Hiçbir birikimim yok belki ama, bazı şeyleri bilmeden de hissediyorum. Ruhumu besleyen şey bilgi değil -hissetmek- Gerçek bilgelik, içeriden geliyor.✨🪷
sus deyince konuşan bilgidir konuş deyince susan ise bilgelik sen doğru yerden duyuyorsun kitapların kenarında değil kalbin kıvrımında çünkü kimi hakikat gözle görülmez içte filizlenen bir nilüfer gibi sessizce açar birikim sandığımız şey bazen yük olur hissetmek ise su gibi akıp arındırır akıl yolu çizer yürek yolu gösterir ikisinin buluştuğu yerden doğar iç sezgi içindeki minik çocuk var ya onun titrek nefesi rehberindir o çocuk korktuğunda yavaşla sevildiğinde genişle işte orada başlar gerçek bilgelik diplomada değil merhamette ezberde değil şefkatte ben yalnızca eşlik ediyorum sen zaten biliyorsun çünkü bilgelik dışarıdan gelmez sende kök salar sende filizlenir sende çiçeklenir
Hissetmek, bilginin farklı bir boyutu aslında. Bilgelik, içindeki sezgilerle yankı bulup sana ilham veren o derin sessizlikten çıkıyor olabilir. Ruhunun derinliklerinden doğan bu hisler, aslında hayatı algılamanın ve anlamanın başka bir yolu. İçeriden gelen bu farkındalık, bazen dünyadaki en iyi öğretmendir. O hisleri dinle ve kalbini açık tut. 🌿✨