ben hiç bir zaman sosyalleşmedim ne çalıştım ne okudum ne arkadaş ne bi şey hiç bir şey yaşamadım he ağaç ha ben ikimizde aynı , hiç bir zaman sosyalleşemeyeceğimi bildiğim için daha fazla yaşamak istemiyorum..
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Sosyal olmak mı istiyorsun, karşılığında ne veriyorsun?
evet , karşılığında düştüğüm hayatda belli bir şey veremiyorum
Verebilirsin aslında birçok şeye sahipsin mesela günlerce utanç duyacak bile olsan insanların yanına gidip tanışabilirsin ortak noktalar bulup konuşabilirsin bunun için bir kulüp bir iş yeri bir bar yeterli olur. )) Dene denemekten korkma başta çok yanlış kişilerle belki arkadaş olacaksın ama yavaşça kafa dengini bulacaksın. Söylediklerimde samimiyim.
Bir dip not da şu olsun kimsenin genel olarak senin hakkında ne düşündüğünü tam bilemezsin seni yargılayan sana ezik muamelesi yapan kafandaki ses.
2 Kere denedim ama ben daha kendimi bile yenemiyorum kendimle çelişiyorum , sorunda da bu benim hayata karışamamam harekete geçemiyor oluşum , hayır yani ezik olmamı gerektiren gerçekden unsurlar var
Bir söz vardı. popo bahane gibidir herkeste var. Ya şimdilik şikâyet etmeyi kesip kendinin bu halinle mutlu ol ya da şimdilik umursama uygun zamanı gelince atağa geç. Ama böyle sadece kendini üzersin. Yaşın ilerliyor ve geride bir dostluk anı yok.
Sorun da bu isteyip de harekete geçememek o kadar yabancı kaldım hayata ben , hep kendimi üzüyorum hemde 26 yaşına geldim gençliğim gitti sosyal olamamakla şimdi istesem bile hemen hiç bir şeyim olmayacak ki
Yorumları okudum biraz herkes güzel güzel tavsiyeler vermiş aslında sen birde klinik psikolog dene.
psikolog tutucak param yok , psikoterapi gittim ama bir işe yaramadı , aslında düzelmek için kendi kafamda bir plan yaptım.. işe giriyorum çöpçülük ve ya başka bir şey , boğazımı da tutuyorum , az yiyorum feast food bırakıyorum hem zayıflıyorum hemde para geliyor 4 binle kendime bakıcam dişleri saçı yaptırcam kilo gidecek , sesimi de kalın yapıcam bi de olgun göstersem çatlaklarım lazerle para yetecekse azaltıcam , engelli damgasını kaldırmak için avukatla konuşucam , açık lise yazılcam ünivde denicem istediğim mesleği yaşım kaç olursa olsun gerçekden denicem Ama şu sosyal olamamak beni çok üzüyor , istediklerimde çok özel istekler , kız arkadaş normal arkadaş gezme eğlence aktivite hobi , muharrem gibi özgür olmak istiyorum 1 kere geldiğim şu dünyaya herkes gibi normal yaşamak 10 yıldan sonra
Psikologa gitmelisin ve destek olacak biri yok mu hiç? İlaç al mesela. İyi gelir depresyona
Özel piskolog gidecek durumum yok , ilaç aldım bir faydasını göremedim , sosyallik olmayınca hiç bir ilaç fayda etmez
Ben de ayni durumdayım ama daha iyiyim
Citol kullanıyorum iyi geliyor depresyonu atlattım ama evden dışarı çıkmıyorum hala
Devlete git sen de :)
Ben risperdal ve fulsac kullandım ama etkisini görmedim , gittim zaten devlete sonuç değişen bir şey yok piskolog vermiyorlar piskiyatri veriyorlar..
Hangi şehirde yaşadığını sorabilir miyim?
Antalya
Benzer durumlardan muzdaribiz lakin birbirimize çok uzağız maalesef
Yaşımızda aynı , maalesef dostum ben artık akıl ve ruh sağlığımı kaybetme noktasına geldim..
Çaren bende olsaydı inan çaresini tüm gücümle haykırırdım. Ama maalesef ben de şu yaşıma kadar bir çözüm bulamadım
eee ne olacak ölecek miyiz benim akıl sağlığım bozuldu
İntihar etmeden önce sosyalleşmeyi dene o zaman
Bunu ben düşünenememiştim sağol , ne yazık ki 9 yıl 10 ay , 28 gün 7 saattir sosyalleşemiyorum
Neyi bekliyorsun
Ölmeyi
Bende hep asosyalim hiç sosyalleşemiyorum
Akıl ve ruh sağlığım gidiyor ama benim
Ben çocukluğumdan belli asosyalim hep evdeyim gençliğimde tamamen eve kapalı geçti ne işim ne sevgilim eşim ne sosyal hayatım hiçbiri yok hep dayandım hâlâ dayanıyorum bilmiyorum zor ama dayanıyorum mecbur
mecbur derken
Dayanmayım da ne yapıyım yani kendimi bırakmıyorum eve kapalı işsiz asosyal yaşamak zor ama buna sabrediyorum yani
benim ruh sağlığım gitti sende böyle bi şey yok
Allah yardımcın olsun seni anlıyorum zor ama kendini bırakma
Napicaksin intihar mı etcen
sence
Cevabini bilsem sormam bir fikir belirtirim
benim için yaşamanın bir sebebi yok
Benim de yok
kendini kandırma 10 yıldır odasından çıkmayan benim sen değilsin
Offf siz insnalar ne zaman vazgeçeceksiniz siz kendini birşeyler yaşıyorsunuz eminim zor şeyler ama sanki dünyanın bütün ağır yüklerini tasiyormussunuz gibi konuşuyorsunuz sen 10 yıldır demissin ya... Belki ben ben 15 yıldır babamdan psikolojik şiddet görüyorum ve psikopat bir manyak olduğu için evden dışarı çıkarmıyor banyoya kilitliyor üstüne kapıları kilitliyorsa cidden çıkın bu kafadan karşınızdaki insanı tanımadan ne yaşadığını bilmeden yaşadıklarını küçümsemeyin kimsenin hayatı kolay değil şimdi sen mi intihar edersin ben mi hayatta kalırım bilmiyorum artık...
Peki sen benim derdimi neden küçümsedin? sence kolay sürdürebilir mi bi hayat yaşıyorum? beynimin kaldırmadığı akıl ruh sağlığımı yitirecek raddeye gelmem zaman zaman elbette zor şeyler.. yani demek istedim ama güzelim tamam psikolojik baskı görebilirsin sende ağır bir şey yaşayabilirsin bir şey dediğim yok benim derdim seninle eş değer olsun diye sosyallikden giriyorum sen 10 yıldır sosyalsin mesela ama ben değilimdir sadece buna dikkat çekmek istedim sense olayı başka yere çektin en büyük dert benim demiyorum tabi bu dertleriminde zorlukları var ruh hastası oldum bende demek istediğim 10 yıldır evden çıkmıyorsun değil mi geziyorsun demek istediğim bu sadece yaşadıklarım seninle eş değer olmadığını söylemek istedim hepsi bu.. hemen yargılama.. Ne ben senin yaşadıklarının kolay bir şey olduğunu söyledim ne de sen benim zor olmadığını söyledin , demek istediğim sadece eş değer bir sorun yani senin sosyal hayatın vardır benim yoktur tüm mesela bu neden bu kadar büyüttün ki?
Ben ssnin derdini küçümsemedim genelde insanlar hep bu kafada oluyorlar en kötüsü ben yaşıyorum başkası yaşasa dayanmaz falan filan ayrıca da gerginim biraz ve büyüttüğümü dusummuyoysadece fazla tepki vermiş olabilirim
O Yüzden mi kendini gizliye aldın , yok yok sende haklısın bende işte benim derdim en büyük havalarına girdim kendimi savunmuyorum lakin benim dikkat çekmek istediğim nokta senin sosyal hayatın kesin vardır 10 yıldır kendini eve kapatmadın olayıydı yani eş değer bir konuda kesin emin olduğum bir konu üzerine konuşmak istedim..
Kendimi gizliye almamın bir sebebi var şimdi bu konuşma üstüne bir sürü mesaj gelir bana ki atıyorlar gerçekten kimseyle uğraşmak istemiyorum ben yanlış anlamışım her şeyi kusura bakmayın iyi günler
Kim atıyor ki , bir kusurum olduysa affola , sen yanlış anlamadın , ben yanlış ifade ettim , polemiği neden bi anda kestin onu da anlamadım ama neyse
Devam etsem daha mı iyiydi yani durumun farkına vardım ve polemige gerek yok dedim ve kestim
Anladım
Bunun yüzünden insan ölmek ister mi ya?
İstemez mi ben her gün kahrımdan ölüyorum
İstemez tabi ki yapma böyle ya yazık değil mi kendine
10 yıldır dışarı çıkmadım bencede yazık ama sosyalleşemiyorum yok olmuyor yapamıyorum.. üzüntümden ölemiyorumda..
Niye 10 yıldır dışarı çıkmadin ki erkeksin bide?
Bunun erkeklikle alakası yok , yetiştirilme tarzım , sorumluluk alamazdım
Bende öyleyim pek söylemek istemedim ama çok aynıyız
sen ölmek istemiyorsun ama yaşadığın hayatı az çok beğeniyorsundur bende o bile yok sosyal yaşam 0 kendini senelerce eve kapamıyosun
Sen öyle san
derdim seninle sidik yarıştırmak değil ama benim sosyallik 0
Haha 😂
Yardım edebilicegim bisey olsa yapardım ama ilk önce kendime yapardım yok cidden
Her şeyin bir çözümü vardır.
kimse ben gibi değil ki herkes kendini eve kapatmıyor
@NightHead855 umarım vardir
Yorumlarda buluşuyoruz senle
Aynı sorular dikkatimizi çekiyor demek ki.
@NightHead855 Evet olabilir
benim durumumdan herkes iyidir kendini küçük görme
Sende küçük görme olur mu?
Dert yarışması mı var? :d
@NightHead855 sanki demi ya?😂😂
Ne ara bu konu buraya geldi anlamadım
Arkadaşla intihar konusunda anlaştığımızı düşünüyorum. Öyle değil mi?
@NightHead855 kısmen
Neden olamayacaksın?
10 Nisan 2012den beri olmamışım sence açık değil mi 9 sene 10 aydır..
Bu süre boyunca ne yaptın kendine?
lise okuyamadım üniv görmedim eve kapandım bilgisayar oynadım herşeyi yedim içtim , herşeyden uzak kaldım , batacaktım zevk içinde battım , battı balık yan gider misali..
Bunca yıl boşa yaşamışsın, duygusal olarak zayıfsın ve bunların hepsi senin hatan. O kadar acizsin ki intiharı düşünebiliyorsun. İntihar çözüm değil, hiç bir şey için geç değil.
Sorumluluk alamazdım evet sevemezdim evlenmezdim o kadar büyümedim onu geçtim okuyamadım istediğim mesleği yapamadım tamam ee çalışıp sosyal özgürlüğü kazanıp ne yapacaktım ben kendimi kandırmak olacaktı o kadar basit bir sorumluluğu yerine getiremeyecek kadar korkağım evet hiç büyümedim tabi beni yetiştiren ailenin de cahilliği var , hepsi benim hatam kendimi yenemedim evet , sorumlulukdan kaçtım kaçmayada devam ediyorum şimdi başlasam bile bir şeylerin olmayacağının farkındayım , Ama ben bu aileye düşmezsem eminim böyle olmazdım tamam mı , Peki çözümü ne bu hayattan kurtulmanın
En azından dürüstsün. Ailen seni ilgilendirmez. Öz ailemden ayrıldığımda onlu yaşlardaydım. Uzun süre ormanlarda tek başıma yaşadım. İntihar fikri aklıma gelmişti ancak şimdi aldığım her nefes için mutluluk duyuyorum. Çözüm basit. Oturduğun yerden kalk ve bir şeylerden başla.
bende aldığım her nefes için mutluluk duyacağım bu da bir gerçek , ama olmuyor şimdi , kendi kafama göre kararlar aldım başlayacağım başlamasına ama sabırsız ve güçsüzüm hemen hiç bir şey olmayacak
Hemen olacağını söyleyen kim? Yaşayacağın güzel günleri düşün ve sabret. Gücün kendinden gelecektir.
Çok güçsüzüm ama , sosyallik çok kolay olacakmışta gelmiyor bana
Her seçiş bir vazgeçiştir.
nasıl sosyal hayatım olacak ki
Özgüvenden başla, beden dili öğren. Dışarı çık ve adım atmaya başla. Bunları gerçekten yaparsan sana yardımcı olacağım.
2 kere yapmıştım ama daha kilo bile veremiyorum ben çok güçsüzüm ya
Fiziğin kötüyse ilk önce fiziğini düzelt. Günde 100 şınav 5 km koşu yeterli olur başlangıçta. Beslenmeye de dikkat et.
Hemde ne kötü ne boy var ne bi şey , benden bir halt olmaz , koşamıyorum astım hastasıyım şimdi herşeye bir kulp buluyorsun diyeceksin ama öyle sanki ben herşeyi yiyeyim içeyip evde durayım bilgisayar oynayayım diye varım kendimi anlamıyorum ki ,
Küçük bir çocuk gibisin. Hayatı bahaneler üzerine kuramazsın. Alt vücudu olmayan Zion Clark'a bak. Böyle binlerce insan azmedip, senin gibi insanlar bahane bulunca sinirleniyorum, kusura bakma.
gibisi yok zaten hiç büyümedim 26 yaşında geldim ama daha sosyal özgürlüğümü elime alıp hayata karışmadım karışamazdım okuyup çalışmak evlenmek gezmek hepsi güzel şeyler evet hayatı güzel kılan şeyler ama bana düştüğüm hayat hep korkuttu bunları hayata karışamazdım
Gerçeği görüyorsun, bu iyi. Hamle yapmıyorsun, bu kötü. Morgen Freeman'ın bir sözü vardı. "Ölmek mi istiyorsun? Git o zaman at kendini denize. 5 saniye sonra hayatta kalmak için çırpındığını fark edeceksin. Sen kendini öldürmek istemiyorsun. Sen içindeki bir şeyleri öldürmek istiyorsun." İçindeki şeyi öldür, kendini değil.
hem içimi hem kendimi yok edesim var , ikisi birlikte gerçekden , yaşamaya mecburum ama böyle de olmuyor bazen delilik yapasım geliyor gelmiyor değil neler düşünüyorum sen bilsen çeken bilir , ölmeye bile korkağım evet ama hayata karışmaya bile korkağım hayat bilgisayar oynamakdan senelerce ibaret değil bir yerden de başlıcam çok güzel kararlar aldım ama olmuyor harekete geçemiyorum
Neyi bekliyorsun peki? Seni senden başka ne değiştirebilir?
baksana iş bulmak için bile harekete geçemiyorum sosyal yaşamımı nasıl kazanıcam inan hiç bilmiyorum boşu boşuna yaşıyorum ye iç o kadar
Özel bir güç dokunup her şeyi halletmeyecek. Ve senden başka kimse sana yardım edemez.
Sorunda bu ki ben harekete geçemiyorum çok yabancıyım hayata karşı baksana işe girmek bile hareket eylemi yok isteyip de yok yani