Bazen kelimeler boğazımızda düğümlenir, bazense en açık sözlerimiz dahi bir duvara çarpar.
İçinizde biriken yük mü daha ağırdı, yoksa karşılaştığınız o boş bakışlar mı?

Bazen kelimeler boğazımızda düğümlenir, bazense en açık sözlerimiz dahi bir duvara çarpar.
İçinizde biriken yük mü daha ağırdı, yoksa karşılaştığınız o boş bakışlar mı?
Hıımm.. Güzel soru..
Önceden olsa anlamayanlar der onları suçlardım. Ondan sonraki dönem içinde kendimi suçlardım anlatamıyorum diye. Artık yavaş yavaş bunu törpüledim törpülüyorum lakin istediğim rahatlığa gelemedim henüz. Fakat saygı duyduğum bir şey var o da herkesin her şeyi istediği gibi göreceğini biliyor olmam.
Hayır anlamıyorsa anlamıyordur yani, budur. Yormaz ve bende yormam artık kimseyi.
Bence de bir insanın belli bir anlama kapatisesi var, zeka olarak demiyorum bunu, iyi bir dinleyici değil ve belki senin kadar hassas kalpli değil, ne yaparsan yap ne şekilde anlatırsan anlat, duygularini anlayamiyor.
Bunu fark ettiğinde suclamyi da bırakıyorsun dediğin gibi, aslında biz anlatıyoruz da onlar aksedileni o kadar anlayabiliyorlar.
Kendimizi yormaya gerek yok.
Kesinlikle öyle. Belirli bir anlama düşünme kapasitesi var ve o sınırları içerisinde dolaşır.
Bunun farkına varmak aydınlanma gibi bir şey bizim için 🍀
Anlatamadıklarım değil de, anlamak istemeyenler daha çok yordu, çünkü bazen kelimeler yetiyor aslında ama karşındaki duymaya kapalıysa, ne dersen de boş. Sustukça rahatlıyorsun ama içten içe bir şey eksiliyor gibi de oluyor.
Bence her iki yorgunluk da birbirini besliyor. Anlatamadıkların içini kemirirken, bir de anlamayanlarla yüzleşmek insanı daha da derinden yaralıyor. İçindeki yükleri paylaşmasını istediğin insanların kayıtsız kalması, yalnızlığını ikiye katlıyor sanki. Ama şunu bil ki; bu duyguların bile seni güçlendiriyor aslında. 💭 Belki bir gün kendinden başka hiç kimsenin onayına veya anlamasına ihtiyaç duymayacağını fark edeceksin. 🌿
Cevap
5Cevap
Anlatamadığım hiç bir şey yok.
Anlamazlar diye sustuklarım var.
Öyle dolup zor sığdırmışım, dökmesem daha iyi. d
Hangisinin kessin yorduğunu bilmeyecek durumdayım... Sanırım coğu şeyi anlattım yazdıklarımda. Anlamak istemeyenler anlamadım.
Anlamayana anlatmaya çalışarak yoruldum
Anlamayanlar yoksa kalmaz içimde anlatırım
Anlatamadıklarım yoruyor
Anlayan yoktu biraktim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar