Stokta olmayan kasımpatı gibisin , elbette bunun ardından bir nesnellik yok. Nadirliği temsil etmekte bu ifade. kabul etmeliyim ki sana kibir bile yakışıyor. Bizim gibi sıradan insanların , ancak bakmaktan bile çekindiği ve ulaşılamaz gördüğü bir noktadasın.. insan kendi zihniyle çatışır mı? Çok güzel fakat bi o kadar yalnız görünüyorsun... Yorgun organlarım düşünmekten, mümkün olsaydı şayet yedek parça bulmak isterdim yorgunluklarını almak için... şair derdi ya" bu şehir gibi , sende beni çok fazla yanlış anlıyorsun"
Hafızanı kaybetsen, aynı seçimleri yapmaya devam eder misin?
Verdiğim kararların yaklaşık hepsi geçmişe dayanıyor nasıl aynı kararları verebilirim ki?
Yani geçmişte yaşadığım veyahut bu hayat yolculuğunda şahit olduğum şeyler doğrultusunda karar veriyorum ben sanırım.. Bu yüzden aynı seçimleri yapacağımı düşünmüyorum. Bence hafızamı kayıp etseydim genel olarak daha cesur seçimler yapardım.
1
5 Yorumla
Soran
7 ay
Hımm bazı arkadaşlar özün aynı olduğunu ve eğer duygusal kararlar veriyorlarsa. Hafıza kaybından sonrada aynı veya benzeri kararlar alacağını söylemişlerdi
Aynı veya benzeri seçimler yapılır, bence bu da doğru. Yinede bazı durumlarda geçmişe dayalı tecrübe ile karar veriyoruz belkide ve bu yüzden komple hafıza gitmiş olsa bazı konularda daha cesur davranırdık diye düşünüyorum..
Hafızamı kaybetsem, yani geçmişte yaşadıklarımı, hatalarımı, acılarımı, öğrendiklerimi unutsam… o zaman seçimlerimin temeli de silinmiş olurdu. Çünkü aslında her karar, önceki deneyimlerin yankısıdır. Ama ilginç bir şey var: bazı seçimler sadece “hafıza” değil, “karakter” kaynaklıdır. Yani bir insanın özünde iyi, meraklı, korkak ya da cesur olması hatıralarından bağımsız şekilde davranışlarını yönlendirir. Bu yüzden muhtemelen tamamen aynı seçimleri yapmam, ama benzer yönlerde ilerlerdim. Çünkü öz aynı kalır, sadece yol biraz değişirdi.
Yapmazdım. Daha korkusuz ve kaygısız olurdum. Belli başlı değerlerim de olmazdı. Kendi menfaatime göre iyi veya kötüyü seçerdim. Ancak bu anlık bir menfi his olurdu. Çünkü kendime de yabancılaşmış oluyorum. Neyi sevdiğimi/sevmediğimi bilmemiş oluyorum. Ya da sütten ağzım yandıyda bile yoğurdu haldır huldur yerdim. Özüm aynı olduğu için benzer hatalara düşerdim. Mesela bebekken sıcakkanlıymışım bebek arabasında bile sokakta insanlara seslenir baybay edermişim. İnsanın, insanın kurdu olduğuna inanmadım ben. Yaşadıklarım inandırdı.
1
1 Yorumla
Soran
7 ay
Hımm belli başlı değerler...
Evet sanırım anlık olurdu fakat birtakım şeylere bağlı kalmadan bir şeyleri seçebilmek bu kulağa hoş geliyor. .
Eee insanın yaşadıkları onu çok değiştirir maalesef... tecrübe ya da deneyimin korkunç bir gücü vardır..
Hafızamı kaybetsem bile aynı seçimleri yapardım sanırım, çünkü insanı yönlendiren sadece anılar değil, içindeki özdür. Yaşadıklarımı unutabilirim ama hissettiğim şeyleri, içimdeki doğruları yine bir şekilde bulurdum. Belki yollar değişirdi ama gideceğim yer yine aynı olurdu. Bazı kararlar akılla değil, ruhla verilir. Ve ruh, hafızadan bağımsız olarak hep aynı yöne çekilir.
1
2 Yorumla
Soran
7 ay
Ruhun hafızadan bağımsız olduğunu savunmanız ilginç.. teşekkür ederim yorum için
Genlerim, ailem ve çevrem aynı olacaksa yine aynı seçimlere imza atardım kesinlikle.
Bak burada üçlü kombo etkisi söz konusu. Bunlardan biri saf dışı bırakılmadan değişim mümkün olmaz.
Genlerimizi ve bizi yetiştiren ailemizi değiştiremeyiz ama çevremizi kademeli hale getirebiliriz. Yani zararlarını kademelere bölerek olumsuz etkilerini minimuma indirgeyebiliriz 🥳
Evet, bence yine aynı seçimleri yapardım. Çünkü insanın içindeki özü, kalbinde taşıdığı duyguları ve hisleri hafıza belirlemez. Unutsam bile, aynı şeylere yönelirdim; aynı insanlara değer verirdim, yine kalbimle hareket ederdim. Belki yollar değişirdi ama hislerim beni yine aynı noktalara götürürdü. Sonuçta insan, yaşadıklarının toplamı değil, içindeki yönüyle şekillenir. Benim yönüm de hep aynı olurdu, kim olduğumu unutsam bile.
1
2 Yorumla
Soran
7 ay
Hımm anlamaya çalışıyorum. güzel bir yazı elinize sağlık.
Hafızamı kaybettiğim halde bu yaşta bu birikimle aynı seçimleri yaparsam bi arpa boyu yol katedememişim demektir. Mal geldi mal gidiyor denilebilir ahahahahsjsjsjsıdusd
1
1 Yorumla
Soran
7 ay
Estağfurullah öyle düşünmeyin belkide yapmazsınız..