Son zamanlarda bu mesele üzerine düşünüyor ve yaşadığımız çağın özellikle bazı insanların ruhunu çok yorduğunu fark ediyorum.
Daha bugün çok kötü bir olayın gündeme gelmesi, zulmün artması, insanî değerlerimizin ayaklar altına alınması vb. birçok sebepten dolayı böyle bir soru sormak istedim. Cahit Zarifoğlu'nun çok sevdiğim dizeleri ise tam da halimizin izahı... "Ben bu çağdan nefret ettim, etimle kemiğimle nefret ettim"Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kendinizi bu çağın insanı gibi hissetmediğiniz zamanlar oluyor mu?
Kullanıcı adını görünce kapak fotoğrafım aklıma geliyor 💁♂️. Kendi mi ne bu çağın ne de yakın geçmişte bulunan bir çağın insanı olarak görmüyorum. Bazen dünyaya bile ait hissetmiyorum. Bu hissiyat genellikle insanlığın bittiği yerlerde oluyor. Hassas kalpler için burası bir cehennemdir. Adalet ise gariplerin, mazlumların haklarını yerken susmaları için yapılan uygulamadır.
Zor bir soru doğrusu.. Her çağın kendine göre zorlukları olmuş, kimi çağ cahiliye devri olmuş, kimi çağ savaş ve kurtuluş için mücadele edilen bir çağı olmuş, kimi çağ ise iyilerin samanlıkta iğne gibi arandığı, haramın olu orta işlendiği bir çağ bir devir olmuş..
"La rahate fid dünya illâ fil âhire" rahat dünyada değildir, ancak ahirettedir.
Siz geçici dünya menfaatini istiyorsunuz, hâlbuki Allah ahireti (kazanmanızı) istiyor. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. 8/ENFAL-67Evet kendimi bu çağın, bu dünyanın insanı gibi görmüyorum, ama elimden gelen bir şey yok.. Malum, imtihan dünyasındayız. Demek ki bizim imtihanımız da buymuş diyorum.
Kesinlikle öyle, her devrin bir zorluğu var ona katılıyorum. Hatta zaten Efendimiz aleyhisselam dünya müminin zindanıdır diyor bir hadisinde. Bunlari bilip de iman etmemek ne mümkün... Ama şöyle de bir gerçek var ki her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor insanlık. Bu da ahir zaman alametlerinden. Dediğiniz gibi imtihandayız ve inşallah kazananlardan oluruz 🍃
Buna kim evet diyebilir ki.. O kadar iğrenç, akıl almaz şeyler oluyor ki.. Bunlara gerekn müdahalenin yapılmaması da cabası. Nefret sanırım en çok bu çağda öğrenildi. Adaletsizlik, haksızlık, zulüm, tecavüz en çok bu çağda öğrenildi. Kalkıp da sevmek kimsenin yapacağı bir şey değil
Son derece karaktersiz bir çağ olduğu muhakkak. Sanki büyük bir değişim olacak ama bir türlü olmuyor gibi. Hani hasta olacak gibisinizdir ama ne hasta olursunuz ne de iyileşebilirsiniz. Tam saçma bir haldesinizdir. İşte öyle bir çağ...
Cahilliğin ön planda olmasını, vicdansızlığı, şerefsizlikleri bir kenara bırak; tanınmaz bir hale gelindiği, tek derdin beklenti ve çıkarların olduğu bir dönemdeyiz. Bu çağa uygun muyum bilmiyorum ama, çoğu insanın an itibariyle sahip olduğu zihniyeti asla kabul edemiyorum, edemem de.
Her zamanda dönemde zorluklar oldu olacak ta hz Aişe nın başına gelen ifk hadisesi i hatırlayın kimi insanlar şeytanın ta kendisidir. Ne olduğunu bilmiyorum ama birkaç arkadaşın yorumlarında gördüm ki sizi derinden etkilemiş
Ya keşke 3000'li yıllarda doğsaydım teknoloji çok ilerlemiş olurdu Ay'a Mars'a gitmek belki Bodrum'a veya Antalya'ya gitmek kadar basit olurdu. Uzay gemisi kullanmak, araba kullanmak kadar basit bir şey olurdu. Ne bileyim seni üzen geçmişteki kötü anıların mı var hepsini sildirebilirdin. Dediğim gibi kendimi bu çağa, bu insanlara ait hissetmiyorum keşke 1000 yıl sonra doğsaydım...