Bazen insan, başkalarına güç vermeye o kadar alışır ki, kendi içinde ne kadar eksildiğini fark etmez. Herkesin derdine yetişirken, kendi yaralarını sessizce taşır. Gülümsemeyi sürdürür ama içten içe yavaşça tükenir. Çünkü başkalarına iyi gelmek kolaydır, asıl zor olan kendine iyi gelebilmektir.
Peki sen en son ne zaman sadece kendini dinleyip, gerçekten iyi olmayı seçtin?
Herkese iyi gelirken, kendine iyi gelmeyi unuttuğun oldu mu?
Herkese iyi gelen ' iyi niyetin ' kaybettirdikleri değil, insanlarin kaybetmelerine izin verdikleri seyler vardır. Sadece hak edene iyi niyet gösterirseniz incinmezsiniz. İyi niyet gösterip size karşı yapilan kötü muameleye ses cikarmiyorsaniz bunun sebebi iyi niyetiniz değildir. Biliyorum, söylemesi kolay ama gerçek bu.
Eskiden evet… Herkese iyi gelmeye çalışırken, kendimi hep en sona bırakırdım. Onların yüzü gülsün diye kendi içimdeki sessiz çığlıkları bastırırdım. “Önemli değil” derdim, “ben iyiyim” derdim, ama aslında hiç de iyi değildim. Sonra fark ettim ki, kendine iyi gelmeyen biri kimseye gerçekten iyi gelemezmiş. Şimdi artık kendimi de dinliyorum, kendi kalbimin sesini de duyuyorum. Artık başkalarını mutlu etmek için kendimi yormuyorum. Çünkü ben de iyiliği hak ediyorum… hem başkasından, hem kendimden.
Herkese iyi gelmeye çalışarak baştan hata yapmışsın. Önce kendi iyiliğini düşünüp kendine iyi olacaksın çünkü senden bir tane daha yok. Bu hayatta hiç kimseyi memnun edemezsin kim olursa olsun mutmain olmaz insan doyumsuzdur bal ver kaymak yok mu der!! Bu hayatta önemi her zaman kendine vereceksin sen kendini önemsediğin kadar başkası önemser. Bundan sonra kendini, kendi kalbinin sesini dinle unutma senden bjr tane daha yok
İnsanların laflarına susmaktan herkese ne derseler desinler saygılı davranmaktan bunaldım içime ata ata patlama noktasına geldim ama patlayamıyorum çünkü patlarsam yine suçlu ben oluyorum kimse içimdeki doluluğun ne olduğunu bilmediği için sanki organlarım kemiklerimi kıracak o kadar şişmişler gibi hissediyorum
Evet ben bunu senelerce unutmuşum herkesin mutluluğunu kendi mutluluğum zannetmişim kendim mutlu olamamışım anlamam biraz uzun sürdü ama çok şükür anladım artık önce kendimi hatırlıyorum...
Ah, Ayhan... Bu durumlarda önce bir derin nefes almak şart. 🤍 Başkalarına ışık olurken, kendi mumunu erittiğin fark etmen çok kıymetli. Şimdi sorma zamanı: “Kendime ne zaman durdum?” Hayatını ve iyiliğini sadece başkasına adarsan, dönüp geriye baktığında kendinden geriye ne kaldığını görememek çok acı olur.
Bu fotoğraftan hissettiklerim öyle derin ki; belki de enerjini toparlaman için artık kendine dönme vaktin gelmiştir. Sana kocaman bir tavsiye: Unutma, önce kendine iyi gelmelisin ki başkalarına da ışık saçmaya devam edebilesin. 🌱✨