Yani bu neden denilir... İnsana yeni veriler mi yüklüyorlar yoksa bu tamamiylen oto kontrol yüzünden midur... Perde arkasında birileri bişiler mi yapıyor ne oluyor ehehehehhe
Biraz zaman geçtikten sonra "ben bunu neden yaptım" diyor musunuz?
Kısa süre sonra evet, üstünden vakit geçince hayır. O ilk an duygularım ile hareket ettiğimi sansamda aslında hepsi kendi sorumluluğumda isteyerek yaptığım şeylerdi bunu böyle düşünce ve üzerinden zaman geçincede kabullenme oluyor.
Neden dediğim yerlere kendim cevabını verince kapanıyor mevzu..
2
3 Yorumla
Soran
7 ay
İnsan kendisine karşı dürüst mü olmalı yani hımm... Anlamaya çalışıyorum..
Evet ilk olay olduktan sonra geçen o kısacık sürede... Zaten uzun zaman geçmişse hataysa hata dersse derstir.. ya da umursamazlıktır belkide bilemiyorum.
Demiyorum. Çünkü neyi neden yaptığımı veya yapmadığımı biliyorum.
Hayatta her şeyin bir sebebi var. Sebebi olan şeyin de bir sonucu oluyor etki/tepki meselesi.
Bunu kendimi aklamak için söylemiyorum. Geçmişten ders çıkarabilmenin tek yolu bu.
Değer yargılarımıza kadar kökten ve oldukça fazla değişime uğradığımız bir zamanda yaşıyoruz. Uyum sağlayabilmek için de değişmek zorundayız.
Geriye dönüp baktığımızda bizim çocukluğumuzda yaşadığımız hayattan çok farklı bir yaşam tarzımız olduğunu görüyoruz. Hayat hızla değişiyor. Haliyle bizi de değiştiriyor aynı hızla..
1
3 Yorumla
Soran
7 ay
Bende bazen devreler karışıyor yav ehhehe... Öyle elbette bu nedensellik yani her sebebin bir sonucu işte. Bazı dersler ağır be kuzen 🙏.. En ideal versiyona erişemeyecek olsak bile sanırım birazcı oraya yakınlaşmak bile mutlu etmeli. dediğin bi değişim kaçınılmaz şu an bu yorumu yazarken bile..
Her şey için diyorum. Bazen hatta şey diye düşünüyorum benim şartlarıma benim bedenime ruhuma sahip başka birisi olsa yine aynı şeyi yapar mıydı nasıl bir yol çizerdi. Ama ben benim ve böyle oldu yapabileceğim bir şey yok...
1
7 Yorumla
Soran
7 ay
Bunu beklemiyordum. şey aaa yanlış anlama... Zira burada belirli bir çizgi ve anlayış sahibi görünüyorsun..(öyle görüyorum iyi niyetle diyorum bunu) Ben , benim dışında bunu diyebilecek birinin var olmasına alışamadım genel olarak..
Bazı şeyler olmak zorunda gibi ve gerçekten ne yaparsak yapalım bu değişmeyecek. Lakin insan denemedende bilemiyor ki : l
Biraz aşırı empatiden kafayı sıyırdım. Gerçek anlamda kendi dünyama kapanmam gerekiyor. Bu çok yorucu. Bu arada benim cümlelerim ne anlama geliyor ve sen tam olarak ne anladın onu da çözemedim şuanda. Acaba başka şeylerden mi bahsediyoruz 😄
Sen her şey icin diyorsun ya bende çoğu şey için diyorum "ben bunu neden yaptım diye"
Aşırı empati iyi değil çok ciddi bir yük bindiriyor duygusal ve psikolojik..
Bence cok uzak değil anlattıkların ve anladığım... Bazen seçimleri ister istemez ya da kararları. En iyi seçeneği seçmek istesek bile o en vasat olanına dönüşüyor ne yaparsan yap buna meyli var..
yaptıktan sonra oturup “Ben bunu neden yaptım ya?” diyorum kendi kendime. Hani o an aklıma hiç gelmeyen bir şey oluyor, sonra düşündükçe “Vay be, ne gerek vardı buna?” diyorum. Sanki beynim bana sonradan haber veriyor, “Bak, bunu fark etmen gerekirdi” der gibi. Bazen de gülümsüyorum kendi kendime, “Acaba perde arkasında biri mi oynuyor da ben farkında değilim?” diye. 😂 Ama çoğunlukla kendi içimde bir otomatik mekanizma çalışıyor gibi; anlık bir şey yapıyorum, sonra kendi kendimi sorguluyorum. Ama kabul ediyorum, bu normal ve insan olmamızın bir parçası.
En güzeli de şunu fark etmek bence: Ben bunu yaparak hem kendimi tanıyorum hem de bir dahaki sefere belki aynı hatayı tekrar etmiyorum. Yani bazen sinir bozucu ama aslında işe yarayan bir içsel uyarı gibi.
1
4 Yorumla
Soran
7 ay
Evet içsel uyarı gibi kesinlikle... Elinize sağlık güzel yorum
Açıkçası yaptığım şeylerden dolayı pişmanlık duymayna bir insanımçSinir anında bir insanı kırarken bile anında farkına varıyorum. Bu tarz durumlar hariç bir pişmanlığım olmuyor. Ben yaptıysam vardır bir bildiğim :D
1
4 Yorumla
Soran
7 ay
Anında farkına varman çok iyi..
İşte o anında farkına varma durumu tetiklenmiyor bende ya. : /