Sevilmeye değer hissetmek bazen kendini kanıtlamakla karışır. Oysa değer, birinin gözlerinde değil, kendi kalbinde başlar. Gerçek sevgi, seni seçenlerde değil, kendini kabullendiğin anda filizlenir. Peki sen, kendini sevilmeye değer gördün mü hiç?
Sevilmeye değer hissetmek için ne kadar çabalıyorsun?
Ben uzun zaman sevilmeye değer olduğumu birinin gözlerinde aradım. Onaylanmak, değer görmek, fark edilmek... hepsi bir noktada “yeterince iyi miyim?” sorusuna dayanıyordu. Oysa bir gün fark ettim ki, ne kadar çabalarsam çabalayayım, sevgi dışarıdan tamamlanacak bir şey değil. Kendimi sevilmeye değer hissetmem, başkalarının bana nasıl davrandığıyla değil, benim kendime nasıl davrandığımla ilgiliymiş. Artık sevilmek için rol yapmıyorum, kırılgan yanımı da, güçlü yanımı da aynı doğal hâliyle kabul ediyorum. Çünkü gerçek sevgi, bir başkasının beni seçmesiyle değil; benim, kendimi olduğum gibi sevmemle başlıyor. Şimdi biri beni severse güzel, sevmezse de olur… çünkü ben artık kendimi kaybetmeden sevilmeyi öğreniyorum.
Kimseye çabalamam, sevilmeyi, değerli hissetmeyi yaşamamız için her şey kendimizle başlar. Kendine sevmekle başlar, kendini sevdiği anlar da karşına beklenmeyen sürprizler insan ve olaylarla gelir, yağmur gibi sevgi, değer, huzur, neşe yağar.. Ruhunu arındırır. Duygu ve düşüncelerini sevgiyi besleyen bir birey kendini değerli çeker. 🎈
Kendimi nasıl seviyor, nasıl mutlu ve huzurlu hissediyorsam, sadece bunun için çaba gösterdim hep.. Birinin beni sevmesi için asla çabalamadım, çabalamak da nasip olmasın.. Biri beni sevmiyorsa, bazı kullara Allah güzel şeyler nasip etmiyordur diye düşünürüm..
Sevdimmi çabalarım ama bazen bende hiç çabalamak istemiyorum sanki o insan beni bu halimlede sevmeli diyorum neden sevmesinki çabam sadece sadık olmak ve yanında olmaktır ama kavga oldumu o oldumu bir şey yapmasamda istediği gibi sevmekten vazgeçmemeli
Bunun için özellikle çaba sarf etmiyorum Çünkü kendim olmadığım sürece hiçbir zaman gerçekçi olmayacağını biliyorum O yüzden her zaman kendim olmaya kendim gibi olmaya çalışırım, seven böyle sever zaten sevmeyen içinde ne yaparsak yapalım ne kadar çabalarsak çabalayalım sonuç vermeyecektir olduğum gibiyim bundan da gayet mutluyum elhamdülillah 🤲
Ben ne yazık ki bu düşünceye çok fazla katılmıyorum; bir insan sevmek ya da sevilmek için bence çaba harcamamalı. Eğer çaba gösteriyorsan bu başka bir şey olur, yapmacık bir şey çıkar ortaya ve bunun adına da sevgi denmez. dolayısıyla yapay bir sey o olduğundan kisa sure icinde yok olmaya mahkumdur.
Oysa ki sevgi gibi aşk gibi duygular içten gelir, istemsiz doğar insanın kalbinde ve sen fark etmeden orada yerini alıverir 💖💗
Aileden pek fazla görmemiş biri olarak söylüyorum her seviyorum diyip iki güzel lafı sevgi sanıyoruz o kişi hayattımızı zindana cevirse bile artık çabalamıyorum çünkü geçmişimde çok çaba harcadım
Sevilmeye değer olmak için uğraşmadım. Birisi seni ya seviyordur ya sevmiyordur. İşin özünde insanın kendisi sevmesiyle başlar. Kendini sevmeyeni başkası da sevmez
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Sevilmeye değer hissetmek için hiç bir zaman çaba sarf etmedim, ben zaten her zaman kendisini seven ve saygı duyan bir karakter oldum.. Bu şartlar altında seviliyor isem bunun keyfini sürerim..
Kızlar sevilmek için değer görmek için çırpındığınız yer sizin için doğru yer değil gidin.. Siz söylemeden bunu yapan gösteren sizin için doğru kişidir