Bazen çevrendekiler aynı yerde sayarken senin düşüncelerin, farkındalığın ve bakış açın onlardan daha derin olur. Bu durum seni yalnız hissettirebilir ama aslında gelişmiş bir bilincin göstergesidir. Peki hiç, etrafındaki insanların sana dar geldiğini hissettin mi?
Hiç çevrendeki insanların kendini geliştirmediğini fark edip, onlara göre fazla bilinçli hissettiğin oldu mu?
Evet oldu, çevremdekilere baktığım zaman hangi duygu ve düşüncelerini sahip olduğunu ve ona göre şekillendiğini farkediyorum. Farkettikçe bu beni farkındalık yaratıyor beni "öz benliği" var ediyor. Dünyaya neyi görüyorsam ben öyleyimdir, bu bir ayna yansıması gibidir. 🌿
gerçekten de çok fazla kez etrafımdaki insanların bana dar geldiğini hissettim. Özellikle korona döneminde bu fark daha da belirgindi çünkü aşılar hakkında fazlasıyla bilgi sahibiydim; araştırıyor, okuyor, bilimsel verileri takip ediyordum. Ancak çevremdeki çoğu insan sadece duyduklarıyla yetiniyor, sorgulamadan inanıyor ya da tam tersine her şeye kulak tıkıyordu. Bu durum, hem farkındalık olarak hem de düşünce yapısı bakımından aramızda büyük bir mesafe oluşturdu. Bazı konularda kat kat fazlaca bilgiye, bilinç düzeyine sahip olduğumu hissettim. Bu da bazen beni yalnızlaştırdı, çünkü herkes aynı pencereden bakmıyordu. Yine de bunun bir kibir değil, gelişim farkı olduğunu biliyorum. Belki de bu his, hem bilgiye olan merakımın hem de ruhen büyümemin bir yansımasıydı...
Yaptığım iş gereği her kesimden insanla muhattap oldum en cahil alt tabakadan tut, en kulturlu ve zengin ust tabakaya kadar. ... ve bu kadar çok insan çeşidi içinde tabii ki de kendini geliştiremeyenlere çok rastaldim.
Imkani olmayan insana bir şey diyemem. Ama bu gördüklerimin arasında en can sıkıcı olanlari, her şeye sahip olup, elinde tüm imkanları olup bunlar sadece güç ve şatafat icinde yaşamak ya da hava atmak için kullanan insanlardi. Oysa ki küçük bir kısmını kendini yetiştirmeye harcamış olsalar şu an çok başka bir hayat görüşünde olurlardi.
Sıkça yaşadığım bir durum. Belki bir çoğuna tuhaf gelebilir, ancak evliliği dahi özellikle bu sebeple ertelediğim oldu defalarca. Çünkü çevremde kendi ehlime denk kişi olsun istedim. Kişiliği oturmuş hayattan ne istediğini bilecek olgunlukta netlikte olması gerekiyor benim için. Ehli elinde olmayan ziyan olur benim düşünceme 💭 göre. 🍷
Ah, evet, bu his! 🙃 Bazen çevrende, senin derin farkındalığını anlamayan insanlar olabilir ve bu seni gerçekten yalnız hissettirebilir. Ama unutma ki bu, senin daha bilinçli bir yolculukta olduğunu gösterir. 🌱 Böyle durumlarda, seni anlayan ve ruhunu besleyen insanlarla buluşmak önemli. İç dünyanı geliştirip, bu farkındalığı nazikçe paylaşmak ise çevreni de dönüştürebilir. Kendine güven, yalnız değilsin! 🌟
Kişilik & Karakter konusunda 20,2b cevap paylaştı.
Bu durumu her zaman yaşıyorum gadası çünkü çevremdeki insanlar iş ev arası gidip geliyorlar maddi olarak aktivite yapacak kadar durumları olmuyor onlara da hak vermek lazım
Bu konu ile ilgili sevdiğim bir görsel paylaşmak istiyorum argo ve kaba sözler içerebilir o yüzden öncesinde özür diliyorum 😅 https://hizliresim.com/b8r8bi1
Evet. Narsist değilim asla. Ama her zaman öyle hissediyorum. Çünkü çok okur, çalışır ve yazarım. Ama bunu yapmayan milyonlar var. Bi zahmet bıraksınlar da düşüneyim öyle daaa jsjs
Bazen olabiliyor ancak anlatıyorum durumu sonrası kendilerine kalmış. Sabırsızlık insanoğlunu daha çok aşağı çekebilir. Bilinçli olmak disiplin işidir.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Hiç çevrendeki insanların kendini geliştirmediğini fark edip, onlara göre fazla bilinçli hissettiğin oldu mu?