yani yaşlandıkça daha da kapandım açılmak istedikçe kapandım öyle bir kapandımki artık açılmam imkansız gibi yani benim de aileminse maddi durumu hiç iyi olmadı imkanım olsa zaten destek alırdım ama alamadım hayatı kaçırdım gençliği kaçırdım bunun psikolojisi zaten beni mutsuz ediyor hayattan bezdim kendimi iyice bırakıyorum kabullenmekten başka yol görünmüyor
- +1 yıl
Pes ederseniz yenilirsiniz. Siz benden tabiki de daha çok şey görmüş geçirmişsiniz ama bende daha bu yaşımda hayattan bezmiş biri oldum. Kendimi çok yaşlı hissettiğim zamanlarım oldu. Her geçen gün büyüyor olmakta beni üzen şeyler arasındaydı. Bunu kabullenerek, pes ederek boşa geçmiş olursunuz bu dünyadan. Dediğim gibi bende sizin gibiyim. Sadece daha erken bir yaşta fark ettim bunu. Sizinde yaşınız geç değil. Yaşamak için hiçbir zaman geç değildir. Çok umutsuz vaka olarak görüyorsunuz kendinizi ama değilsiniz. Bir anda tabiki de hiç birsey değişmez. Ama yavaş yavaş düzelir. Sadece inanmalısınız. Açıkçası bunu size söylemekten çekiniyorum çünkü çok ergence bir davranış olabilir bu. Ben hayatın iyi yanlarını görmek için örnek aldığım birinin filmlerinden çok şey öğrendim. Ya istediğiniz kadar çocuksu bulun ama ben söylemek istiyorum çünkü değişmeme, hayatı fark etmeme o kişinin filmleri yardımcı oldu. Aamir Khan'ı seven birisiyim ve filmleri bana cidden hayata dair birçok şey öğretti. Onlarla kendimi değiştirmeye başladım. Sizi değiştiren şey ne olur bunu biz bilemeyiz. Kendinize biraz olsun inanmanız bir çok şeyi yoluna sokacak. Belki sınavlara çalışır bir üniversite okursunuz. Belki yeteneklerinizi geliştirerek bir yerlere gelirsiniz. Bunları bir adım atmadan öğrenemezsiniz. Adım atarak hiçbir şey kaybetmezsiniz. Ama olduğunuz yerde kalırsanız çok şey kaybedersiniz. Pencerenizi oluşturmaya çalışın
- +1 yıl
Ben hiçbir şey yaşamadım görmedim bilmiyorum cahilim tekiyim hayatım 0 dan ibaret hayata dair hiçbir şey bilmiyorum gerçekten ben pes edeli yıllar oldu zaten hep kaybettim kaybederek yaşlanıyorum hiç kazanamadım hayatta çocukça ergence falan bulmuyorum gayet genç bilgili birisin yazdıklarından senin çok güçlü cesur özgüvenli başarılı olduğunu anlıyorum gerçekten öylesin ben senden yaşca büyüğüm ama inanki senin yanında hiçim ben dışarıya hayata adım atamıyorum korkuyorum maalesef sınavlara çok girdim olmadı başaramadım
- +1 yıl
İnanın özgüven probleminizden başka hiçbir sorununuz yok. Kendinize güvenmekten korkuyorsunuz. Kendinjzi diğer insanlardan üstünde görmeyin ama alçakta görmeyin. Benim yanımda kesinlikle bir hiç değilsiniz. Sizden tek farkım ben adım attım. Siz atmadınız ve atmıyorsunuz da.. Sadece biraz güvenmeyi deneyin kendinize.. Şükredin. Daha da kötü bir hayatım olabilirdi diye düşünün. Hiç birşey için geç değil. Siz geç olduğunu düşünüyorsunuz.
- +1 yıl
Ben size sadece fark edemediğiniz gerçekleri söyleyebilirim. Geri kalanı size bağlı. bir 5 yıl sonra falan bugünlere baktığınızda daha da pişman olmamanız için uğraştım. Zannetiğiniz kadar kötü durumda olmadığınızı belirtmeye çalıştım. Ama dediğim gibi.. Size kalmış artık bundan sonrası. Umarım biraz dikkate alıp kendiniz için birşeyler yapabilirsiniz. Allah'a emanet olun
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama yani 5 sene sonrada aynı kalıcam biliyorum yani çünkü 5 10 15 20 sene öncede aynıydım o zamanlarda diyordum 5 10 sene sonra değişir düzelir herşey diye ama artık anladım ki düzelmeyecek değişmeyecek bu yüzden kaybetmeye mahkumum ben zaten senelerdir pişmanım gençliğimi hiç yaşayamadım yani sende Allaha emanet ol o kadar yazdin destek olmaya çalıştın bana ama sana mahcup oldum kusura bakma
- +1 yıl
Eğer kendinizi değiştireceğinize inanırsanız mahcup kalmazsınız. Sağlıcakla kalın
+1 yıl31 yaşı çok geç bir yaş değil. Geçmişi bırakıp geleceğe odaklanmalısın. Gelecek ile hayaller hedefler kurup geleceğine yatırım yapmalısın. Seni asosyal yapan bilgisayar oyunları vesayreleri bırakıp sokağa en azından mahalledeki parka gidip orda spor aletleriyle bile olsa spor yapmalısın. Bu yaştan sonra mesleğin için devletin açtığı meslek eğitim kurslarına gidip bir meslek öğrenebilir o dalda iş arayabilir ve çalışabilirsin... Hem kursda yeni arkadaşlar edinirsin. Kaybettiğin şeyler elbetteki var ama bunları düşünmek sana bişey kazandırmıycak geçmiş bitmiştir geçmişi hatırlama geleceğe bak!!!
50 YorumlaBen eskiden senin gibi degildim ama bende bir kac yildir öyle gibiyim insanlarla konusmaya calisiyorum ama hep aynilar. Bana kotuluk yapacaklar gibi gelior uzak kaliyorum. Kimseye guvenmiorum. Cokmu sey kaciriyorum bilmiorum ama sosyal oldugumda cok insandan darbe aldim. Korkuyorum bisey anlatmaya.
56 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. İnsan genelde ardına baktığında yaptıklarından çok yapamadıklarına yanar. Yaşlandığında hafızanda görsel manzaralar kalır. Gezip gördüğün yerleri görür yaşadım dersin. Resim az ise keşkelerin olur. Eğitim var ise Kpss çalış yok ise fabrika türü işlerden başlayabilirsin. Para kazandıkça planlar oluşur. Ne desem boş sen bunu hissettiğinde değişir
52 Yorumla
+1 yılHayatta çoğu şeyi kaybetmiştir aslında. Arkadaş ile oturup sohbetin tadını, yeni yerler görmenin zevkini, bir film izlemenin keyfini... Örnekler çok verilebilir. Hayat kısa asosyal takılıp kendinizi heba etmek yerine harekete geçin.
Kaybettiginiz zaman geri gelmese de önünüzde hala vakit var ve zararın neresinden dönülse kârdır. Hayatınızı anlamlı hale getirin !31 Yorumla- +1 yıl
Tamam haklısın hayatta herşeyi kaçırdım hiçbirini yaşayamadım eksik kaldım geri kaldım geç kaldım hayattaki güzelliklerden mahrum kaldım ama maalesef bu yaşıma kadar istesem de düzelemedim bu yaştan sonra da çok zor yaşlandıkça daha da kapanıyorum çünkü herşey zorlaşıyor yaş ilerledikçe keşke dediğin kadar kolay olsa sana kolay basit geliyor ama bana öyle gelmiyor çünkü kişiliğimiz aynı değil
Bu yaştan sonra olmaz diye laga luga saçmalıyorsun, bu soruyu sorma nedenin ne söylesene? Daha fazla avutma cümlesi mi duymak istiyorsun? Üzgünüm sana istediğini vermeyeceğim, hayatını değiştirmek senin elinde biz değişmek istemeyen birine bir şey yapamayız.
23 Yorumla- +1 yıl
Benim kimseden beklentim yok yardım falan da beklemiyorum ben kabullenmişim artık zaten bu yaşıma kadar istesem de değişemedim bu yaştan sonra da değişemeyeceğimin farkındayım kendimi çok iyi tanıyorum biliyorum çocukkende aynıydım hâlâ aynıyım demekki hayata karşı güçsüz zayıf yetersiz eksik kaldım yaşamayı beceremedim beceremiyorum evde çürümeye mahkumum ben zamanla herşeyi kabulleniyorum sadece hayatta neler kaybettiğimi bulmaya çalışıyorum
+1 yılUzun yaşarsın...
Kaybetmek değil de kazancın olur bence, çünkü insanlar dışarıda kendileri için bir şeyler almıyor hep gösteriş için beğenilmek için alıyor ne alıyorsa. Toplumda büyük bir yozlaşma var cinayetler günden güne artıyor daha ne sayim sana haberleri izlemen yeter. Belki şükür sebebin olur...
11 YorumlaAsosyal olmayı kendin mi istiyorsun yoksa sosyal olmayı mı başaramıyorsun?
Bence her iki durumda da işinde uzman bir psikoloğa görün, çok ciddiyim,
Asosyal olarak şu an yaşarsın, yaşın genç, ama 10 sene sonra falan kafayı yemeye başlarsın, hemen bir psikogdan randevü al ve çöz bu durumu.13 Yorumla- +1 yıl
@ByCıLız Dostum o zaman sosyal olmak istiyorsun ama olamıyorsun, demek ki özgüvenin eksin. Bir eksiğin olduğunu sanmıyorum. Ama bazen insanlar çocukluk dönemlerinde yanlış kodlanabiliyorlar, mesela sen bir şekilde kendini yetersiz görecek şekilde kodlanmışsın.
Bunun çözümü çok basit, bir psikolağa git ve en ince detayına kadar anlat, zamanla seni normale çevirir. Ben de farklı sorunlar vardı , terapiye gittim ve eski halimden eser kalmadı. Mutlaka git, hayatın güzelleşir, hem bu durumun farkına varman da düzeleceğinin çok güçlü bir belirtisi.
Gül Yetiştiren Adam'da kendini eve kapatmış bir zihniyetin, benim düşünceme ters düşen ama onun düşüncesinden doğduğu için saygı duyduğum bazı tavırları yer alır, adam evden çıkmıyor asosyalin dibi ama çok düşünüyor , çok ulaşıyor ve bu ulaşım bir yerden bir yere gitmek değil de sadede gelmek aslında, bu soruyu görünce aklıma geldi, bence ömrü boyunca asosyal yaşayanın kaybedeceği en önemli şey yine kendi ömrüdür
12 Yorumla- +1 yıl
Asla bence hiç bir şey kaybetmemiştir her kes menfaat sahte en güzeli böyle yaşamak
+1 yılBu çoğu insan da bu var aslında çevrem de çok fazla dişiniz ağrıyınca doktora gitmek gibi başınız ağrıyınca psikiyatriye gidilebilir diye düşünüyorum sosyal ben de yaşamıyorum çok arkadaş çevrem yok bir çok insan yalnız diye düşünüyorum güven yok ama iş hayatınız spor yapabilirsiniz evlilik değilse de belki kız arkadaşınız olur olmasa bile özgüven kazanmak toplumda ben de varım demek
15 Yorumla- +1 yıl
Benim çevrem de sizin gibi bir kız var ve İnan’ın çok daha kötü duruma gidiyor özgüven işe girip çalışmazsanız kazanamazsınız gerçi ne desen fikriniz değişmez umarım her şey gönlünüzce olsun
- +1 yıl
Bak kardeşim benim ben çok tökezledim ama ilerledim elbette ailem hep yanımda ama bu dünyaya amaç için geldik hayat da her yara aldığımda daha güçlü kalktım zor yürüdüm zor bir şekilde işe gittim hayatım kolay bir şekilde ilerlemedi ameliyat oldum ertesi gün soba kömürü doldurdum emin ol daha büyük zorluklar yaşayan insanlar var doktora gidin bu site sizi iyileştirmez
- +1 yıl
Bu yaştan sonra iyileşmek istemiyorum ki zaten bu yaşıma kadar düzelmek değişmek istedim ama olmadı artık beklentim yok heves istek kalmadı hayattan bezdim maalesef hayata karşı çok zayıf güçsüz yetersiz eksik kaldım çocukluktan kaybettim ben bu yaştan sonra benden adam olmaz sadece neler kaybettim onları bulmaya çalışıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de asosyalim, hayatımda hiç bir kafeye gidip arkadaşlarımla çay içmedim, 4-5 kere fast food yemeye gittiğim oldu. Arkadaşlarımı okulda gördüm, en fazla okul çıkışı birine ders çalıştırmaya gittiğimde gördüm. Ben hayatımdan mutluyum, insanlar bunun kötü olduğunu veya psikolojimi kötü etkilediğini sanıyor ama hayat bu ya. Az insan çok huzur, odamın bir köşesinde oturur kahvemi içer kitabımı okurum, ne biri mesaj atıp rahatsız eder ne de başka biri beni bir yere çağırır, harika bir şey bence. Zaten ölüp gideceğim o yüzden yaşamaya pek hevesim yok
32 Yorumla- +1 yıl
Evet ama bu yasam biçimi belli bir zamandan sonra gerçekten zor geliyor alıştım tamam ben ama yaşlandıkça yalnızlık zor geliyor hayata kaçırdığımı hissetmek moralimi bozuyor pişmanlık duyuyorum bende hayatımda hiçbir yere gitmedim öyle fast food sinema düğün eğlence lunapark tatil yerleri falan hiçbir yere gidemedim hayatımda
- +1 yıl
Ben de hemfikirim düşüncene ne kafe kültürüm oldu nede çevrem ama böyle çok rahat mis gibi
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende aynıyım be abicim ama üzülme dert etme önemli olan ahiret hayatı zaten corona var bundan sonra ben çok kötü şeyler yaşacağımızı düşünüyorum psikolojimizi sağlam tutmalıyız dünya değişiyor sen bakma bu aptallara bir şeyden haberleri yok sen çokca araştır Allahın ipine sıkı sarıl Allah hepimizin yardımcısı olsun
11 YorumlaPek bisi kaybetmedin sosyal olsan muhtemelen daha uzgun olurdun yedigin hancerlerden falan madem evden cikmiyosun yayin falan ac. Internette bir seyler yap o youtube da gorduklerinin cogu senin gibiydi simdi sirket kurmuslar 😀
33 Yorumla
+1 yılHayat bize verilen nadir şanslardan biri ve iyi değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Her şeyden biraz biraz yaşanmalı. Günleri güzel geçirip ruhumuza iyi hissettirecek şeyler yapmalıyız. Her geçen yılda geriye dönüp bakınca büyük bir pişmanlık yığını görmek yerine, hatırlanıp hüzünlenecek anılar bırakmak daha sağlıklı olacaktır. Hayat dondurma gibidir erimeden tadını çıkarın... 🖖🏻
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Ben de öyleyim. Hayatin eğlencesini kaçırıyorsun. Vucut dopamin salgılaamıyor. Haliyle motivasyon diye bir şeyin olmuyor. Sohbet ederek bir şeyler öğreniyorsun. Konusman gelişiyor. Kimseyle konuşmayınca kendini ifade etme becerin ölüyor.
11 Yorumla
+1 yılAsosyal kelimesi yanlış anlaşılıyor aslında eğer evde hiç bir şey yapmıyorsan gerçekten o zaman çok şey kaybediyorsun. evet dışarıya gidip illaki arkadaşların ile kafe ye gidip bir şeyler içmek değil olay. Dışarıya arada bir çıkıp genellikle evde olan , evde dolu , dolu vakit geçiren insanlar var.
10 YorumlaBen de ergenlik döneminde öyleydim. Annem çok uğraştı sosyal olmam için. İşyerinin önüne çocukları çağırır hadi beraber oyun oynayın diye zorlardı 😄 öyle öyle attım o çekingenligi. Bence çok şey kaçırmışsın. Böyle gelmiş olabilir ama böyle devam etmemeli. Bence profesyonel bir yardım almalısın.
10 Yorumla
+1 yılçok şey kaybediyorsun kendine gelmen lazım böyle hayat mı geçer allah aşkına az nefes al hayatı yaşa gör.. çok şey kaybetmişsin kazandığın hiçbir şey yok
212 Yorumla- +1 yıl
:) mutluluğu özgürlüğü (yaşamayı) kaybetmişsin şu an yaşamıyorsun
- +1 yıl
sırf zaman öldürmek için boş boş yaşıyorsun kendine gel ve dışarıda da hayatın olduğunu fark et hiç kız arkadaşında olmamıştır senin
- +1 yıl
bence silkelen ve kendine gel dışarı çık derin nefes al🌸 ve psikolog ile görüşmelisin ömrün geçiyor ve güzellikleri kaybetme böyle
- +1 yıl
valla geçmiş olsun kardeş zor durumdasın
- +1 yıl
adam hiçbişi yaşamadan ölüp gitsin mi ne saçma konuşuyorsun. kötü gelen herşey alın yazındır ne yazıldıysa onu yaşarsın kaçamazsın zaten Bay diyanet.
+1 yılO g. tünü kaldır, dışarı çık, git bir yerde kendine bir kahve ısmarla, insanları gözlemle, bir yaşadığını hisset.. Zamanla bir şeyler değişecek hayatında.. Kendini eve kapatarak bu mümkün değil
23 Yorumla- +1 yıl
Tamam çıkma yeni gelin gibi oturmaya devam et.
- +1 yıl
dışar çıkmak ya da dışarı çıkmamak önemli değil önemli olan dışarı çıkınca dışarıda başkalarına karşı örnek olarak buna göre karakter ve huy sergilemen önemli günümzde kadına şiddet çocuğua istismar kadına istismar falan hayvana şiddet madde bağımlılıkları bunlar arttı ve bunları idrak ederek evde yaşam olsun dışarda yaşam olsun bunların yanlışlıklarını kavrayarak yaşamak lazım yoksa adam evde olmuş ya da dışarda hep geziyor saygı analyış hoş göre yok nankör değer bilmez olmuş ne fayda !
+1 yılYaşın 31 ise eğer gerçekten psikolojik destek almanı tavsiye ediyorum. Bunu yenebilirsin eğer çevrende bu konularda bilinçli biri olsaydı daha erken yaşlarında çözülebilirdi bu problem.
111 Yorumla- +1 yıl
Diyelim 70 yaşına kadar yaşayacaksın, 30u boş geçti diye diğer 40ı da gözden çıkarabiliyorsan bir şey diyemem ne desem boş kalır. Profesyonel destek almalısın, tabi maddi olarak ne kadar elverişli durumdasın bilmiyorum ama imkanın varsa eğer durma derim
- +1 yıl
Bakış açını değiştirmediğin sürece ilerleyemezsin. Kabullenilmiş çaresizlik yaşıyorsun anladığım kadarıyla
- +1 yıl
Çekirdek ailen dışında görüştüğün kimse yok mu
- +1 yıl
Peki anne baban da aynı durumda mı yoksa akrabalar ile falan görüşüyorlar mı
- +1 yıl
Durum baya ciddi bak kesinlikle devlet hastanesinde psikoloğa git muhtemelen o seni psikiyatriste de yönlendirecek
- Aile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılBen sana 28 yaşındayken demiştim iş bul diye şimdi artık yaşın geçti seyyar satıcılık yap geç bir gölge yere üzüm çilek erik sat evde oturma suç babanda tekme tokat dövmesi lazımdı seni
22 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevmediğin özelliklerini kabullenmezsen asla düzelemezsin aynı şekilde kendini sev ve asla şunu yaparsam insanlar ne der ne düşünür gibi düşüncelere kapılıp korkma kendini geliştir kitap oku yeni bir hobiler edin bunlar bile özgüvenini arttırmana yeter
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen
+1 yılBurda insanlar sana çözüm buluyor yol gösteriyor sen kabullenmissin bu halini yani değişmek istemiyorsun. kisacasi rahatlığı seven birisin belli
23 Yorumla- +1 yıl
Değişmek için ne yaptın mesela
Sen kendini kaybetmişsin, evde degil, ualnızlikta değil , insanlarda sokakta hayat akıyor. Biraz dizini dövebilirsin
23 YorumlaKardeşim gel ortamimiza gir sosyalles ortamımız ipsiz sapsız degildir faydalı olmak isterim
44 Yorumla- +1 yıl
Kardeş bak 15 yaşlarındayken bende cekingendim kızlarla iletişim kuramazdim lise dönemlerinde 3 ay çalışma hayatım oldu o 3 ay hayatimi degustirdi. Demek istediğim adım atmazsan asla cekingenligini üzerinden atamazsın bu durumdan rahatsizsin belli ama bu bir ömür boyu sürmesini istemiyorsan birileriyle iletişime geç bunalıma girersin
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet ben de asosyal birisiyim ama sen çok aşırı derecede asosyal birisisin.
Evde kitap okurmun ya da dizi, film izlermisiniz.19 Yorumla- +1 yıl
Peki evde o kadar yıl kapalı kalmak tan usanmadanız mi?
- +1 yıl
Peki ailen ne diyor bu duruma. Sana kızıyorlar mi?
- +1 yıl
Buna da alıştın herhalde. ?
- +1 yıl
Nerde yaşan. Nerelisiniz.
+1 yıldostum benim istedim hayat da tam olarak senin ki ama şoyle daglarda insandan uzak calisma derdin olmayacak kendin ekip bicip yetistirecegin bir yer imkanim olsa oyle bir yere sahip olurdum senin kadar asosyal olmasam da onu lise yillarimdan sonra aştim bu hayatimda guzel seyler katti askeelik ozellikle bana nasil savasmam gerekecegini ogretti sende uyan ve bir savasci gibi savac korkaklar ölür cesaretliler şehit olur gerisi teferuat selametle.
20 Yorumla
+1 yılBir söz vardir, Allah boş durani sevmez diye. Hayat mücadeledir, yeri gelir aci cekeceksin yeri gelcek güleceksin. Hayatta çok şey kacirmişsin ama geç degil henüz hala yapabilirsin sadece inan ve disari cik bir iş bul önce.
20 Yorumla
+1 yılBu anlattıklarına bakılırsa farkındalığını edinmişsin. Bu da az kazanç değil.
21 Yorumla
+1 yılİnsanlardan bir şeyler öğrenmek, kişileri anlamak psikolojilerini bilmek ya hayatta edinebilecegin tüm tecrübeleri kıyasıya kaçırmış olsan dahi umarım bu zamandan sonra doğrular seni bulurda üzülmezsin.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 928 cevap paylaştı.
+1 yılKendini sadece bir kez dışarı atsan, bir sevgili falan yapmayı denesen gerisi gelir zaten, bu kadar asosyal olamaz hiç kimse, bu denli asosyal olmak için başka sorunlar olması gerek, daha doğrusu kusurlar
20 Yorumla
+1 yılBu yaşa kadar gelmişsin, buna çözüm de aramıyorsun zaten
Bu saatten sonra da bişey olmaz
Devam et
Hepimiz nasıl olsa ölcez
Sosyali de asosyali de
Takma kafana
#Vesselam20 YorumlaÇok kötü durumdasın ve sürekli yapamam edemem diyorsun o zaman oturmaya devam et
21 YorumlaBenim çocukluğum ekran bağımlılığım yüzünden hep televizyon izleyerek ve bilgisayar da oyun oynayarak geçti gelişme çağında bunlarda zekayı aşırı düşürüyor kendimden biliyorum asosyallikte olunca özgüvensiz birisi oldum bu zeka düşüncede ne yapsan düzelmiyor okuduğunu anlamıyon birşeyler öğrenemiyon okuyorsun aklına gelmiyor toplumda konuşuyorlar konuşacak bir şey gelmiyor bilgileri depolayacak hafıza çipi yanmış gibi zeka testinde de donuk zeka çıktı robot gibi yaşıyorum ha varlığım ha yokluğum ailem de artık bıkmışlar evden kovmakla tehdit edip dövüyorlar düzelmessen böyle diyorlar Nalet olsun arabanın önüne atladık kendimi astım tüp gazıyla boğdum yine gebermedim
00 YorumlaBirşey kaybetmedin. Paran cebinde kalsın. İnsanlar çok farklı ve çeşitli. Çoğunlukla çıkarcı.
22 YorumlaOkula da mı gitmedin herhangi bir engel durumunmu var bedensel açıdan
11 YorumlaÇalişmiyorsan nasil geçiniyorsun? Okul lise üniversite hayatin olmadimi?
Gez dolaş dunyayi gor19 Yorumla- +1 yıl
Neyi gezip dolaşacak ki parası yok iş hayatı yok ayrıca işe girmesi daha kötü köle gibi çalışacak ama hakettiği parayı alamayacak
- +1 yıl
Kardeşim bu hayat fakirlere işkence hakikaten bak ben çalışıyorum köle gibi ve elime para geçmiyor
- +1 yıl
Zaman kalmıyor
- +1 yıl
@DanoneGünlükSut bilmiyorum çok iyi yerlerde olanlarda var herkesin hayati böyle degil! Insan çalişmali, abi ilk spor yuruyuş yaparak başla hep evdeysen vucudun tembelleşmiştir spor yap dışari çik hangi şehirdesin? Turkiyenin heryeri guzel
+1 yılAilenin yaklasimi nasil peki.. is bulman icin destek olmadilar mi..
14 Yorumla- +1 yıl
Bende senin kiz versiyonunum diyebilirim halen bekarim isim yok. Internetten biriyle tanistim bes aydir cikiyoruz aciktan bitrdim universiteyi de.. yani durmakla bisey olmuyor yastan sebep işe almiyorlar ise alsalar bu dakika giderim de..
- +1 yıl
Bu ulkede yasamasak olurdu da herkes boyle artık bisey diyemicem
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de senin gibiyim izlemediğim video kalmadı 2 seans psikoloğa gittim sonra annem göndermedi evde salak gibi yatarak hayal kurarak geçiriyorum zamanımı
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada bende balik burcuyum
Cevap sahibi+1 yılSenin adına gerçekten cok uzuldum. Bende senin gibi hep geç oldugumu dusundum anneme cok kızgınım boyle yetiştirildiğim için. Üniversite sınavlarına girip okumayı dene kendini daha genç ve sosyal hissedersin belki bir nebze katkısı olur
Cevap sahibi+1 yılBelki biraz uğraşsan yaparsın ya 31 cok geç bir yaş değil tipin fiziğin iyi mi peki onun üzerinde calis
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHenüz çok gençsin bence henüz hiçbir şey kaybetmiş değilsin, bir yerde başlamalısın elbette ki zaten bir yerden başlamaya karar verdiğinde saymış olduğun bütün bu olumsuz şeyleri aşacaksın zaten. Onun için bir yerden başla hayata gerisi gelir zaten.
10 Yorumla
+1 yılBende senin gibi yim iş sebebi ile sosyal olmak zorunda kaldım ve insanlardan migdem bulanıyor artık psikoljimin bozulma safhasına geldim diyebilirim. inan hiç bir şey kaybetmedin tek yaşamak kalitedir.
Bak rahatına10 YorumlaBu durumu bir an önce değiştirmelisin, daha ileri yaşlarda büyük acı ve sıkıntılarını çekersin
11 Yorumla
+1 yılÇözeriz kolay... Benden koçluk desteği alabilirsin. Görüntülü görüşmeler yapabiliriz
17 Yorumla- +1 yıl
Çok mu zor? 2 hafta sadece
- +1 yıl
Düşünceni değiştireceğiz. Bu da maalesef 2-3 haftamızı alacak
- +1 yıl
Basit diyorum nesini anlamıyorsun. Olay çok net. Kendine inancın 'sıfır'. Örneğin intihar edecek birine cesaret verirseniz hırsızlık yapması ya da banka soymaya kalkması çok kolaydır. Sosyal açıdan tamamen eksik olan biri için de insanlara karşı yüzsüz olmak kolay olandır. Önce bunu yapmanı sağlayacağım. İnsanlar arkandan küfür edecekler. Ama rahatlayacaksın emin ol. Bana güven. Güzel iletişim kuramıyor musun? O halde kötü iletişim kur. Ama kur. Emin ol benimle karşılaşmış olman büyük şans. Dünyanın en büyük kişisel gelişimcisiyim. Bazı uzmanların 6 ayda çözemediği vakaları bir yaşam koçu olarak 2 saat içinde çözdüğümü bilirim
- +1 yıl
Para almayacağım. İlk görevin benim yanıma gelmek olacak
- +1 yıl
Sana basit geliyor sen yapabiliyorsun başarabiliyorsun diye benide başarır sanıyorsun ben kişiliksizim çocuk kaldım hiç gelişme ilerleme olmadı ruhum kişiliğim boşlukta kaldı zaman aşımına uğramış gibiyim zaten psikoljik olarak da hayatta bezdim ben bu yaştan sonra değişebileceğini hiç ama hiç düşünemiyorum zamanla farklı farklı korkular oluştu gittikçe daha değişik psikolojik sorunlar oluşuyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende asosyalim 18 yaşındayım sorun etmiyorum piskiyatriye git burdaki insanlar çözüm bulamaz hergün aynı soru gardaş okurken içim karardı
28 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBende gençliğimi yaşamak için piskiyatriye gitcem sosyal fobiyim
Cevap sahibi+1 yılPiskiyatriye gittinmi?
Cevap sahibi+1 yılGitsen bence birşeyler değişir git bence bu yaşta olsan nolcak
Cevap sahibi+1 yılÇok karamsarsın
Gizli Üye(36-45)+1 yılMadem öylesin kendini kalıcı olan dünyaya yönelt bu dünya zaten göz açıp kapama vakti kadardır. Bir şey kaybettiğinde yok merak etme herkes toprağın altına girince kimsenin kimseden farkı kalmıyor. Bu zamanın insanlarından ne kadar uzak durursan o kadar iyi bu halinin kıymetini bil kitap oku ibadet ve tefekkür et sonsuz olanı kazanırsın inşallah
10 Yorumla
+1 yılinsanlarn çogu ikiyüzlü. onlari kaybetmişsin işte en fazla.
30 Yorumla
+1 yılBirşeyleri değiştirmek için hiç te geç değil kasma dostum en fazla ne olabilir ki
13 Yorumla- +1 yıl
Allah kolaylık versin 😊
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılAdam hergün bu soruları sora sora sonunda günün sorusu seçilmiş. Yönetime bile illallah getirmiş sanırım
51 Yorumla- +1 yıl
Ahahahah😂
Boşver sen düşünme bunları bir şey kaybetmedin bu kafayla
41 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayatı kaybeder. Ben de böyleyim açıkcası hem seni hem de yorumlardaki bizim gibi insanları görünce sevindim. Yalnız değilmişim. Ailem çok zorlamasa böyle yaşamaya devam etmek isterdim mutluyum çünkü ama onları üzdüğü için elimden geleni yapacağım.
34 Yorumla- +1 yıl
Aileni niye üzüyor evlenmeni mi istiyor
Cevap sahibi+1 yılGez toz arkadaşların olsun evde dura dura psikolojin bozuluyor diyorlar ama arkadaş edinmek çok enerji isteyen ve tatmin etmeyen bir şey benim için böyle mutlu olmamı akıllarına alamıyorlar psikoloğo sürüklemesinler diye paşa paşa bir hayatım varmış gibi yapıcam artık
- +1 yıl
Ben artık böyle yaşamaktan biktim resmen senelerdir evde çürüyerek bunalarak sıkılarak yaşadım hayatı kaçırdığımın hep farkındaydım gençliğimi hiç yaşayamadım pişmanım keşkelerle yaşıyorum artık kendimi hayata geç kalmış hissediyorum dibe batmış gibiyim çırpındıkça daha da batıyorum çok mutsuzum ama bu yaştan sonra düzelemem biliyorum ve çok mutsuzum
Aksine kazancı olur hayatın pisliklerini görüp gözünü kapatmak durumunda kalmaz
30 Yorumla
+1 yılAslinda ne yalan söyliyim aynu sikintiyi bende yaşiyorum asosyalim ve evdeyim para da yok içime kapanik birisiyim
10 Yorumla
+1 yılHayatta birşeyi değil hayatını kaybetmiş olur zaten dünya üzerinde yaşanacak ve yapılacak bir sürü güzel şey olmasına rağmen asosyal olmak çok ciddi ve kötü bir olay aşılması gerekir
13 Yorumla- +1 yıl
Ozaman bişey diyemem üzülsün senin adına
- +1 yıl
Üzüldüm *
- Devamını Gör (78)
Devamını Gör(123)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!