"Dinleyeni olmadığından değil, anlayanı olmadığından sessizleşir insan..."
Osho

"Dinleyeni olmadığından değil, anlayanı olmadığından sessizleşir insan..."
Osho

Yalnızlık ne diye sustursun? Aksine dahada çok sesinin çıkmasını sağlar zira kaybedecek (kendinden başka) hiç bir şeyi olmaz ya da kıracak. Ardından düşünmesi gereken hiç bir şey yok, ne büyük lüks değil mi 🤩
Bence öyle. Yani yalnızlıklık insanları konuşturur.
Anlaşılmamak susturur mu, mhmm.. Bu mümkün. Artık inzivaya çekilmek, ne anlamak ne de anlaşılmak. Bu da fena bi fikire benzemiyor 🙃
Yanlış anlaşılmaktansa hiç anlaşılmam daha iyi en azından hevesim kırılmaz, aklıma geleni uygularım 🥳
Öyle miyim değilsem değilsin de🤣
Beni ikiside degil.. Anlamasina ragmen değe vermeyen umusrsamayan ya da işine gelmeyen insanlae... Çünkü yalnız olmak beni susturamaz ağaç kediyle kendimle konuşurum ''..
Anlasilmasam.. Anlaşılmıyorul derim farklı şeyler denerim.. Karşı tarafın anlamamasıni anlr tolere de ederim ''
Lakin anlayıp işine geldiği gibi davranan işte o beni susturur '' çünkü anlamış.. Daha ne anlaticam.. Anlamış ve gene bildiğini okumuş yok saymış. 'görmezden gelmiş'. Önemsememiş.. Bu acı verici.. :))
Sqnq gitarda tek calabildiğim tek şarkıyı armağan ederim:))
https://youtu.be/-p1tOSzIpb8?si=TxQYNOw082KBsvBI
İnsan burada bile “beni dinleyecek kimse var mı?” Başlıklı bir soru açarsa, dinleyecek en az 1-2 kişi bulabilir, dolayısıyla anlatacak kimse olmadığından susmaz insan. Susuyorsa, anlayacak kimse olmadığındandır… bazen bizi en yakınımız anlayamazken, hiç tanımadığımız biri daha iyi anlayabilir veya hiç anlamayacaktır ✨
Olsun bea…doğru söyleyeni dokuz köyden kovmadıkları nadır anlardan 😂😂😂
Anlatmak gereksiz geliyor değişen bir şey yok, anlaşılmadığım için de kızmıyorum ben olmadan bilemezler, yargılarlarsa köpürürüm sadece. Kendi halimde iyiyim kısaca.
Yalnızlığın suskunluğu derindir ama anlaşılmamanın suskunluğu daha da yaralayıcı olabilir. İnsan, ruhunun derinliklerine dokunan birini bulamadığında sessizleşir. Dinlenmek yetmez, anlaşılmak ruhun pencerelerini açar. Bir insana “Seni anlıyorum” duygusu kadar etkili bir ilaç yoktur. Osho’nun dediği gibi, anlayanı olmadığında susmak, ruhun kendi içine kapanmasıdır. 🌌
Cevap
11Cevap
Tamamen yalnız olunca anlayacak kimse de anlatacak kimse de olmaz
Anlaşılmamak, anlaşılmayacağını bilmek.
ikisi de olabilir.
Anlaşılmamak. Eğer biri anlamıyorsa kendimi yormam susarım ve sen haklısın moduna girer o kişiden de uzaklaşırım o derece tahammülsüzleştim.
Anlaşılmadığım yerde çok da fazla kalmam. Eğer kalmam gerekiyorsa da konuşmam. Beni anlamıyorlarsa bir şey anlatmaya gerek yoktur sanırım
Anlaşılmamak çünkü karşı tarafa ne kadar cümle kurarsan kur onun kendi düşünceleri ile ördüğü teli geçemeyeceğini anladığın da insan susar.
Algı seviyesi denk değilse susuyor insan. anlat anlat anlaşılmıyor, ne yorayım be kendimi diyorsun sonra.
Anlaşılmamak insanlardan kendini soyutlamaya sürükler yalnızlık ve sesizlik bu sebeptendir
İnsanlıgı susturan şey korkudur. İnsanlar bilmedikleri şeylerden korkar.
Bildiklerini anlatır, ögretir.
Sahip olduklarına ihanet eder,
Sevdiklerini satar.
Bu yüzden yalnız yaşamayı , yalnız mutlu olmayı , tek başınıza film izlemeyi , tek başınıza takılmayı ve eglenmeyi ögrenin. Başka insanlara zarar vermeden. Dünya bir otobüs duragı gibidir. İnsanlar ve eşyalar gelir ve gider. Son durakta sen iner ve gidersin.
Bunu ögrenmezsen hayat geçmez.
Boş beleş kibirli ilgi arsızı dengesiz empatisiz insanlar
Limitsiz önyargıya her geçen gün daha fazla kişinin sahip olması.
Anlaşılmamak ve gale alınmamak insanı yalnızlığa ittiriyor
Konuşmanın yetmediğini anladığında susarsın.
Anlaşılmamak kesinlikle bir insanin derdini kimse anlamazsa o kişi susmayı tercih eder doğal olarak
Anlaşılamamak karşındaki insan yanlış anlamaya meyilli ise yorma kendini
Doğru demiş Osho, insan anlayanı olmadığı yerde sessizleşir. Yorulur ve sessizliğe gömülür.
Anlayanım olmadığı için bazı şeylerde sessiz kalırım
Benim için anlaşılmamak
Artık daha sessizim konuşmuyorum yanimdakiyle de başkalarıyla da
Anlasilmamak tabiki , benim hayatımın yüzde sekseni
Anlaşılmamak daha ağır geliyor insana.
Yalnız olmasa anlatmaya uğraşırdı belki de
Seni her koşulda anlayan insanlar lazım bize
Anlaşılmamak insanı yapayalnızlaştırır.
Konuştuğunda bile anlaşılmayacağını bilmek
Anlaşılmamak
anlasılmamak
Anlaşılmamak