Çocukluğumdan beri üstümde aşırı korkaklık var bunu nasıl aşabilirim?

Çocukken de dışarı tek başıma çıkamazdım, okula gidip gelirken falan hep annemle gider gelirdim. Şu an bile yetişkin olduğum halde tek başıma şehirdışına çıkmışlığım yok. Genelde evden çıkmıyorum. Mesela dışarı çıktığımda yolda köpek göreyim, sokağın başına geri dönüp diğer sokaktan gidip yolu uzatıyorum sırf köpekten kaçmak için. Yanından asla geçemiyorum yanından geçiceksem koşmaya başlıyorum. Kedilere ve aklınıza gelebilecek hiçbir hayvana dokunamıyorum. Mesela uçağa bineceğim zaman aklımdan hep olumsuz şeyler geçiyor. Ya şimşek çakarsa uçak düşerse ya paraşütle atlamak gerekirse ve paraşüt açılmazsa ya pilot uyuyakalırsa vs. İnanın çok yoruldum bu korkaklıktan ama kendimi durduramıyorum. Hatta uçağa binmeyi de bıraktım sırf korktuğum için. Çocukluğumdan beri böyle aşırı korkaklık var üstümde. Mesela ilkokul öğretmenimiz de bana çok sinirli gelirdi çok korkardım okula gitmek istemezdim ama en yakın arkadaşım o sinirli kadınla çok rahat konuşurdu hiç utanmazdı konuşurken. Ben korkardım utanırdım. Bu korkaklığı nasıl aşabilirim?

Çocukluğumdan beri üstümde aşırı korkaklık var bunu nasıl aşabilirim?