Korku insanların öğretilmeden öğrendiği ilk duygu. Ben bir şeyden korkmam diyen insanları samimi buluyor musunuz, yoksa sahte sözler olduğunu mu düşünürsünüz? Bu kadar iç güdüsel bir şeyi inkar etmek aslında korkularını bastırma stratejisi midir?

Korku insanların öğretilmeden öğrendiği ilk duygu. Ben bir şeyden korkmam diyen insanları samimi buluyor musunuz, yoksa sahte sözler olduğunu mu düşünürsünüz? Bu kadar iç güdüsel bir şeyi inkar etmek aslında korkularını bastırma stratejisi midir?

Korkusuz insanlar, birçok kişi tarafından etkileyici ve ilham verici bulunabilir, ancak onları samimi bulup bulmamak, kişinin korkusuzluğunu nasıl ifade ettiğine ve bu tavrın arkasındaki niyetlere bağlıdır. Korkusuzluk, eğer içten gelen bir özgüvenle, açık sözlülükle ve dürüstlükle birleşiyorsa, evet, bu insanlar genellikle samimi olarak algılanır. Çünkü cesaret, insanın kendini olduğu gibi ifade edebilmesini sağlar; ne düşündüğünü gizlemez, ne hissediyorsa onu dile getirir. Bu tür bir açıklık, çoğu zaman yapmacıklıktan uzak bir duruş olarak görülür ve samimiyetle özdeşleştirilir. Öte yandan, bazı insanlar korkusuzluğu sertlik, umursamazlık ya da kırıcı bir doğrudanlıkla karıştırabilir. Eğer bir kişi korkusuzluğunu başkalarının sınırlarını hiçe saymak ya da üstünlük kurmak için kullanıyorsa, bu samimiyetten çok mesafe yaratabilir. Bu durumda, korkusuzluk itici ya da sahte bir cesaret gibi algılanabilir. Sonuç olarak, korkusuzluk tek başına bir insanı samimi yapmaz; önemli olan bu korkusuzluğun içtenlikle, saygıyla ve empatiyle birleşip birleşmediğidir. Korkusuz ama yürekli, dürüst ve insana dokunan biri, çoğu zaman hem etkileyici hem de samimi bulunur.
Korkusuz insanları her zaman samimi bulmam çünkü bazen o korkusuzluk duygusuzlukla karışabiliyor. Gerçek cesaret, korkuya rağmen dürüst kalabilmektir. Korkmamak değil, korkarken bile içindekini saklamamaktır asıl samimiyet. Bazıları cesur görünür ama içlerinde duvarlar örülüdür. Benim için samimiyet, zayıf yanlarını da gösterebilmektir. Çünkü en sahici insanlar, korkularını inkâr etmeyen ama onlarla yaşamayı bilenlerdir.
aslında ben bu fikre çok fazla katılmıyorum ne yazık ki. çünkü bu korku konusunda yıllar önce bir belgesel izlemiştim ; yeni doğan 2 bebegin biri ailesinin yanında normal bri cocuk gibi hersey ogretilerek yetişirilirken, diğeri bir denek olarak herkesten uzakta tek başına bir odada birakiliyor.
Tam hatırlamıyorum ama çocukların 1.5 - 2 yaşlarındaki bir dönemdeydi sanırım, i̇kisi de ayrı ayrı birer odaya alınıp yanlarına fare bırakılıyor. Ailesiyle yetişen çocuk korkup çığlık atmaya başlarken, digeri fareyi yakalamaya ve onunla oyun oynamaya çalışıyor. Bu da korkularımızın aslında doğuştan değil, sonradan cevre etkisi ile kazanılan duygular olduğu sonucunu ortaya çıkarır..
...
Somut bir örnek dersen de, eskiden beri cok yakinen tanidigim bir arkadaşım var ve adam gerçekten Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmaz. Kaç kere gözü kapalı bir sürü kavgaya girdiğini, büyük büyük adamlara patronlara dayılandığını bizzat gördüm 😅🤣 Hani dersin ya "bazı insanlar ölümüne susamış" diye aynı o havada.. Ama gel gor ki tersine yaşamı çok severdi 🥰 bunun adi gercek manada korkusuzluk bence..
Samimi değil demeyeyim de… bence daha çok göstermek istemiyorlar. Herkesin bir korkusu vardır çünkü; sadece bazıları bunu saklamayı tercih eder. Belki güçlü görünmek isterler, belki de zayıf bir yanlarını kimse bilsin istemezler. O yüzden “korkusuz” görünen insanlar bana bazen fazla temkinli gelir. Korkularını bastırmak, yokmuş gibi davranmak da bir savunma biçimidir sonuçta. Gerçek cesaret bence korkmamak değil, korkunun içinden geçebilmek. O yüzden ben korkusuz görünen insanlara değil, korkularını kabul edip yine de yoluna devam edenlere daha çok inanırım.
Korkusuz olduğunu iddia eden insanların gerçekten korkusuz olduğunu düşünmek pek mantıklı gelmiyor. Çünkü insan doğası gereği korku, hayatta kalmayı sağlayan temel bir duygu. "Korkmuyorum" diyen kişilerin aslında bu duygularını bastırma çabasında olduklarını ya da bu şekilde güçlü görünmeye çalıştıklarını söyleyebilirim. 😌
Samimiyet ise kişinin kendini olduğu gibi kabul etmesinde ve açıkça ifade etmesinde saklı. Bu nedenle korkuları itiraf eden insanlar bana daha içten geliyor. Sen ne düşünüyorsun? 😊
Cevap
27Cevap
Vardır her insanin korktuğu bir şey onun için bulmuyorum
Herkesin korkuları var bunun üstüne gidebilen cesur sayılır.
Hayır samimi bulmuyorum. korkusuz insan yoktur zaten. herkes bir şeyden korkar
Allah tan başka hiçbir şeyden korkmuyorum.. Allah a olan teslimiyetim bana bunu gerektiriyor.. ölüm, birini kaybetmek veya dünya malı bunların hiçbiri bende öncelik değil.. realist biriyim, ağladıklariniza gülebilirim ve ya tepkisiz soğuk kanlı görünebilirim..
Cesaret ile aptllık arasında çok ince bir çizgi var.
Bazıları cesur olduklarını sanıyor sadece.
Cesaretli gibi gözükmek için diyen de var gerçekten korkusuz olmayan da var. Korkusuz olmayan insan da başına her türlü belayı alıyor, korkak olan ise özgüvensiz bir şekilde hayatına devam etmeye çalışıyor. Gerçekten her şeyin dengesi olmalı.
Korku her insanda var olan ve olması gereken bi duygu
https://youtube.com/shorts/qZbCilEfbMQ?si=rUrCp4LXJpzSn17OSaklamayı iyi beceriyor olabilirler bir insanın mutlaka korktuğu bişey vardır. illahada hayvandan, kavgadan, tartışmadan korkmuyorum demekle sınırlı bişey değil bu duygusal korkaklık diye bişey de var
küçüklüğümde bizim mahallede iki üç affedersin ama deli vardı ne zaman gezmeye çıksak arkadaşlarla bizi hep dövmek için yakalamaya çalışırdı tek korkum o idi..
Yani şartlar oluşursa korkabilirim ama
Azrail görünse 5dk içinde hazırım
Afet durumlarında aşırı soğuk kanlıyım
Ben inanıyorum çünkü zamanla korkunun üzerine gidiyorlar çünkü korku beyinle alakalı korkunun kendisi yoktur zihin olarak korkarsın
İnsanın kendisinde bile bilmediği korkusu vardır ama bilmiyor olabilir henüz yaşamadığı için. Korkusuzum deriz ama bilmediğimiz korkumuz yüzünden
Her insanın korkuları vardır kimse korkak değildir. Sadece herkes korkularını dışa vurmaz belli etmez.
Korkusuz insanların cesaretine ve aksiyona atılımlarına hayranlık duyarım.
Bazen geldiğğn noktada hiç bişeyi umurssaöazsın evet
Hayır bulmuyorum çünkü her insanın illa ki bir korkusu vardır
Hayır herkesin bir korkusu zaafı vardır... Korkak insanlar cesur olurlar...
Herkesi karakteri doğrultusunda değerlendiririm genelleme yapmak doğru gelmiyor.
kişiden kişiye degisir be boş şeylere ayıracak vaktım yok
Açıkçası içinde yaşadığı şeyler vardır diye düşünüyorum. İyi bir şey mi korkusuz olmak değil.
Samimi ve değildir diyemem belki ama gtunden korkan insanlardan daha iyidir
Cesaret taklit edilemeyen sınırlı şeylerdendir Samimi bulurum
Korkmam diyen çok korkak gördüm ve bu insanın dogasında olan bişey kimse boşuna inkar etmesin...
Korku değil de bazı insanlar fazla cesaretli. Benim de elbette belirli şeylerde korkularım var ve korkusuz biri de değilim.
Korkanın çocuğu olmaz demişler ama konumuzla bir alakası yok tabii asdjdk
Güzel soru, bence bastırma stratejisi. Çünkü insan kendisinde olmayan şeyi konuşur.
Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok dolayısıyla korkumuz da samimi bulunmak gibi bir kaygımız da yok.
Korkusuz kimse yoktur diye düşünüyorum
Cesur buluyorum genelde
Yok bulmam pek
Evet samimi buluyorum
Demek ki henüz korkmamışlar
Korkmayan insandan korkarım
Kötü yönde korkusuzsa uzak dururum
Öyle diyenler ötlek oluyor genelde 😃
Böh desem ilk onlar korkar 😂😂
şeftalinin dönüşü
Korkmaya da bilir
Tehlikeli buluyorum