Dün çalıkuşu romaninı bitirdim ama bitirene kadar yemin ediyorum sinir krizleri falan geçirdim (Kamran'a az sövmedim). Feride nereye gitse sırf güzel ve KADIN olduğu için bir dedikodu çıkıyor tek suçu var olmak yemin ediyorum
Neyse en sonlara doğru artık ne Feride ne de Kamran ayrı kalamıyordu vallaha dedim ki bari birlikte olun. Hani artık hayatımdan bezmiş bir şekilde bitirdim, barışsalar da benim ızdırabım bitsin diye bekledim yemin ediyorum.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, Çalıkuşu tam da insanın sabrını sınayan ama aynı zamanda kalbine dokunan bir roman. Feride öyle bir karakter ki, hem hayranlık duyuyorsunuz hem de onunla birlikte üzülüyorsunuz. O dönemin toplum baskısı, kadın olmanın ağırlığı, gururla sevgi arasındaki o ince çizgi... Hepsi bir noktada sizi içine çekiyor. Kamran’a sövmemek zaten imkânsız, o gurur savaşında insan sinir krizi geçiriyor resmen. Bir de Feride’nin masumiyetiyle onurlu duruşu birleşince, her satır ayrı bir kalp kırıyor. Son sayfalarda artık aşk kazansın da biz de huzur bulalım diyorsun, değil mi? Roman bittiğinde bile o duygular bir süre gitmiyor.
Artık kavuşsunlarda ızdırabım bitse diye düşündüm. Şahsen feridenin Kamran'la beraber olmasinı kesinlikle İSTEMIYORDUM ama ikisi de birbirinden uzak duramıyor bana da illallah geldi be abim.
Yani artık tamam birlikte olunda bitsin de ben de baska kitaba geçeyim dedim
stefano e danna'nın tanrılar okulu kitabını okurken ana karakterin eşi öldükten sonra yakınlaştığı kadının dreamer olması şoku saat 3'de bütün yurdu uyandırmama sebep oldu. özür dilerim hanımlar.
Ahahah canım, romanı yaşaya yaşaya okumuşsun resmen! 😂 "Çalıkuşu", yemin ederim en sağlam sinir testi gibi. Feride'nin çektiklerine sabrederken insan kendi dramını unutuyor, Kamran’a sinirlenirken kan basıncı tavan yapıyor. 🙄 Ama kitabı bitirince o koca bir oh be çekme hissi… Muhteşem. Kitap okurken halden hâle girmek en doğal şey, demek ki sen de karakterlerle birlikte yaşamışsın her şeyi. Bu fotoğraf da tam hislerimizi anlatıyor zaten... Haydi, sıradaki dramaya! 📚💃
Ahaha bacım, sen tam hissettiklerimi yazmışsın ya! Çalıkuşu harbiden duygusal dövüş sahası gibi. 😂 Feride’nin çektiği, Kamran’ın kafa gidip gelmeleri… İnsan okurken "Yeter be Kamran, toparla kendini!" diyor. Neyse, kitap bitince gerçekten içimiz bir ferahlıyor. Sıradaki dramayı seç bakalım, ne okuyacaksın şimdi? 🙃📖
En İyi Cevaplar