Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum🤍 Bazıları sabrın her kapıyı açtığına inanır, bazıları ise hayatın en güzel anlarını plan yapmadan yaşar. Siz hangisisiniz? Bekleyenlerden mi, bırakanlardan mı? ✨

Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum🤍 Bazıları sabrın her kapıyı açtığına inanır, bazıları ise hayatın en güzel anlarını plan yapmadan yaşar. Siz hangisisiniz? Bekleyenlerden mi, bırakanlardan mı? ✨

Yerine göre beklemek yerine göre çaba göstermek gerekir. Armut piş ağzıma düş gibi bir durum söz konusu değil çünkü. İnsan bir şeyler elde edebilmek için çaba göstermeli ve ondan sonra akışa bırakmalı.
İkisi de tek başına kazandırmıyor. Sadece beklemek insanı pasif yapıyor, her şeyi akışa bırakmak da bazen sorumluluktan kaçmaya dönüşüyor. En sağlıklısı; elinden geleni yapıp gerisini zorlamamak. Yani adım atmayı bilmek ama sonucu takıntı hâline getirmemek. Hayat çoğu zaman ne sadece sabredenlere ne de tamamen bırakanlara veriyor; dengeyi kurabilenlere cömert davranıyor.
Hayatı çok kasmamak gerekiyor, her bir şeyi elinde tutarsan elini yıpratırsın nasır tutar elin en fazla 😅
Akışa bırak, bırakırken kendini geliştirebileek alanlarla ilgilenmek gerek.
Ben ikisinin ortasında kalmayı seviyorum diyebilirim 🌿 Sabır bence önemli ama kör körüne beklemek değil; emek verip sonra sonucu biraz akışa bırakmak. Ne tamamen “kader ne derse o”, ne de “her şeyi kontrol etmeliyim” tarafındayım. Plan yaparım, uğraşırım, sonra hayatın sürprizlerine de yer bırakırım ✨ En çok böyle kazandım diyebilirim 💫
Cevap
25Cevap
Sabreden derviş beklemekten ölmüş derler. Akışına bırakmak ise kaçmak demek. Kısmet gayrete aşıktır, oturanın kısmeti de oturur
Yeri gelir bırakırız yedi gelir bekleriz. Her şeyi ile güzel bence bazı şeyker
Bekleyen yerinde sayar... ilerlemeye devam edin
İkisi de kazandırmaz, atağa geçmek lazım
Çabalamak belki kazandırır
Çabalamak ama yersiz olmayan bir çaba..
Beklenti içerisinde olmak gerçekten yorucu olabiliyor bazen, beklenecek yerlerde beklenir ama gerektiğinde akışa bırakmayı da bilmek gerekir.
Beklemenin bir şey kazandırdığını düşünmüyorum. Önemli olan harekete geçmek diye düşünüyorum. Beklemekle bir şey elde edemeyiz
Akışa bırakmak değil, akışa uymak kazandırır.
Akışa bırakmak uzun vadede çoğu zaman kazançdır bence
Doğru zamanda doğru hamleyi yapmak veya hiçbir şey yapmamak.
Sabretmek her daim kazandırır. Nitekim aslında akışına bırakmak da bir nevi beklemektir.
Doğru yerde doğru davranış biçimi kazandırır.
Akışına bırkamak ve harekete geçmek, beklemekle bişey olmuyor
bence bilinçli hareket etmek. Hayata çok şey kazandırır
Bazen beklemek gerekir, bazen akışa bırakmak...
Sabretmek kazandırır ama akışa bırakmak daha mantıklı bence.
Beklenen gelmez , akışına bırakmak daha doğrudur
Duruma gmre pozisyon alanlardan
Bazen öyle bazen böyle
Beklemeyi bilen akışına bırakan kişidir
Akışa bırakmak çoğunlukla her şeye iyi gelir
Akışına bırakmak
Akışına bırakmak
Akışına bırakmak daha doğru tercih
Akıllı hareket etmek kazandırır
o sana bağlı değil ki, zaman ve mekana bağlı...
Beklemek hic bir sey kazandırmaz
Akışına bırakmak bana hep kazandırdı.
Akisina birakin bence
Akışa bırakmak genelde @ɴâᴢᴇɴᴅᴇ sence?
biz neden iki çift laf edemedik:)
akışa bırakmak lazım bence
Plan yapıp emek verip beklemek kazandırır
İkisi de.
Akışa bırakmak
Akışa bırakmak
Hiçbiri kazandırmaz kaybetmeyi kabulleniş olur
Akışa bırakmak