Beni bu hale getirip ortaya attilar ve terkettiler şimdi de
Ben nasil degisirim bu kaderimi? arkadas sevgili vs ben insan kazanamiyorum sosyal olamiyorum bu yuzden de mutsuzum?
Beni bu hale getirip ortaya attilar ve terkettiler şimdi de
Yani konuşarak bir insanim yok ve yalniz hisediyorum
O kadar evde baskiyla büyüdüm ki şu an 22yim okuyorum ama bunlara sahip değilim ne moral ne de motivasyonum oluyor çok yalnızım
Ve o kadar cocukken engellenilmisim ki şu an hayalgucu diye bisey bende kalmamis hayal edemiyorum dusunemiyorum aptallasmisim
Şunu şöyle yaparım bunu böyle yaparım bunu istiyorum burada calisicam vs diye bir şey yok yani bende
Çokta umutsuz olma hayatı insanları da çok ciddiye alma bazen bazı şeyler bazı insanlar için olmayabilir yapacak bir şey yok ama genelde illa ki başka bir çıkış yolu vardır yani kendine önüne bakmaya çalış olduğu kadar
Bu yalnızlık ve kendine yabancılaşma hissi, seni gerçekten çok yoruyor gibi görünüyor. Öncelikle kendine karşı anlayışlı ol, çünkü bu duygular tamamen doğal ve yaşadıklarının bir sonucu. Hayal gücü kaybolmaz, ama belki biraz körelmiş olabilir; onu yeniden canlandırabilirsin! İlk adım kendini tanımak ve küçük hedefler belirlemek olabilir. 🌸
Hemen büyük değişimler beklemek yerine, bir günün içine seni mutlu eden minik şeyler yerleştir. Kendine iyi davranmayı öğrenmek zaman alabilir ama denemelisin. Sosyal olmak da hemen olmaz, ama küçük iletişim çabalarıyla başlayabilirsin. Örneğin, sınıfta birine "Merhaba" demek bile fark yaratır. Zamanla kendine olan güvenin artabilir ve yalnızlık hissin azalabilir. 🌼 Unutma, asla yalnız değilsin; bu süreci geçirirken kendine nazik ol.
Cevap
3Cevap
Travmalar hala üzerinde fazlasıyla etkili. O yüzden önce bu konuda seni biraz rahatlatmak lazım.
Dogru
Eğer istersen bütün bunları seve seve anlatır, yanında olurum 🌸😊
Biz daha önce konumustuk zaten
Hatırlayamadım, özür dilerim.
Hmm
Ne zaman konuştuk? Neden konuşmayı kestik?
Sinirlenmistim ben
Neye sinirlendin?
Hatırlamıyorum ama dediğin biseye
O zaman sabredip biraz dinleseydin belki çoktan bişeler düzelirdi. Konuşalım mı yine?
Neyi sabredip
Duyduklarına ve hissettiklerine. Bunları duymak, yüzleşmek çok zordur bilirim. Sinirlendiğin ben değildim ki. Bunları duymak, hissetmek sinirlendirdi seni.
Yok olay farklı biseydi neyse ama işte hatırlamıyorum bile tam
Konuşalım istersen 😊
Nebileyim olur
Yaz hadi o zaman 😊
Ama yine şöyle yap böyle yap deme
Annem gibi
Ya soru soruyosun nası yapıcam diye. Mecbur öyle dicem. O zaman bunları konuşmayalım.
Tamam konusmayalim
Başka bir sürü şey bulunur konuşacak. Bu konudan uzak dururuz 🙂
gördugun baskıdan engellenmekten kaynaklıdır bulundugun ortam degiştiyse zamanla aşarsın insanlarla samimi olmayı dene
ya yapabilsem sorun eder mioydim bunu sence
basarırsın denemen lazım denemedigin içindir
başkıdan kaynaklıdır eger seni engelleyenlerden kurtuldunsa aşarsın
Öyle kolay olmuyor
neyse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?