“Kızlar daha çabuk olgunlaşır” derler ama yirmili yaşlardaki kızlar ergence tavırlar ve kimlik bunalımdaki davranışları sergilemiyor mu?

“Kızlar daha çabuk olgunlaşır” derler ama yirmili yaşlardaki kızlar ergence tavırlar ve kimlik bunalımdaki davranışları sergilemiyor mu?

Niye mi? 😄
O yaştaki bir genç kızın hayatı bir deney tahtasıdır. Tutarsızlık, aslında büyümenin ve hızlı öğrenmenin doğal ve kaçınılmaz bir yan etkisidir.
Ne kadar didaktik:))
Yan etki yerine komplikasyon diyebilirdin. Daha didaktik olurdu zannımca
Gerilmeye gerek yok yargılamıyorum fikrini belirttim :))
Çünkü 20'li yaşlar, kimlik arayışının, duygusal gelgitlerin ve hayatla ilk kez ciddi yüzleşmelerin dönemidir. Bir gün ne istediğini biliyor gibi hisseder, ertesi gün her şeyden emin olamaz. Bu yaşlarda insan hem çocukluktan çıkmaya çalışır, hem de tam anlamıyla yetişkin hissetmez. Tutarsızlık, bazen büyümenin yan etkisidir diyebiliriz. Sabit değil ama geçicidir. Zamanla ne istediğini bilen, sınırlarını çizen biri haline gelir. Sabırla değil ama anlayışla yaklaşmak gerekiyor yargılamak yerine..
20 yaş civarındaki insanların (kız ya da erkek fark etmez) tutarsız davranışlar sergilemesi oldukça doğal bir süreç. Gençlik döneminde hayatı, hedefleri, ilişkileri anlama ve keşfetme çabası yoğun olur. Kimlik arayışı, duygusal iniş çıkışlar ve alınan sorumluluklar bu yaşlarda kafa karışıklığı yaratabilir. Bu durum olgunlaşmanın bir parçasıdır ve zamanla dengelenir. Biraz sabır ve anlayışla bu dönemi gözlemlemek daha yapıcı olur. 🌸
Cevap
5Cevap
ergen oldukları için. kızlar geç olgunlaşır. 40 yaş altı kızdan olgunluk beklemem.
Bilmiyorum geneli ama ben böyleyim maalesef, tutarsız olduğum zamanlar çok oluyor.
Kendini bilmek büyük bir erdemdir. Taktir ettim sizi…
Teşekkür ederim, maalesef kendimi gereğinden fazla biliyorum. Gereksiz kaygı, duvar örme, anda ve akışta kalamama gibi vs. çok olumsuz tarafı da var bence.
40 yaşında adamsın senin ne işin var 20 yaşındaki kızla?
Katılıyorum sana
Eyvallah
Kendi yaşıtların yanında yetersiz kalıyorlar ondan ergen kızlarla takılıyor bazı erkekler
Erkeklerin söylediği bir yalan o "Olgunlaşır" falan. O yaştaki birisi hâlâ kafa olarak ergendir.
Genelleme yapmamak lazım, 20 yaşımda kafe, restoran vs vs dolaşmıyordum bile.
20 yaşına gelince takmama diye bir devrim var o yüzden 🤣
Kızlar çabuk olgunlaşmaz asıl erkekler çabuk olgunlaşır kızlar sevildikçe büyürler büyürler ve olgunlaşırlar
Aynen erkekler çok olgun davranıyor
bakınız: "prefrontal korteks gelişimini ne zaman tamamlar?"
Henüz ne istediğini bilemeyen kafası karışık insanlarla karşılamış olabilirsin ki 20’li yaşlarda bence bu çok normal. Henüz kimliğin yeni şekillenip oturmaya başladığı dönemler…
her şey yeterli deneyim ve tecrübeden geçiyor herkes hayatın sillesini aynı anda yemiyor ha tabi herşeye rağmen olgunlaşmayan insanlar hala var kadın erkek farketmeksizin
Zaten 20 li yaşlar hayatı öğrenme yaşları
Kadınlar doğası gereği yaratılış olarak zaten ezik, disiplinle bile adam olmazlar ama ben yüksek disiplinle büyüdüm ve farkındayım herseyin
Herkes aynı değil.
Erkekler sanki pek farklı
Yaşla alakası yok tutarsızlığın
Tutarsız olmak için en doğru yaş
20 yas cokta buyuk degil zaten cocuk gibi olmasi normal degil mi?
Tutarsa senin tutmazsa elindir
20 yaş çocuk çünkü ne bekliyorsun
ergenlik
20 yaşındaki erkekler çok mu olgun
Sanmam
@Poyrazates26 o zaman
Değiller
İnsanı yaşı değil yaşadıkları olgunlaştırır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?