Selaaammm 💖
Herkese her şeyini aynı derecede anlatan biri ile sadece tek bir kişiye her şeyini anlatan biri bir mi sizce?
İnsanları bizde özel kılan ve o insanında özel hissetmesi için “her şeyi” tek ona anlatmak mı daha sağlıklıdır?

Selaaammm 💖
Herkese her şeyini aynı derecede anlatan biri ile sadece tek bir kişiye her şeyini anlatan biri bir mi sizce?
İnsanları bizde özel kılan ve o insanında özel hissetmesi için “her şeyi” tek ona anlatmak mı daha sağlıklıdır?

Bence bir insanı özel hissettiren şey sadece ona anlattığımız sırlar değil; o sırları hangi duyguyla teslim ettiğimiz. Çünkü herkesin bir ‘güven eşiği’ var. Bazıları herkese aynı ölçüde açılır, bazıları ise iç dünyasını sadece bir kişiye bırakır. Bu ikisi aynı değil.
Birine her şeyini anlatmak, onu özel kılar mı? Evet, bazen. Ama asıl özel hissettiren, ‘Sana güveniyorum, kalbimi sana emanet edebilirim’ hissi. Çünkü sır dediğin şey bir bilgi değil, bir bağlılık ifadesi.
Bence sağlıklı olan da şu: Kendini herkese eşit açmaya çalışmak değil, kimde kendini güvende hissediyorsan orada derinleşmek. Herkese bir şeyler anlatmak kolay… Ama sadece birine içtenliğini teslim etmek, işte o gerçekten özel kılıyor hem seni hem onu
9,45'den 945 liralık 100 tane hisse alınca çok özel hissettim şu an kendimi 😂
Sayılar böyle denk geldiğinde aşırı mutlu ve tatmin oluyorum 🥳
Bizim için özel olan birine de özel hissettirebilmek böyle bir uyum ve örüntü gerektiriyor işte.
Paylaşım yaptığında eksik değil de tam hissediyorsan tamamdır bu iş bence Monroe'cim 🤩
Biraz fazla teknik bir cevap oldu ama sözel ağırlıklı sorunu dengeler diye tahmin ediyorum bakalım 🫠
Günaydınn 💖
Günaydınnn hanım’cım, buna kalbimi bırakıyorum
“ Paylaşım yaptığında eksik değil de tam hissediyorsan tamamdır bu iş” 💖
Seninkide fena değilmiş he 😌🤩
Şimdi mikro cerrahi yapıcam ben @Psigareşh 'in deyimiyle daha net anlaşılacak anlatmak istediğim şey.
İlişkilerde hep alma-verme dengesinden bahsedilir. Sırlardan yola çıkalım. Birine bir sırrını verdiğinde vermek eylemi gerçekleşir. Verici taraf olursun. Senden bir şeylerin eksilip karşı tarafa geçtiğini hissedersin ama yoğun duygular durumun farkında olmanı engeller. O an gözüne yanlış değil aksine doğru olarak gözükür bu durum.
Bunun tam tersi alıcı olduğunda da karşı tarafın verdiği tepkilerden eksildiğini görürsün ama yine yoğun duygular durumun farkında olmayı engeller. Sana normal gözükür alıcı olmak.
Hele bir de önceki ilişkilerinde alıcı olmuşsan verici olmak, verici olmuşsan da alıcı olmak cezbeder seni 🤩 Aynen böyle gözlerin kamaşır.
Lakin sadece alıcı veya sadece verici olunan hiçbir ilişki uzun vadede sürdürülebilir olamaz. Bir noktada tükenir, tıkanır, çakılır.
Bir sırrını onunla paylaştığında o da seninle bir sırrını paylaşıyorsa eksilmek yerine dönüşerek çoğalabilirsin. Çoğaldığın gibi karşındakini de çoğaltırsın bu şekilde. Win-win durumu yani ve bu tarz bir iletişim aynı rakamlar gibi sonsuza kadar sürdürülebilir ♾️
Sırrını verdin ve bu sırrı başkasına sattı diyelim. Hiç üzülmeye gerek yok. Kendi ederini ortaya koymuş olur böyle biri. Hızlıca elden (gönülden) çıkarıp yola devam etmek gerekir.
Evet kuzenin dediği mantıklı ss alıp kaydettim.. şimdi çekil dikişleri ben kapatacağım kuzi nihahahha @SoloSofistike 🙏
Mikro dikiş denen bir kavram var uheyy 😂
Kaytarma hasta senin içeride bir şey unutmayalım yalnız ehehe
Bende tam diyecektim ki bunu bastırıp çerçevelettirmek gerek 🤩 Psi’de aynı fikirdeymiş ehehe bende ss ni alıyorum.
Çok haklı bi yorum her şeyi ile hepsine katılıyorum. Hele ki sırrı devam anlatma konusunda üzülmek yerine karşıdaki kişi karakterini ortaya koymuş olması çok doğruuuuu..
@SoloSofistike ben dikiş yok diye okumuştum.. o da mı yanlış yav bu günlerde kimseye güven olmuyor hahaha
Allah rahmet eylesin hasta bena emanetse... : )
@Selinawoman tabiki.. 🙏 yerinde bir işlemdi çünki : )
@Psigareşh ben dikeyim en iyisi kestiğim gibi. Genel dikiş bilgim ve deneyimim var benim 😂
Arkadaşlar yorulmayın. Ben kara delikden bulur çıkarır getiririm lazım olursa ehehe
@SoloSofistike daha iyi olur hastanın selameti açısından... Ehehe
Evet haklısın @SoloSofistike epeski soruları benceleri ve yorumları bulmana hala çok hayranım jdksjdk
@Selinawoman bence @SoloSofistike KS' gizli admini eheheh
Neee aaaa bu güzel olurdu 🤩
Aradığım bir şeyi bulmanın yolunu bulma konusunda zihnim beni de şaşırtıyor ehehe
Tam bu defa olmayacak, başaramayacaksın derken yeni bir şeyler buluyorum 🤭
Evet kendimle sen diliyle konuşuyorum. Böyle daha samimi geliyor bencillikten sıyrılıyor iletişimim 😂
@Selinawoman güzel olurdu hakikaten..🙏
Müge anlıyı sevmem kuzen , lakin iş birini bulmak oldumu iyi iş çıkarıyor... İnsanlar korkusundan kaybolmaya bile korkuyor...
Sendende o vibe aldım : )
@Psigareşh benimki daha küçük ölçekli bulma eylemleri 😂
Yaa peş peşe kahkaha atıyorum sayende 🤣
Ayrıca burada admin olmanın güzel olduğunu hiç sanmıyorum şu an. Sitenin ilk zamanlarında güzel olmuş olabilir de artık hiç değil. Onlar maaşlı çalışanlar sadece site sahipleri değiller 😀
En basit örneği fenomenlik üzerinden vereyim. Üçümüz de bunu deneyimledik. Gönüllülük esas olduğu, sorumlu olunmadığı halde tatmin edici bir pozisyon değildi öyle değil mi?
Adminler maaşlı oldukları için sorumluluk sahibi aynı zamanda. Yani daha zor olur bence.
@SoloSofistike hep gül kuzi : ) bunu çok isterim 🙏
Valla bir noktada onlarında elinden gelen bişi olmuyordur yav : ) ehehe
Tatmin olma durumu için bırakmadım.. karamsar bir kalemim vardı ondan dolayı kendim bıraktım (bazı zihinleri etkilememek icin) . İlerde bir etiket düşünüyorum tabiki ama şimdi değil yani. Etraf sisli helebi çözülsün.. : )
@Psigareşh aaaaaa bu önemli bi bilgi bunuda ekleyelim ha ne dersin? 😀
Bence bir insanı özel hissettiren şey sadece ona anlattığımız sırlar değil. Asıl mesele, onun yanında kendim olabildiğimi hissetmem. Susarken bile anlaşılmak, yargılanmadan dinlenmek, hatalarımla kabul edildiğimi görmek benim için. Bunlar çok daha derin şeyler. Sırlar güvenin bir sonucu zaten. Ama güven, birlikte gülmekten, zor anlarda kaçmamaktan, küçük detayları hatırlamaktan doğuyor. Bazen hiçbir “büyük sır” anlatmam ama birine içimdeki kırılgan hâli gösterebiliyorsam, işte orada güven denilen özel his başşlıyor. Ben birini özel hissettirmek istiyorsam ona sadece sırlarımı değil, gerçekliğimi veriyorum ve biri bana bunu verdiğinde, bu çok daha değerli geliyor.
Sadece sırlar değil , bence bu biraz hissettirmeklede alakalı..(açacağım)
Her insanın paylaşamayacağı birtakım şeyleri vardır. İllaki olur. Bu gerek terkedilmişlikleri , gerekse travmaları ya da içinde taşıdığı çocuksu bir mutluluk olur.
Belkide herkesten sakladığı bir yüzü bile olabilir...
Hissettirmek... O insanın güvenebileceğin bir kimse oluşu ve mevcut şartlarda sana ihanet etmeyeceğini bilmekte özel hissettirir...
En zor anlarda yanında olmasa bile bir derdini rahatlıkla paylaşabilmekte.
Hiç kimse seni anlamasa bile , seni anlamasıda.
Nasıl hissettirebiliriz peki?
Yani ona özel olduğunu ona anlattığımız sırlar sayesinde değilde ne sayesinde bu mümkün olabilir? İlla bir şey yapmak gerekiyor mu yoksa bu içten gelen bir şey mii? 🤔
Yanında olarak , ona daima açık bir kapı bırakarak , dinleyerek sorunlarıyla ilgilenerek , onun üzüldüğüne üzülerek ve onun mutluluğuna sevinerek : )
Bir insanın sadece mutlu olduğunda değil, zor zamanlarında ona bir şey diyemesen bile burdayım diyebilerek.
Evet çoğunlukla bunlar kendiliğinden gelişen içten gelen şeyler...
Nasıl açık bir kapıdan bahsediyozzz pekiii?
He o yönden diyorsun değerli Psi anladım bile 😝
Ben anlıyorum ama şüpheye giriyorum acaba doğru mu anladım diye jdjdks o yüzden yeniden soruyorum 😅
E tabiiii ki 😌
Ne demek 🙏
Selaam, ne güzel bir konuyu açmışsın! 💖 İnsanları özel kılan, onlarla paylaştığın derinlik ve samimiyettir. Her şeyini sadece bir kişiye anlatmak, o bağın farklı seviyede olduğunu gösterebilir. Ama herkesin “özel hissetme” tanımı farklı. Anlattığımız sırlarımız bir kişiyi değerli hissettirebilir ama daha önemlisi, o bağı nasıl kurduğun ve güveni nasıl verdiğindir.
Samimiyet, deşifre değil; kalpten gelen bir paylaşım meselesi 🌸✨.
Cevap
21Cevap
Her şey herkese anlatılmaz, bir kişiye de her şey anlatılmaz. Gün gelir bunu sana karşı kullanabilir. O nedenle bazı şeylerin insanın kendisinde kalması her zaman için daha iyidir ama biri sana özelini anlattıktan sonra bakarsan sana daha samimi daha yakın davrandığını göreceksindir. Bunu üniversite yıllarındayken fark ettim. Mesafeli olduğum biri özelini anlattıktan sonra onla aramızdaki iletişim daha samimi bir hal aldı. Bunun gibi kaç örneğe şahit oldum.
Açıkcası sırrımı kimseye vermem. Benüm için özel olan sınırlarımın için ealdıpım kişi. Mesela yanında saçmalarım, komik kara mizahi tavrımı görür falan okadar.
Bir insanı özel hissettiren bence güvenmektir.. koşulsuz şartsız
Hayır.
Sır anlatmak ile özel hissetmek arasında bir bağlantı kurulacaksa şayet, özel olduğunu hissettiğimiz insana sırlarımızı anlatırız gibi bir önerme sunabilirim.
Öbürsü farklı bu farklı tabi ki de
Tersini diyorsun yani. Anlattığımız için özel değil, özel olduğu için anlatırız bakış açısı 🫢
İkiside aynı şeye çıkmıyor mu yav kafam karıştı ://
Hayır. Demeye çalıştığım şey şu. Birinin özel olması için sırlarımızı bilmesine gerek yok.
Ya da sırrımızı bilen herkes özel olacak diye bir şey de yok bence.
Birini özel olarak gördüğümüzde onunla her şeyimizi paylaşmak isteriz.
Bunu anladımm, evet hak veriyorum +1 😌🤝
Aşk olsun bu kadarcık mı bence en az +7 falan. @gldn207208
Hanım olsaydı +11 falan bile verirdi hatta ne cimri çıktın sen de jsjsj
Bi kişi bi oy efenim 😂
Bir insana özel hissettiren şey onun size herkesten farklı davrandığını görmesidir.
Nokta efenim 👏
Bir insana özel hissettiren ona verdiğimiz değer ile başlar. Bir insana verdiğimiz değer belirli ölçütler çerçevesinde özel hissettirir. Bunların en başın da o kişiye olan inancımız ve sevgimiz gelir. Ardından ona verdiğimiz sırlar ve desteğimiz gelir. Bir insan özel hissettirebildiği kadar özeldir.
Bir insanı özel hissetiren sıradan olmaması bence farklı bir insan olması ce herşeyden evvel gerçek mana da insan olabilmesi tanıdığım en iyi insanlardan birine sahibim çok şükür🩷🫠
Yaaa.. Çok sevindim adınıza daim olsun 💖
Katılıyorum. Sır dediğin güvendiğine anlatılması gerekendir. Hatta hiç anlayışmamalı da neyse:)
Bu yüzden özelini paylaşıyorsa bi insan gurur duyulmalı.
Herkese özelini paylaşıyorsa da aynı şekilde mi ilerliyor bu? 🤔
Paylaşımın kalitesi ve içeriği samimiyet düzeyini belirler. Durmadan bana dedikodu anlatmaya çalışan bir kadın var ve bir süre sonra ilgimin olmadığını soğuk ve yorumsuz kalarak anlıyor ama o anlayana kadar eziyet çekiyorum. Sonunda tersleyeceğim neden bana bunları anlatıyorsun diye o olacak. Nedenini biliyorum bende kendimle ilgili bir şey anlatayım istiyor. Seviyesiz insanlardan çok çabuk sıkılıyorum
Herseyi tek bir kişiye anlatmak guven verir guven saglar ama bu tek yeterli olmaz ozel hissetmek hissettirmek verdigin deger gösterdiğin emek ve çabayla olculebilir
Herkese her şey anlatılmaz. Özel olana bile her şey anlatılmalı. Ancak doğruların bir huyu var. Konuşmadan bile er ya da geç yüzleşmek zorunda kaliyorsun. Hayatını ona göre çiz. Geçmişe leke birakma
Sırlarınızı verdiğiniz kişiye aynı zamanda koz da vermiş oluyorsunuz
İki kişi arasında olan sır olmuyor
Gerek yok kendinize saklayın lütfen ✨
her şey, herkese anlatılmaz. Bazı özel şeyler, sizin için özel olarak nitelendirdiğiniz kişilerle paylaşılır.
Herşeyi herkesin bilmesine gerek yok ya sende kamalı ya da seni anlayan senin anlattıklarını saklayabilen biri olmalı
Gerçekten tam anlamıyla hayatıma giren kadın bütün sırlarıma vakıftır
Artık kimseye sırrımı anlatmam
Anlattıklarımız dedikodusunu yapıyor
Soktugumun dedidokuducuları
Güvendiğin için anlatırsın anlattığın içinde özeldir
İnsanı özel hissettiren kalplerde ona açılan localardır sadece.
Hayır herkese davrandgndan farklı davranman özel hissettirmen değer vermen falan
Kimsenin bilmediği sırrım var. Onu bilen özel olur zaten benim icin
Tek bir kişiye tabiki de
Her insanın her olayını, her derinliğini bildiği bir insanın içten bir şekilde kesif hissiyatını engelleyeceği için çoğu ilişkisi yüzeysel olabilir.
Sırlarını anlat bana selina :D
Adım selina değil diyerek başlayabilirim o halde jdkjdjs
Onu tahmin ediyorum 😆
Ahahah 😂
Peki 3 kişi el el tutusup seee- lii-naaa selina desek yanımızda biter misin :D
“Selam kızlaaaarrr” diye giriş yaparım evet 🤣
Ayıp ama ben erkek lksafnasjklfasl selam kızlaarrr + erko kişisi de diyebilirsin bence. Cinsiyetçi selina. D
Erko mu aaaa yok olmaz 😂
Selaaaamm kızlar + psycho derim olmadı eheheh
eheheh Allah razı olsun :D
Hepimizden psycho ehehe
Verdiğimiz, gösterdiğimiz değerin anlamı daha büyüktür. Sır farklı bir durum 🌸
Anlattığını anlayabilmesi.
Sırlar ve anılar bence
Anlattığınız an itibarı ile maalesef sır olmuyor.
Kalbinde yeşert tipi duygulardır
Yeşerttiği*
Etkisi vardır tabi
Hayır değil
Çoğu zaman evett
Ona verdiğimiz değer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?