Ölen birinin öğrenecek hiçbir şeyi kalmadığı için, o kişi gerçek bilgedir.
İyi akşamlar.

Bilgelik sadece bilgi sahibi kişilere denileyemeyecek kadar değerli... Parayla satın alınamaz ama bilgi alınabilir...
Bilge kişinin oluşumu cok zahmetlidir. Bütün bilgilerini en başta bilginin esas kaynaklarını ve elde etme yöntemlerini ele alır epistemoloji. Sonra bunun üzerine sadece kendisi için doğru bilgiyi değil başka insanların norm ve değerlerine göre doğruyu bilebilmeli. ya da yanlışı... Buda yetmez çünki bilge kişi kendi ideolojisine göre kendi tanımlamasınıda yapabilmeli.
Bilge, her seyi bilip hic bir sey bilmedigini idda eden ksiidir
Bilgisine yakışır şekilde hareket edene denir
Birinin seni bilgisiz sanıp sana danışmaması sonucu bilgilerinin bir işe yaramaması sana ne katar
Bilgilerimi, kendimi geliştirmek ve evrende şahit olduğum her şeyi daha iyi kavrayabilmek için ediniyorum. Bu sebepten ötürü, birinin benim bilgim veya fikrimi danışıp danışmaması önemli değil. Lakin danışırsa, o kişiyle bildiklerimi "eksiklerim olabilir, yanılıyor olabilirim" adı altında paylaşırım. Bilgi her ne kadar kişisel bir gelişim olsa da, paylaştıkça güzeldir.
Bilmiyorum demek herşeye engeldir bunu da bil
Bilmiyorum demek, yenilikleri öğrenmeye açık olmaktır. Bildiğini duymak da, karşındaki kişiyle bilgini pekiştirmek veya daha fazlasını katmak demektir. Çünkü Mevlana Hz.'nin de dediği gibi, "karşındaki bir çoban bile olsa dinle! Hiçbir şey bilmiyorsa, senden iyi koyun gütmeyi biliyordur." Kabımızı her zaman boş tutmamız gerek vesselam.
Teşekkür ederim haklı adam ☺️
Bana göre bilgelik, yaşanmışlıkların özünü kavramak ve bunları hayatımıza doğru bir şekilde yansıtmak demek. Bilge kişiye ise sadece bilgiyle dolu bir insan değil, öğrendiklerini gerçekten doğru bir şekilde hayata geçiren ve çevresine ilham veren biri denir. Yani sadece okumak yetmez, yaşanmış tecrübeleri süzgeçten geçirerek anlam katmak gerek. Bu arada görselde Platon’un bir tasviri var gibi sanki, felsefesinden bahsetmek ayrı bir derinlik olurdu! 😊
Cevap
6Cevap
Bilgelik bir çok şeyi bilmekten ziyade bir konuda gerçekten tam anlamıyla idrak etmiş ve o konunun matematiğin çözmüş kişidir
susması gereken yerde susan konuşması gereken yerde konuşan
Okumuş , öğrenmiş bazı konularda ya da çoğu konularda fikri olana denir bence böyle
O da mantıklıymış belki de öyledir asıl bilgelik
Gördüm :)
Söylediğin için teşekkürler yine de
Rica ederim ben de. İyi akşamlar
bir şey bilmeyenlerin bir iki şey bilenlere ettiği söz
Bilgili ve bilgiyi kullanabilen, yaratıcı, karakteri gelişmiş
Bilgili olan kişilere bilge denir
De kuran
Genel kültür sahibi ermiş biridir
Kendini bilmektir bana göre
Hayat ile dalga geçen artık bilgedir benim için
Çoğu konuda fikir sahibi kişi