AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Çok sosyal değilim ben. Bir şey de kaybetmedim hayatta.. Aksine birikimim var, ailem var, sevdiklerim var. Sosyal Yaşam, olmasa da olur. Aile içi de olsa kâfi benim için yaşanmışlıklar...
Bence çok şey kaybeder. Titre ve kendine gel. Sen insansın , insan isteyip mücadele ettiği zaman , başaramayacığı hiçbir şey yoktur. Tabii Allahın izniyle...
Evet ama ben çocukluğumdan belli başaramadım
Asosyalliğin avantajı: Milyonlarca farklı çeşit eğlenceli hobiniz oluyor.
Asosyalliğin dezavantajı: Bu hobilerinizi paylaşabileceğiniz kimseniz olmuyor.
Ama yine de güzel birşey.
Kesin aile ile bağlantılı bir sorundur bende dediğiniz gibiydim çok şey kaybediyoruz inanın ki ilk önce bir işe girin bence
Bu yaşıma kadar işe falan giremedim beni kimse işe almaz zaten
Ne mezunusunuz
Bende aynıyım 60 yere başvurdum market vs oralar bile almadılar
Lise
Ben ünv bitirdim ben de bulamıyorum çok da sıkıntı değil ne mezunu olduğunuz ama ünv okusanız yaşı yok sonucta insan kendini geliştirmeli o zaman özgüven de geliyor
7 kere sınava girdim olmadı okuyamadım geç kaldım artık bu kafayla zor kazanır okurum
Olmadı diye pes etme ne olursa olsun oku 2 yıllık olsun vs oku geliştir kendini asık ol sev Sevil yerinde sayma cesaret et korkma
Sevmek sevilmek benim neyime ya ben okumak istedim ama beceremedim çok sınava girdim kazanamadım artık heves istek kalmadı hayattan bezdim pes ettim bıraktım iyice kapandım
Sevmek sevilmek o kadar güzel ki içine kapanma sakin özgüven biraz lütfen sen adım at her şey düzelecek eminim iş bulmaya çalış ne olursa olsun önemli değil yeter ki yerinde sayma
Bu yaşıma kadar sevmedim sevilmedim zaten sevmeyi de sevilmeyi de hak etmiyorum benim kişiliğim böyle yani içime kapanık çekingen utangaç bu benim yapım değişmez bu yaşıma kadar iş bulamadım mesleğim yok beni kimse işe almaz almadı da zaten
Kabullenme ya sen çabala eminim ki şu halinden daha iyi olacaktır bisiler elbet değişecek ama sen oturup düzeltmesini belklersen hiç bir şey olmaz
Dışarı çıkamıyorum gençliğim istemeyerek eve kapalı geçti madem düzelmek kolaydı ben neden gençliğimi eve kapalı işsiz parasız asosyal geçirdim aptal mıyım
Psikologa gittin mi hic
Hayır gerek yok psikoloğa faydası olmaz bu yaştan sonra çözelecek bir sorun değil
Kendi başına halledemez bazen insan birinden yardım alman lazım cidden bak hayatın tadını cikarman lazım olup gideceğiz yapma böyle
Zaten kaybettim hayati kaçırdım gençliğimi hiç yaşayamadım hayatım tadını hiç çıkaramadım bu yaştan sonra da böyle devam etse fark etmez kabullenerek yaşlanırım zaten ömrümün yarısı böyle geçmiş artık iyice bezdim heves istek kalmadi
Kanka hayat dışarda. Cesur ol hemen kaparsın olayı :)
silik insan olma kişisel gelişim kitabı oku hayatın merkezin de ol yön ver insanlara
yemeyimi icmeyimi verseydiler bende yan gelip evde yatardim
Yanlis bisey yapmamissin sadece kendi halindesin bunu cokta dert etme bence
Benim gibi... herşey kaybeder bit an once değişmeye çalış
Bu yaşıma kadar değişemedim bu yaştan sonra çok zor geç kaldım
Şehir de mi yaşıyorsun , köyde mi?
Ankarada yaşıyorum şehir yani köyde değilim
Şehirde nasıl olur da dışarı çıkmazsin köy olsa neyse ama hehirde arada gezintiye cikmiyormusun? Neden sebebi var mı
Bilmem alışmadım açılamadım doğma büyüme şehirde yaşıyorum asm hep eve kapalı asosyal yaşadım hiç çıkmadım gezmedim öyle dışarı çıkmaya korkuyorum
Aylin cikman için para vermiyor mu peki onlar çıkınca hadi gel gemeye gidelim diyen yok mu teklif eden nasıl insanlar ya , ama benim annem de hiç teklif etmez hayırsızlar aslında aylelerimiz
Ben hiç dışarı çıkmıyorum para istemem almam kimseden ailem biyere gidince ben hiç gitmem diyolar gel diye ben gitmiyorum hiçbir yere
Anladım. Artık bikmissin evde oturmaktan yavaş yavaş çık dışarı güzel yerlere git iş bul acilacaksın
Dışarı çıkamıyorum olmuyor senelerdir eve kapalı yaşıyorum çıkamıyorum gezemiyorum hiç işe giremedim çalışamam korkuyorum
Ozaman aklını kaybedersin kusura bakma bu gidişle insan deliliye doğru gider böyle durumda doktora git bence çok gencsin
Kendine niye guvenmiyorsun ki ne kusurun var neden insan içine çıkmak istemiyorsun? ve evde ne yapıyorsun oturup ne iş yapıyorsun evde
bir de o sorun var tabi o daha kötü olur zaten bu gidiş iyi değil gibi yaşlandıkça daha da kötüleşiyor durum
Öz güven kazanamadım çekingen utangaç biriyim açılamadım ne yapıyım çok zayıfım oda özgüvenini etkiliyor ama kişilik yapımdan dolayı böyleyim
Sen kendini biliyorsun işte normal konuşuyorsun da niye dışarı cikmiyorsun anlamıyorum şaka mı yapıyorsun yoksa? Bütün herseyin farkindasin ama genede dışarı çıkmıyordu öyle mi
Zayıfim diyorsun bak güçlü ve zayıf ayıran biliyorsun ama güçlü olmayı dene ozaman😃
Çıkamıyorum gençliğim tamamen eve kapalı geçti korkuyorum çekiniyorum utanıyorum dışarda
Kaybettiğinizi sandığınız şeylerin aslında size sağladığı kazanımlar vardır mutlaka.
Kendi kendine hobi bul bisiler yap uğraş milleti boşver öncü ol
Bnce cok fazla sey kaybetmez en azindan para biriktirir 😁✌️
İşsizim ne parası ben parasız yaşıyorum hiç param olmadı bu yaşıma kadar
Paran olsa napicaksin? Pandemiden oturu zaten bircok yer kapali.
Parayı sevmiyorum param olmasa da olur
Ozamn sknti yok parasz zaten sosyallesemezsin
Hayatı kaçırmışsınız. Yaşlanınca keşkeleriniz olmayacaksa bir sorun teşkil etmiyor.
Senelerdir keşkelerle yaşıyorum
Peki hiç bir uzman yardımı aldınız mı?
Hayır
Bu durum herhangi birinin tavsiyesi ile değişmez. Değişim içerde başlar. Değişmek için en azından bir uzmandan yardım almak için adım atmalısınız. Muhtemelen aileniz sayesinde hayatınızı idame ettirebiliyorsunuz. Allah ailenize uzun ve sağlıklı ömürler versin lakin ölümsüz değiliz hiçbirimiz bu yüzden hayatınızı idame ettirebilecek kadar sosyal olmanız gerek.
Haklısın ama ben hayata karşı zayıf güçsüz yetersiz eksik kaldım bu yaştan sonra da hayata uyum sağlayamam Kişiliğim oluşmadı gelişmedi
Yaşadığınız sürece geç değil.
Evet ama yaş geçtikçe daha da zorlaşıyor herkes 15 18 20 yaşlarında açılıyor kendini aşıyor ben hiç açılamadım kendimi aşamadım gençken olmadı başaramadım
Hayatınızı kendiniz idame ettirmek zorunda kaldığınız takdirde bir planınız var mı? Yoksa kafa yorsanız iyi olur.
Hayır planım yok beklentim de yok hayattan tamamen bezmiş durumdayım hatta pes etmiş durumdayım bu yaştan sonra ölüme hazırlıyorum kendimi artık hayattan beklentim yok maalesef ailem olmadan tek başıma fazla yaşamam sanmıyorum
İnsan dünyaya gelmeyi nasıl seçemiyorsa ölmeyide seçemiyor. Siz ölmek isteseniz dahi bu size bağlı değil. Ailenizi karşınıza alıp uzman yardımı almayı teklif etmelisiniz ölüm bir çözüm değil.
Bu yaştan sonra yardım almanın bir anlamı yok geç kaldım çocukken olacaktı o iş bu yaştan sonra herşey çok zor bu düzelecek bir durum değil artık hayatım böyle geçti geçiyor ve geçmeye devam edecek çünkü ben kendimi tanıyorum biliyorum benden adam olmaz değişemem düzelemem hayatta hep kaybetmeye mahkumum
İnancı olmayan birine kimse yardım edemez haklısınız.
Bu yaşıma kadar inandım ama olmadı
Peki şimdiye kadar yardım almamanızın bir nedeni var mı? İnancınızı ne kırdı? İnanıyorum diyip bir şey yapmadınız mı yaptınız ama girişimleniriniz başarılı olmadığı için içinize daha çok mu kapandınız?
İmkanım olmadı destek almaya zaten korkuyorum çekiniyorum utanıyorum özgüvenim yok destek almak için bile yetersizim bu yaşıma kadar çok inandım açılmak kendimi aşmak değişmek düzelmek istedim ama hiç adım atamadım zamanla kapandıkça daha da kapandım sürekli daha da kapanıyorum
Yaşınız ilerledikçe bunun olması çok doğal. Her şey ilk adımı atacak cesareti kendinizde bulmanızla ilgili. Söylemesi kolay ama bu sizin için zor bir adım farkındayım. Biz burda ne dersek diyelim siz cesareti kendinizde bulamadığınız takdirde de hiçbir şey değişmeyecek. Allah yardımcınız olsun.
10 15 sene önce adım atmak daha kolaydı ama atamadım o yaşlarda atamadıysam bu yaşta zorlaştıktan sonra hiç atamam herhalde yani çünkü kolayken adım atamadım zorken nasıl olacak bilmiyorum neyse sağol
O zaman kolay görünsede çocuktunuz ve o zaman daha zor gelmiştir. İlkokula başladığınız zaman her şey yeni ve o kadar zor gelir ama ikinci sınıfa geçtiğinizde birinci sınıf kolay gelir. Sizinki o hesap. O zaman kolay diyorsunuz ama kolay olsa o zaman yapardınız. Şimdi çocuk değil bir yetişkinsiniz. O zamandan daha olgun düşünüyorsunuzdur sadece yaşınızdan dolayı çekinceleriniz ve tereddütleriniz fazla. Aslında sizi zorlamayacak hatta varsa tanıdık yanında iş bulabilseniz sonra bir uzmandan yardım alma imkanınız olsa bu durumu aşarsınız. Siz kendinizi eve kapatmış durumunuza üzülmekle, kendinize acımakla geçiriyorsunuz zamanı. Belki ilerde keşke geç olmadığını fark etseydim daha önce yapsaydım diyeceksiniz. Henüz gençsiniz hiçbir şey için geç değil.
5 10 15 20 sene önce de farkındaydım herşeyin ama senelerdir düzelemiyorum hep aynıyım insanın hayata çocukluktan başlar çocukluk ergenlik insanın temeli bence yani benim temelim yokki yetişkin bir insanım ama temelim yok zayıf güçsüz kaldım hayata karşı zaman aşımına uğramış gibi bir durumun içindeyim çocukluktan sonrası yok hayatımda çocukkende yeterince oluşmadım gelişmedim ve eksik yetersiz kaldım kişilik bu işte maalesef yetişkin biriyim ama hayatı yaşamayı bilmiyorum bu yaştan sonra öğrenilmez yani bazı şeyleri öğrenmenin zamanı var ben o zamanı kaçırdım hep
Hayat hala devam ediyor bu yaşa gelmişsiniz öğrenecek çözülecek bir gizem yok. Sadece insan ilişkileri konusunda tecrübesizsiniz muhtemelen bu da evde çözülmez.
Her konuda tecrübesiz yetersiz eksik zayıf güçsüz başarısız biriyim
Geriye kalan herkes tüm dünyaya hakim 😂 Bu en büyük yanılgınız. En azından kendinize acımayı bırakın
Maalesef bu konuda haklıyım kendimi tanıyorum biliyorum kendime acımıyorum ayırca artık bana siz diye hitap etmesen ben o saygıyı hak etmiyorum bile
Her birey saygıyı hakkeder. Siz demem resmi gelmiş olabilir ama yinede bu şekilde demeniz yanlış. Kendine saygı duymalısın başkası duysa bile bir şey ifade etmiyor. En azından kendine saygı duyup sevmeyi dene
Ben saygıyı sevgiyi hak etmiyorum zaten seven sayan yok neyse ya yoruldum ben yatcam iyi geceler sağol herşey için
Rica ederim iyi geceler
Kuzenin falan yok mu al onu dışarı çık spor salonuna kaydol zaten çevren olacak
Ben Evden dışarı çıkamıyorum korkuyorum çekingenim kimseyi tanımam arkadaşım yok akraba kuzen falan hiç tanımam etmem spor salonuna da hayatta giremem
Ee yapamazsan ne istiyosun ne soruyosun anlamadım
Ben ne kaybettim ne kaçırdım hayatta onu söyle
peki dışarıya çıkmaya mecbur kaldığında doktor vs nasıl başediyosun bu durumla
Gitmiyorum hastaneye hiçbir yere
Asosyallik ne yönde bir asosyallik?
Bende sen gibiyim fakat evde öğrendim, Sürekli PC başındaydım ve 8 programlama dili öğrendim freelance çalışıyorum. Evet asosyelim ama aptal değilim :)
Benim psikolojim bozuk motivasyonum yok mutsuzum bunalımdayım kendimi hiçbir şeye veremiyorum ki hiçbir şey öğrenemiyorum
Beni küçükken dışlardı herkes ten rengimden dolayı. Sonra bende dışarısı boş evdeki nimetleri araştırdım, Bilgisayardan ve araştırdıgım şey en güzel şeymiş :) Hem milli hem intikam hem zevk amaçlı işler için bile.
Ciliz kardeş bende ayni tm olarak senin gibiyim
@Excitement3417 Allah araştırma duygusu versin abi size
Hiçbir şey çünkü hayat anlamsız bir şey. Daha hayatımın baharına bile gelmedim fakat yaşayıp da görebileceğim bir şey olduğunu zannetmiyorum o yüzden çok takma
Cılız bu soruları sormandaki amaç ne, neyi bekliyorsun, ne istiyorsun çözemedim
Amacım yok bir şey beklemiyorum istemiyorum sadece merak ettim ne kaybettiğimi ve sordum
hayatı ıskaladın işte
Anladım yani dışardaki hayattaki güzel şeylerden mahrum kaldım ama bunların neler olduğunu bile bilmiyorum
Yaşayamazsın kardeşim illaki bir grup bulmalısın kendine sosyal ortam için şarttır yalnızlık her ne kadar bazen güzel gibi dursa da uzun zaman sonra ruh sağlığını bozar
Yardım alman gerek psikolojik ama bunun yanında şöyle şeylerde yapabilirsin eğlence mekanına git mesela insanların ortamına katılmaya çalış kendini hazırla
Agorafobi ve sosyal fobi olabilir. Uzmanla görüşmeniz gerek. Peki iş çalışma yoksa nasıl geçiriyorsunuz?
Agorafobi sosyalfobi ergofobi var çekingen özgüvensizim hiç çalışamadım ailemle yaşıyorum
Hayatına bir şey katamaz ki kaybetsin. Ot gibi yaşayıp gider
Sana tavsiyem bir psikolog tavsiyesi al. Kişisel gelişimin senin elinde olan bir şey. Yaşın pek bir önemi yok, sosyal becerilerini geliştirmek senin elinde:)
Böyle bir yaşantı ile ne kazandığını düşünüyorsun? Ömrünü boşa heba etme. Git en azından kendi isteğinle bir sevap veya günah işle. Amel defterin boş kalmasın.
Asosyalim ve birşey kaybetmedim insanların kötülüklerinden uzak kaldım ve bu bir
Bir sürü guzel hatira firsatini kaçırmışsınız
Evet hiç hatıram yok
Nasil para kazanıyorsun?
Parasız yaşıyorum ne parası
Paraya ihtiyacın yok mu
Yemek fatura kira vs?
Ailemle yaşıyorum ama masrafım yok
Hayatı kaybeder fırsatları kaçırır ot gibi yaşar
Aynen öyle
bir şey kazanmamışsın zaten
Aynen hayatta hiçbir şey başaramadım kazanamadım yaşayamadım
e senin hatan. psikoloğa gitseydin
Çocukken olacaktı o iş artık çok geç imkanım olmadı demekki gidemedim
tamam da burada dert yanacağına kadar gidip bununla alakalı bir şeyler yapabilirsin. ne göstermeye çalışıyorsun, ne bekliyorsun anlamadım
kadar ❌
Hiçbir şey beklemiyorum soru sordum cevap arıyorum soruma ben burada sorunlarıma çözüm aramadım sadece hayatta kaybettiklerimi arıyorum
hayatta kaybettiklerinin ne olduğunu iyi biliyorsun bence.
Hiçbir şey bildiğim yok
acizlik berbat bir şey
Kitap okusan gezsen öyle olmazsin
Gezemiyorum evden dışarı çıkamıyorum korkuyorum çekiniyorum özgüvenim yok
İnanılır gibi değil gezmeye çık
Dışarı çıkamıyorum korkuyorum olmuyor yapamıyorum senelerdir eve kapalı yaşıyorum neden anlamıyor kimse ya
Anormal en azından yürüyüş yap acilirsin iyiliğin e diyorum kendine güven erkeksin
Çıkamıyorum dışarı falan çıkabilseydim gençliğimi eve kapalı geçirmezdim
Anladım
Abi konuşmak istersen konuşuruz benim de sosyal fobim var belki faydalı olur
Sana önerim prof psikayatr git düzenli ilaç al
Ama senin biraz daha agır ilaç kullanman lazım birde antipsikotik falan iş çözülür
Ailevi sorunların mı var
Hayır pek yok ailemle sorunum
Niye böyle olmayı seçtin
Bu bir seçim ya da tercih değil insan kişiliğine göre sosyal ya da asosyal olur bence yani benim kişiliğimde sosyal olmama uygun değil
parayı kimden buluyon bu yaşına kadar
Parasız yaşıyorum ne parası
Ailemle yaşıyorum demişsin. Ailende mi böyle?
Pek sayılmaz tek ben böyleyim
Hiç mi dışarı cikmiyorsin
Hiç çıkmıyorum gençliğim tamamen evde geçti
Hâlâ gencsin neden çözüm aramadın psikoloğa gitmedin uğraşıp çaba sarf etmedin
İmkanım olmadı yapamadım bu yasa böyle geldim senelerdir aynıyım hiç değişemedim hâlâ aynıyım 10 15 20 sene önce de böyle düşünüyordum dertliydim ama şeneler geçti hâlâ aynıyım
Okula da mi gitmedin ılkokul vs kardeslerin var mı
İlkokula ortaokula liseye gittim ama açılamadım hep sessiz durdum arkadaş edinemedim okuldan eve geldim hep liseden sonra da tamamen kapandım zaten eve
Üniversiteye kadar örgün eğitim gormussun zaten ondan sonra eve kspanmissin bende asosyaldim utangactim cekingendim üniversite okuyunca dışarı gittim mecburi yabancı insanlarla aynı odalsrds kaldım büyük oranda yendim 34 um bende ve yeni yeni toparlaniyorum böyle olmamda ailemin ve çevrenin çok etkisi oldu ee bende arsız değildim ters tepti bu durumlar ben destek alamadım ama iyi bir psikolog olsa çok ıyi yürütülür olmaz diye birşey yok esmiden girişken olmak bana çok zor gelirdi şimdi ise cok kolay niye geçmişte böyle yaşadım diye kızıyorum kendime gençliğimi boş yaşadım diye kızıyorum sen de çaba sarf et sonra diyeceksin ben niye böyle yapmışım iki yıl önceden burda seni bu soruyu sorarken gördüm 30 dan baslasan 35 e kadar bu iş olur en azindab 35 den sonrasını kurtarirsin yükün hafiflemis gibi hissedeceksin burda insanlar sana fikir verirler ama asıl sen birşeyler yapman lazım
Üniversite sınavına 7 kere girdim olmadı çok sınavlara girdim olmadı başaramadım zaten liseye kadar başarısızdım liseyi zor bitirdim okulda hep sessiz çekingen kendi halimdeyim zaten çocukluktan belliydi herşey ben 5 10 15 20 sene önce de böyle dert yanıyordum herşeyin farkındaydım ama hiç değişemedim beceremedim gençliğim resmen boşa geçti senelerdir istemeyerek eve kapalı asosyal işsiz yaşadım bu yaştan sonra daha da zorlaştı kendimi çok güçsüz zayıf hissediyorum senelerdir adım atamadım hâlâ atamıyorum olmuyor
Kendi kendine olmaz zaten destek almalısın
Bu yaştan sonra destek alsamda faydası olacağını sanmıyorum
Hep aaynı sorular sıktın ama
Hayat bazen her istediğimizi sunmaz
Hayatın kendisini kaybeder.
Mutlaka profesyonel bir destek al
Askerliği nasıl yaptın
Çok dayak yedim süründüm 15 ay
Sen bence bizle kafa buluyon
Yemin ederim dayakla sürünmekle geçti askerlik 15 ay yaptım askerden geleli 9 sene oldu yani
Bütün hayatını kaybetmiş demektir...
Ben çok şey kaçırmışsın hem de hiç birşey.
Bu dünya için hedeflenen hayallerden mahrum kalır.
Çok birşey kaybetmez ya
Bikactane hatun kaybeder en fazla 😏
Hayati kaybeder otesi var mi
Ne kaybedicez kaderimiz buymuş
Hayatının tamamını kaybetmiştir...
Ailen ne diyor bu duruma
Ailem bıktı artık benden
Psikolojik destek almalısın, birde okul hayatın nasıl geçti
Eziktim hep sessiz çekingen asosyal özgüvensiz kendi halimde yalnız biriydim hâlâ aynıyım zaten
Hiç çalışmadın mı
Hayır sadece işkur destekli programa katılmıştım eskiden
Psikolojik destek alıp iş hayatına atılmalısın bence senin ki artık hastalık gibi olmuş. Ailenide üzüyorsundur böyle
Bu yaşıma kadar iş bulamadım çalışamadım bu yaştan sonra da beni işe almaz kimse kendimde iş yapamam herhalde evde çürüyorum ailem zaten senelerdir üzülüyor
Eve misafir gelince ne yapıyorsun
Çıkmıyorum kendimi saklıyorum
Hicbirşey kaybetmez sadece fazla girişken olmaz.
Geçmiş geçmiştir şimdiki zamanının kıymetini bil
Seninle könüşmak iştiyorum nihe böyleydin mesela merak ediyorum
Çok şey kaybeder
Evet çok şey kaybettiğimin farkındayım ama neler olduğunu bilmiyorum
oglak burcumusun
Hayır
burcun ne peki
Balık
Her şeyi kaybeder brnce
İnsan ilişkileri başta
Yaşadığın hayatı değiştirebilirsiniz
Zor artık
Zoru başarmak insanın elinde.
Belki sadece iyi insanlarla karşılaşma fırsatını
Tam olarak senin gibiyim
hayatı hiçbir zaman kazanamamıstır ki
Ne mezunusun
Lise
Üniversite sınavına gir aciktam ya da normalden oku okurken de ise gir bak nasıl özgüvenin yerine geliyor
7 kere girdim olmadı ben okumayı da beceremem temelim yok liseyi zor bitirdim kaç sene de verdiler diplomayı lisede zaten
Bu yaşıma kadar iş bulamadım beni kimse işe almaz
Sen böyle düşünürsen almazlar zaten kitap filan oku kendini geliştir mal mal oturma
Para cevre kaybeder dostum