Karşı cinse güvenmiyorsanız, zayıflığınızdandır. Kendinize güvenmiyor oluşunuzdandır. Geçmişte yaşadığınız problemleri, gelecekte tekrar yaşayabilecek olma ihtimalini yaşama korkunuzdandır. Yani kısaca tamamen öz güvensizliktendir. Daha da bunun açıklaması yok.
Bence karşı cinse güven olur ama “herkese değil, hak edene” şeklinde bir dipnotla beraber. 😊
Sonuçta güven, cinsiyete göre değil, karaktere göre veriliyor. Ama kabul edelim… bazen bazıları çıkıp “bize güvenin yaa” diye bir özgüven patlaması yaşayınca insan ister istemez bir durup düşünüyor: Acaba güven mi veriyor, yoksa bir uyarı işareti mi bu? Ben şöyle bakıyorum:
Hayat zaten yeterince zor, her şeyden şüphe ederek yaşamak daha da yoruyor. Doğru insan geldiğinde, davranışlarıyla, tutarlılığıyla kendini belli ediyor. O zaman güven kendiliğinden oluşuyor, öyle “tak şuraya bir güven, rica ediyorum” diye zorlanmıyor. Yani kısacası…
Evet, güven olur. Ama herkese değil; kalbi temiz olana, sözüyle davranışı aynı olana, bir gün var bir gün yok olmayana. Gerisi de “güven veriyorum” diye gezerken bizden sessiz bir gülümseme alır sadece. 😄💁♀️
Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı.
Kişi ilk önce kendi ne istediğine karar verecek , sonra kendinden emin olacak sonrası zaten gelir. Yanlış ile doğruyu bulabilme ihtimaline inanan birinin zaten birine güvenmesi muhtemel bile değildir.
Karşı cins ya da hemcins fark etmez, güven bireyseldir ve kişinin davranışlarıyla kazanılır. Herkes aynı değil; iyi niyeti olan, güvenilir insanlar da var. Ama tabii, geçmiş deneyimlerin ve çevredeki örnekler seni haklı olarak temkinli yapmış olabilir. Bu hislerini anlıyorum. Yine de insanları tanımadan yargılamamak, sana yeni fırsatlar ve güzel ilişkiler sunabilir. 🌼😊
Bir kadin mutlu olmadigi bir iliskiyo zorla surdurecekse varsin insanligin sonu gelsin onemli değil. Onemli olan kadinin kendini guvende ve mutlu hissetmesi 😅