Her gelen geçen beni kullanıyor. Veya benmi öyle hissediyorum anlamıyorum herkese iyiyim ama kimse bana karşı iyi değil
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 5,8b cevap paylaştı. Bu his genelde “fazla iyi olma”nın içindeki sınır eksikliğinden doğar. İnsanlara iyi davranmak başlı başına yanlış değil; aksine çok kıymetli bir özellik. Ama iyilik, kendini yok saymaya başladığında, karşı tarafta farkında olmadan “nasıl olsa verir” algısı yaratabiliyor. O zaman da insan, gerçekten kullanılıyormuş gibi hissediyor.
Çoğu zaman burada şu oluyor; Sen kırılmamak, kaybetmemek ya da sevilmek için daha çok veriyorsun. Karşı taraf ise bu dengeyi sorgulamıyor, çünkü sen dur demiyorsun. Bu, insanların bilinçli olarak kötü olduğu anlamına gelmez; bazen sadece sınırın nerede olduğunu göremiyorlar. Sınır gösterilmediğinde, herkes kendi ihtiyacına göre almaya devam eder.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İşte tam da bu yüzden, herşeyin fazlası zarar. İyilik çok güzel fakat sınır çizmediğinde ve her zaman iyi olduğunda, "o zaten her koşulda iyi davranır "diyerek suistimal ederler. Rahatsız olduğun şeyleri asla içine atma. Üslubuna elbette dikkat ederek karşıdakine seni rahatsız eden şeyleri söyle. Senden böyle bir hareket beklemediği için şaşırabilir. Ve sana "abartıyorsun, ben öyle demek istemedim, şaka yaptım... " gibi şeyler söyleyerek manipüle etmeye ve bastırmaya çalışacaktır. O aşamada sen de kendini ileri gitmiş ve suçluymuşsun gibi hissedeceksin. İşte o nokta en önemlisi. Eğer öyle hissedersen büyük ihtimalle karşıdakinin manipülasyon tuzağına düştün demektir. Bunun çözümü ise o an öyle hissetsen bile geri adım atmaman ve rahatsız olduğun davranış her neyse net bir sınır çizmen. Bir süre sonra bunu çok rahatça yapabiliyor olduğunu göreceksin. Ve insanlarda sana karşı daha dikkatli olacak. En azından eskiye nazaran.
10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
6 ayBen de eskiden senin gibiydim. Artık kimse kullanamıyor. İyi biri olunca bunu suistimal eden çok oluyor. Sömürgeci devletler gibi sömürmeye başlıyorlar, hatta senin görevin olduğunu bile ima edenler oluyor. Bunlara hayır demedikten sonra iyi niyetin kullanılır, işi bitince çekip giderler. Her zaman sınır koymalısın.
Bana gelecek olursam; onların istediği gibi olmak zorunda değilim, başkalarını memnun etmek zorunda değilim. Madem bunlara iyilik yaramıyor, kötü oldum, yokluğumla sınadım.00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
u 6 ayMerhaba, bu hayatta her zaman iyi niyetinizi suistimal eden veya değerinizi tam anlamıyla bilemeyen insanlar olacaktır. Dolayısıyla böyle hissetmeniz çok doğal ama sizden samimi yardım isteyen ve gerçekten iyi insanlar hatta size faydası olanlar da bir elin parmağını geçmeyecek sayıda da olsa onlar da olacaktır. O yüzden bunu ayırt edebilip ona göre insanlara tavır takınmanız önemli yani sizi net şekilde kullananlara karşı mesafeli olmanızı tavsiye ederim.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini böyle hissetmen çok yorucu, farkındayım 😔 Sürekli kullanılıyormuş gibi hissetmen, sınırlarının net olmamasından kaynaklanıyor olabilir. İyi olmak başka, kendini feda etmek başka şey. İnsanlara “hayır” demeyi öğrenmen, kimleri ne kadar hayatına aldığını gözden geçirmen lazım. Sen zaten değerlisin, bunu başkalarının davranışına bağlama lütfen 💙✨
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
65
Cevap
63Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
2 ay
İnsanların sizi, olduğunuz için değil işe yarar olduğunuz için tutması en derin güvensizliklerden biridir.
Rolünüzü iyi oynadığınız sürece kalacaklarını, bırakınca yerinizin hızla dolacağını hissedersiniz.
Bu yüzden ilişkiyi sürdürmek için kendinizi sürekli ayarlarsınız.
Orada sevgi geri planda kalır, fayda öne çıkar.
Fayda azaldığında bağ da zayıflar.00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
s 3 ayMerhaba! İnsanlara iyi davranın bu sizin karakterinizi yansıtır. İnsanların ise size böyle kötü davranması veya siz iyilik yaparken onların size kötülük yapması ise onların karakterini yansıtır.
Bizler kendimizi mutlu etmek ve vijdanımızın rahatlığı için iyilik yaparız.00 Yorumla
1 aySürekli iyi davranan insanlar bazen sınır koymayı unutabiliyor. O zaman da bazı kişiler bunu alışkanlık gibi görüp sadece ihtiyaç duyduğunda yaklaşabiliyor. İyi olmak güzel ama kendini sürekli tüketmek pahasına olmamalı.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 440 cevap paylaştı.
2 ayİnsanlara iyi davran çünkü insanlara iyi davranmak senin karakterini ortaya çıkarır ama onların sana kotu davranması veya kullanmasıda onların karakterini ortaya çıkarır bir söz vardır sen iyilik yap onlar layık değilse sen layıksın.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,2b cevap paylaştı.
2 ayBunun en temel nedenlerinden biri kendini tanıyamamaktır. Kendini tanıyan insan nerede ne zaman nasıl kullanıldığını bilir. Kendini tanımak ise koyduğum ve çizdiğin sınırlardır. Bu sınırları koyman ise neyi sevip neyi sevmediğini bildiğini gösterir.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 677 cevap paylaştı.
2 ayİyi davranmana rağmen seni kullanıyorlarsa kendinden çok ödün veriyor olabilirsin. İyilikte de ölçü ve sınır olmalı, herkes iyi davranılmayı haketmiyor maalesef.
00 Yorumla Kimseye gerektiğinden fazla iyi davranmamak gerek çünkü insanlar bunu hak etmiyor , iyilik nedir bilmiyorlar gün gelince bu iyiliği kullanıyorlar
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Seni kaybetmekten korkmuyorlar çünkü ne yaparlarsa yapsınlar senin orada olacağını, onları affedeceğini biliyorlar. Biraz ulaşılmaz olmak iyidir.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı. İnsanlar iyi niyetli insanları güçsüz saf görüyor ve kullanmak istiyorlar ben de buna anlam veremiyorum
00 YorumlaMesafeyi koruman gerekiyor, ilk başta hemen her önüne gelene samimiyet kurar isen insanlar farklı algılar.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 10b cevap paylaştı.
6 ayİnsanoğlu nankördür , bugün över yarın söver bu dünyanın döngüsü bu şekilde ilerliyor
10 Yorumla
6 ayKimseye iyi davranmak zorunda değilsin bencil ol en çok sen sevilirsin
00 YorumlaBu hissi yaşamak gerçekten çok yorucu ve insanı içten içe kemiren bir durum. "Ben herkese çiçek uzatıyorum, onlar neden bana diken batırıyor?" diye sormak çok haklı bir isyan.
Ancak psikolojide ve insan ilişkilerinde acı bir gerçek vardır: "Deveye diken, insana..." diye başlayan o meşhur atasözü boşuna söylenmemiştir. İnsanlar, sandığın gibi "kötü" oldukları için değil, sen onlara "beni kullanabilirsin" sinyali verdiğin için bunu yapıyorlar.
İşte "fazla iyi" olmanın neden "kullanılmaya" dönüştüğünün anatomisi ve bunu değiştirme yolları:
1. İyilik ile "Sınırsızlık" Arasındaki Fark
Sen muhtemelen "Sınır koyarsam beni sevmezler" veya "Hayır dersem ayıp olur" inancıyla büyütüldün.Ama gerçek şudur: Kapısı, kilidi olmayan bir eve hırsız da girer, misafir de girer, çamurlu ayakkabıyla giren de olur.
Eğer herkese her zaman "Evet" dersen, senin "Evet"inin bir değeri kalmaz. İnsanlar senin iyiliğini bir "lütuf" olarak değil, bir "görev" veya "fabrika ayarı" olarak görmeye başlar. "O zaten yapar," "O zaten kırılmaz" derler.
Ders: Hayır diyebildiğin zaman, Evet’lerin kıymetli olur.
2. İnsanlara "Bana Nasıl Davranacağını" Sen Öğretiyorsun
Bir ilişkide (arkadaşlık, aşk, iş) karşı tarafa bir kullanma kılavuzu veririz.Sen her haksızlıkta sustuğunda, her istediklerini yaptığında, kendi ihtiyaçlarını onlardan sonraya koyduğunda onlara şu mesajı veriyorsun: "Benim ihtiyaçlarım önemsiz, seninki önemli. Beni harcayabilirsin."
İnsanlar senin sözlerine değil, davranışlarına bakar. Kendine saygı duymayan birine, başkası asla saygı duymaz.
3. "Verici" Olanlar, "Alıcı" (Sömürücü) Olanları Çeker
Doğanın kanunu gibidir; mıknatısın zıt kutupları birbirini çeker.Aşırı verici (Empath/Giver) insanlar, bencil ve narsist (Taker) insanları paratoner gibi çeker.
Çünkü narsist biri, "sınırları olan" biriyle yapamaz, ondan beslenemez. Senin gibi "her şeye koşan" birini gördüğünde, açık büfe bulmuş gibi saldırır. Yani etrafının seni kullananlarla dolu olması tesadüf değil, senin sınır sistemindeki açıktan kaynaklanan bir "yanlış eşleşme" sorunudur.
4. Gizli Sözleşmeler (Covert Contracts)
Belki farkında olmadan şöyle bir takas yapıyorsun: "Ben onlara çok iyi davranayım, onlar da beni sevsin/terk etmesin."Ama bu anlaşmadan karşı tarafın haberi yok! Sen veriyorsun, veriyorsun ve karşılığını göremeyince öfkeleniyorsun.
İyilik, karşılık beklemeden yapılırsa iyiliktir. Eğer "sevgi satın almak" veya "onaylanmak" için yapılıyorsa, bu bir ticarettir ve genelde zarar edersin.
Nasıl Değişirsin? (Kötü Biri Olmadan)
"Hayır" Deme Antrenmanı: Küçük şeylerden başla. İstemediğin bir yemeğe, gitmek istemediğin bir yere "Hayır" de. İlk başta suçlu hissedeceksin, bu normal. Ama dünya yıkılmayacak, göreceksin.
Ulaşılmaz Ol: Her telefonu açma, her mesaja anında dönme. Kendi hayatının başrolünde olduğunu hissettir. Senin zamanın da değerli.
Filtre Uygula: Yeni tanıştığın insanlara hemen "Full Paket İyilik" sunma. Bırak önce onlar hak etsin. Krediyi baştan verme, zamanla aç.
Seni Kaybetmekten Korkanlar Kalsın: Sen sınır koyduğunda veya "Artık yapmıyorum" dediğinde sana küsen, bozulan insanlar varsa; onları hayatından çıkar. Çünkü onlar seni değil, senin onlara sağladığın "konforu" seviyorlardı.
Unutma; Müze gibi ol. Değerli eserlere dokunulmaz, uzaktan hayranlıkla bakılır. Herkesin elini kolunu sallayarak dokunduğu şey, müze eseri değil, pazar malıdır. Değerini sen belirle.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ay"Yaşadığın bu his gerçekten çok yorucu, seni anlıyorum. Ancak bazen 'iyi davranmak' ile 'sınır çizememek' arasındaki o ince çizgide kaybolabiliyoruz. İnsanlar genellikle sizin onlara ne kadar değer verdiğinize değil, kendi sınırlarınızı ne kadar koruduğunuza bakarlar. Eğer sen kendine 'hayır' deme hakkı tanımazsan, başkaları senin 'evet'lerini birer nezaket değil, birer görev olarak görmeye başlar. Herkese iyi olmak güzel bir erdemdir ama önce kendine iyi davranmalısın. Unutma, boş bir bardaktan kimseye su veremezsin. Kendini önceliğe koymak bencillik değil, hayatta kalma stratejisidir."Bu hissin altında yatan acı gerçek şudur: Biz insanlara, bize nasıl davranmaları gerektiğini aslında kendimiz öğretiriz. Eğer karşılık beklemeden sürekli verici olursan, bu durum karşı tarafta bir 'hak' algısı yaratır. Psikolojide buna 'aşırı uyumluluk' denir ve bu durum maalesef suistimale açık bir kapı bırakır.
İnsanlar seni kullanmıyor olabilir, sen onlara seni kullanabilecekleri bir alan tanıyor olabilirsin. Gerçek nezaket, gerektiğinde 'dur' diyebilme gücüne sahipken 'iyiliği' seçmektir. Eğer hayır diyemiyorsan, yaptığın iyilik bir tercih değil, bir zorunluluktur. Kendine olan saygını, başkalarının onayına endekslemekten vazgeçtiğin gün, bu 'kullanılma' hissi de sona erecektir. Kendi değerini başkalarının terazisinde tartma."
00 Yorumla
4 ayBunu çok yaşayan biri var aslında çünkü iyi olmak ile sınır koymamak bazen karıştırılıyor ben de bazen bunu hissediyorum insanlara anlayışlı davranınca herkes aynı hassasiyeti gösterecek sanıyoruz ama çoğu kişi iyi niyeti fırsat olarak görebiliyor o yüzden sorun illa senin kötü ya da değersiz olman değil bazen fazla verip az geri almak insanın içinde kullanılıyormuş hissi oluşturuyor ben şunu fark ettim herkese iyi olmak güzel ama herkes aynı yakınlığı hak etmiyor biraz mesafe koyunca ve “hayır” diyebilmeyi öğrenince gerçekten değer veren insanlar zaten kalıyor diğerleri yavaş yavaş eleniyor.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,8b cevap paylaştı. Bazı insanlar iyi niyetli insanları kirmaya çekinmiyorlar cok acı.
Insan değer verdiği insanlardan vefasizlık veya kötü davranıslar görünce çok kırılıyor.
Keske bu kadar iyi bir insan olmasaydim diyor.
Bazen insanları iyi seçip hakettikleri değeri vermek gerekiyor en dengeli iliskiler böyle kuruluyor.00 YorumlaBelki sana öyle geliyordur ben de maddi manevi iyilikler yaptım zamanında kötü zamanlrinda yanında olduğum insanlar abartmıyorum önünü iliklerken bana kötü zamanlari geçtikten sonra yüzüme bile bakmadılar çok ta tin gerçi bakmazlarsa bakmasinlar ama ben dersimi almıştım artık bende görmüyorum kimseyi
00 Yorumla
4 ayBu genelde şundan kaynaklanıyor biz aslında insanlarla herhangi bir beklenti içerisinde olmuyorsun, insanlarla karşılıksız iyilik yapıyorsun Allah rızası için iyilik yapıyorsun ama karşındaki insan seni iyi gibi potansiyelini kötülük yapmak için kullandığı zaman ve bir kötülükle karşılaşma durumunu olduğunda böyle kendini haklı olarak sorgulama yapıyorsundur.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Bu hissi yaşamak gerçekten çok can yakıcı ve insanın içini boşaltıyor. Bazen fazla iyi olmak sınırları belirsiz hale getiriyor ve karşı taraf bunu farkında olmadan suistimal edebiliyor. Sorun senin iyi olman değil, herkese aynı yakınlığı vermen olabilir. Kendini korumayı öğrenmek bencilliğin değil özsaygının bir parçası.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
6 ayBu toplumda maalesef iyi niyetli insanlar saf olarak görülüyor bence herkese iyi olmak yerine bu konuda dengeli olman, hak edene iyi olman daha güzel olur.
00 Yorumla
6 ayBu senin suçun değil insanlar nankör oldu, bence sende sana kim kötü davranıyor ise Uzak durun
00 Yorumlaİnsanlar çünkü günümüzde değer, kıymet bilmiyor maalesef aslında kısa ve net sebebi bu kötü niyetli insanlar çok fazla var.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 aySen kötü ya da saf olduğun için değil; iyi, empatik ve sınır koymayı ertelediğin için böyle hissediyorsun.
Herkes senin kadar vicdanlı değil ve bazıları bunu fark edip kullanıyor.
Bu senin değersizliğin değil, başkalarının eksikliği. Bende öyleyim kime ne iyilik yaptıysam hep beni kullandılar gibi hissediyorum00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 534 cevap paylaştı. İnsanlara iyilik yapıyorsun diye sana iyilikle karşılık verecekleri anlamına gelmiyor. Herkesi kötü olarak görebilirsin ama aslında onlar kendi görüşlerine göre hayatı yaşarlar.
O yüzden eleştirilerimde takma. Kendine göre yaşa.00 Yorumla
5 ayyaptığın ya da hissetlerinin karşılığını almamaktan kaynaklı.. ben bunu yaptım diyorsun ama aynısını sana yapan yok. ben böyle düşünüp hissediyorum diyorsun aynıısnı düşünüp hisseden yok bu da kendini sorgulamana neden oluyor.
00 Yorumla
6 ayHerkese iyi davranma biraz akışına bırak neden çok iyi olmak zorundasın tadında bırak herşeyi insanoğluyuz biz nankörüz unutma sen bile bir yerde nankörlük yapmışsındir farkında olmadan demem o ki bırak testi su yolunda kirilmiyorsa kırılsın kendine iyi bak güzel klabinle yalnızlığı seç hayvanları toprağı ve yeşile bak 😌🫶🏻🙂🙏🏻
02 Yorumla- 6 ay
Aynen öyle
- 6 ay
Takıntılı biriysen bu arada gözlerini kapat ve güneşe dön bütün düşünceleri aklından geçirirken tebessümle düşün olur mu 🫠🙂↕️
- Kişilik & Karakter konusunda 714 cevap paylaştı.
6 ayÇünkü sınır koymadan iyi davranıyorsun.
İyi olmak değerli ama herkese fazlasını verdiğinde bazıları bunu hak değil, fırsat sanıyor.
Sorun senin iyiliğin değil; kime, ne kadar verdiğini seçmemen.00 Yorumla
6 ayKarşındaki sana nasıl davranıyorsa öyle davran. Bende senin gibiydim ama baktım iyi niyetim sürekli olarak suistimal ediliyor iyiligi bıraktım acımasız oldum. ÇİÇEK GİBİ KALBİMİ ÇÖPLÜK EDENLERİN ESERİDİR
00 Yorumla
6 ayAslında bizler çok iyiyiz , olması gerekende bu ama insanlar maalesef ki kötü. Menfaatçi, iki yüzlü …
Sen insanları boş ver kendinle uğraş bence çünkü ne yaparsan yap anlamaz insan oğlu ne değerini nede başka birşeyi. Anlıyormuş gibi gözükür geneleme yapıyorum hepsi bir olmaya bilir.10 Yorumla
1 ayGenel olarak devir ve insanlar değişti bence insanlar artık çıkar odaklı yaklaşıyor çıkar' ı bittiğinde seni bir mendil gibi çöpe atıyor gerek ilişki olsun gerek ticaret olsun hayatın her alanında özellikle bu sosyal medya, internet, teknoloji çağı bu kadar insanlara kolay erişme kolay cinsellik tinder tarzı uygulamalar da bunu kolaylaştırdı.
00 Yorumla
5 aySize iyilik yapmayanlar sizden bir şey istediğin de siz de onlara yardımcı olmayacaksınız. Kötülük yapanlara kötülük iyilik yapanlara iyilik. Birisi side hayır diyorsa siz de hayır demeyi bilin.
00 YorumlaHerkese iyi olduğunun yüzde ellisini kendine harca. Aşırı fedakarlık yapan insan kendi kul. hakkına girer. Ve ilk gözden çıkarılan olursun. Sinri çizmeyi evet ve hayırlarını belirler
00 Yorumla
6 ayİnsanların seni kullandığını düşündüğün şeylerde net bir şekilde ve nazikçe reddedebilirsin ve her şeyi kişisel algılayan biriysen bunun üzerine de çalışabilirsin herkes sana karşı iyi olmayabilir ama sen onlara karşılık beklemeden iyi olmayı öğrenirsen üzülmemiş olursun ya da iyi olmamayı
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 609 cevap paylaştı. Ben aynen öyleyim, herkese karşı iyiyimdir ama artık iyi olmak istemiyorum. Bunlara cehennemi yaşatmak lazım. Karşı taraf üzülmesin diye laf sokmuyoruz onlar da sanıyor ki söyleyecek lafımız yok.
00 Yorumla
6 ayHerkese iyi olmamak lazım. Hatta bence bir insanı en az 2 sene derinden tanımadan önce iyi olmamak lazım. Bu kötülük değil, sınır çizme. Gerçekten hak eden ve bunun karşılığını harfiyen veren birine iyilik yapmak lazım. Merhametten maraz doğabiliyor. Ben sınır çizen bireyci bir kültürde büyüdüm ama hep faydasını gördüm. Beni kullanmak isteyen kimseyi de hayatımda tutmuyorum. Bence kendini bu konuda geliştirebilirsin.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çünkü kullanıyorlar. İyiler sevilmezler kullanılırlar bu hep böyledir... Kötü ol bak nasıl seviyorlar...
00 Yorumla
3 ayher insan kendini düşünür , o yüzden sana öyle geliyor okadar takma , ayrıca kendini bukadar verme insanlara
00 Yorumla
4 ayHerkese iyi olmak mantıklı bir şey değil. Hayır demeyi öğren. Başta zorlanacaksin ama sonrasında seni kuş gibi hissettirecek
00 Yorumla
4 ayBaşından geçen bir olayı bile anlatmamışsın ki neye göre yorumlayalım 😃 Bu soruya sadece felsefi cevaplar verilebilir.
00 Yorumlasorunda orada zaten aşkım herkese hakkettiği gibi davran senin onlara hakettiği gibi davranman senin kötü bir insan olduğun anlamına gelmez
00 YorumlaFazla İyi Niyetli Olma Sakın! Çünkü maalesef İyi Niyetli Olmak Artık Günümüz'de canım Ve Enayilik Olarak Gözüküyor.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
6 aySanırını mesafeni koy sende
İtibar etme
Merak uyandır
Hayır demesini bilmelisin
Kendine değer kat ve sev
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
6 ayFazla iyi davrandığın için. İnsanlara iyi davranmak kötü bir şey değil, sınırlarını çizdiğin sürece
00 Yorumla
6 aybu sorun bende de var ilk başta samimi olursan veya sınır koymazsan bir daha saygı duymaz en azından kavga etmeden …
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Çünkü insanlar seni bir fırsat olarak görüyorlar. Kullanmalarına izin vermeyi kestiğin anda kötü ilan edileceksin :D
00 YorumlaFazla iyilik kullanılmak demektir.
Sınırlarını çiz ve belirt.10 YorumlaÇünkü sen fazla fedakar ve iyi niyetlison kırık cam teorisini araştır
00 Yorumla
6 ayFiziksel olarak mı duygusal olarak mı seni kulllaniyorlarq
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
6 aySeni kullananları senden aldığını kadarını geri vermeyenleri kendinden uzaklaştırabilirain
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 497 cevap paylaştı.
6 ayİnsanlar kötü oldular iyi niyetli kişilerin iyi niyetlerini suistimal etmekte usta olmuşlar.
00 Yorumla
6 ayYanlış yaptığın şey şu; verdiğinin karşılığı yoksa kullanılırsın.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
6 ayben de hep kullaniliyorum ama yine de akıllanmıyorum işte
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayÇok iyi davranma gerektiği kadar iyi davran her şeyin fazlası zarar
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 874 cevap paylaştı. Bir örnekle açıklarmısın mesela ben şöyle yapıyorum onlar bu şekilde davranıyorlar gibi
00 Yorumla
6 ayInsanlar çıkar için yaklaşır. Senin iyi kötü olman önem arz etmez. Kullanır giderler.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 aybende oyleyim kiz bu devirde iyi insan bulmak cok zor lutfen ne olursa olsun karakterini degistirme kalbi temiz olanin sonu mutlu biter
00 YorumlaBazen çok iyi niyetli olduğumuzda insanlar bunu yanlış anlayabilir. Ama herkes seni kullanıyor demek de doğru olmayabilir. Belki biraz sınır koyman gerekiyordur. İyi olmak güzel ama kendini korumak da önemli
00 Yorumlaİnsanlar ah insanlar fazla yakınına sokma iyi niyetini kullanmalarına izin verme seni seven saygı duyan insanlarla yakınlık kur sadece yoksa çok yorulur ve bozulursum
01 Yorumla- 6 ay
Aynen öyle
Gizli Üye(18-24)4 ayİnsanlar çıkarci ve menfaaatci çünkü sadece sana böyle davranmiyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayKullanmalarına izin verme, herkese iyilik yapılmaz
00 Yorumla- Devamını Gör (68)
Devamını Gör(113)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Neden insanlara bu kadar iyi davranmama rağmen herkes beni kullanıyor gibi hissediyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler