Hikayeler beni içten içe çekiyor, o an içersindeymişim gibi hissediyorum, var mı aramızda böyle olan?

Hikayeler beni içten içe çekiyor, o an içersindeymişim gibi hissediyorum, var mı aramızda böyle olan?

Değişir bu aslında. Misal Momo, Tutunamayanlar ve Anna Karanina okurken baydım da baydım. On kere köşeye attım kitabı. Aylar sürdü okumam. Ki normalde betimli, detaylı ve uzun, ağır kitapları çok çok severim. Ama bilmiyorum. Onun dışında her tür kitabı okurum. Çünkü bilgi bilgidir.
O zaman edebiyat, hikaye ve Roman tür kitaplara bakabilirsin benim türler gibi.
Okumaya başladığım kitap bana hitap etmezse direkt bırakırım. Ama eğer ki sevdiğim bir kitapsa, o zaman her şey çok daha farklı oluyor; ve eğer mecbur kalmasam o kitabı elimden kesinlikle bırakmam. Bazen bir kitap insanın hayatına dokunur; onun ruhunu ve karakterini şekillendirir. Bazen ise olaylara at gözlüğüyle değil, geniş bir perspektiften bakmayı öğretir.
Kesinlikle. "Bazen bir kitap insanın hayatına dokunur" Kelimesine katılıyorum.
✨✨
Tamamen kitapla insanın uyumuna bağlı bir durum. Oğuz Atay- Tutunamayanları 3 haftada bitirdim ama Stefan Zweig - Satranç defalarca okumaya çalışıp 2-3 sayfa ilerisine gidememiştim. Bir kitaba başlayınca diğer kitaba geçemem zar zor bitirmiştim. Herkesin doğru kitabı vardır.
Aynı anda farklı kitaplara başlamak odak sorunu yaşatıyor.
İşte önce kitabı bitirmelisin ki diğerlerine başlaysın.
Şuana kadar zorladığım kitpa olmadı öü kü Sevdiğim kitap türleri Roman, hikaye ve edebiyat bu yüzden severek okuyordum.
Boğaz manzarası eşliğinde kitap… Kauren, sen olayı level atlatmışsın zaten 🎧📚
Ben de hikayenin içine fena giriyorum, karakterler kavga etse sinirleniyorum, mutlu olsa yüzümde sırıtma. Bazen kitap bitince “şimdi ben ne yapacağım” boşluğuna düşüyorum. Sen hangi türlerde daha çok kayboluyorsun, romantik mi, psikolojik mi? 💭✨
Cevap
4Cevap
Kitapları okuduğum zaman ya beni etkisinde kalır ya da dışardan seyrediyorum hikayeyi.
Dışarıdan seyretmek ne demek? Kitaba bakmak mı?
Yeni tecrübe, yeni deneyim. Pek yaşamadım.
bu aralar sıkılıyorum.
Neden Barışım, hoşuna gidecek bir kitap temin edeyim sana valla sıkılmazsın.
Şu sıra hayat sıkıcı be kardeşim
Hayatı sıkıcı hâle getirmek bizim elimizde olan bir şey.
Bazen sıkılıp bırakıyorum bazen boş okuduğumu farkediyorum kafam dolu oluyor okuduğum sadece yazı oluyor o an bırakıyorum anlayarak okumam lazım
Odak sorunun var abla, sakin ortamda okuman daha iyi olur.
🙏🏻🌸
Hikayenin içinde yaşarım , nadiren sıkılırım bir kitaptan jsn
Okuduğun kitap var mı şu an?
Evet var
Söyle bakalım adını neymiş
Adı Sessiz kiracı
Sıkılırsam bir daha okumam bırakıyorum ben ya
Sevdigim kitap olursa tekte okurum seve seve ama ilk 15 sayfaya kadar beni etkilemek gibi bir şans taniyorum kitaplara ahshhshshs
Sarmasa azcık zorlasan olmaz mıı Zey
Hatrın için artık 20 sayfaya çıkariyorum ahshshsh
25'e anlaşalım.
Tamam tamam son beş sayfayi söve söve okurum artiks
Aman Ya Rabbiii, kitap okumanın nesi kötü çoçum.
İyi iyi ama ilk sayfalar kötüyse devamini okuma zevki gelmiyor istee
Doğru seninde sevdiğin konuları seçmen gerek, hangi konuları seviyorsun ki?
Kişisel gelisim, felsefe psikoloji tarzi seviyorum. Ama klasik kitaplarda 15 sayfa kurali var iste bende gashshhahaha
Roman, hikaye ve edebiyat tür konulara yönelir isen kitap okumayı seversin öneri olarak Sarı Panjurlu Ev kitabını ve Bir Yudum Dünya kitabını öneririm.
Hani 25 diye anlaşmıştık ayıp.
Sarı panjurlu ev kitabini alip 25 syf kuralini uygulayacagim hemen 😄
Eminim fazlasını okuyacağına.
hikayenin içinde yasarim
Master olmuşsun😎
Bitirmeden kolay kolay bırakmam
İlla okumak gerekiyor.
Sonunu iyi kötü getirmeden bırakmıyorum
Alışkanlık mı acep
Güzel bir şey o zaman.
Sarmayan herşeyi yarıda bırakırım
O zaman konusunu iyi seçmek lazım.
Fark etmez tercih ve uyum önemli bence
Günlük rutin 10 sayfa ile 20 sayfa arasında okuyorum sıkılmıyorum o yüzden.
Hangisini okuyorsun abi veya okudun?
Şu an Suç ve Ceza 715 sayfa 600 e geldim ama 1,5 senedir elimde okumuyordum şimdi ağırlık verdim.
Arka Sokaklar mı bu kitap abi, bu ne böyle :d
Konusu ne?
Bir cinayet oluyor. Cinayeti işleyen kişinin yaşadıklarını anlatıyor.
Bitiririm uzatmam da bırakmam da
Bitene kadar yaşarım o kitabı.
Genelde bitiririm
bitirdiğine göre sıkılmıyorsun o vakit.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?