İçinde bir huzursuzluk varsa, gerçekten bir şeylerin ters gittiğini mi hissedersin, yoksa sadece kendi düşüncelerinin oyunu mu?

İçimde bir huzursuzluk hissettiğimde, bazen bunun dışarıdaki olaylardan kaynaklandığını, bazen de tamamen kendi düşüncelerimin oyunu olduğunu fark ediyorum. Huzursuzluk, sanki bir uyarı gibi geliyor; bana durup neyin eksik olduğunu, neyin yanlış gittiğini hatırlatıyor. Ama aynı zamanda bazen de kendime haksızlık ettiğimi, küçük detayları büyüttüğümü fark ediyorum. İşin ilginç yanı, bu his hem zorlayıcı hem öğretici olabiliyor. Kendini dinlemek, nefes almak, neyin gerçekten önem taşıdığını ayırt etmek gerekiyor. Huzursuzluk bir süre rahatsız etse de, doğru yönetildiğinde içsel bir rehber gibi yol gösteriyor; neyi değiştirmemiz gerektiğini, hangi sınırları çizmeyi öğrenmemiz gerektiğini gösteriyor. Yani aslında huzursuzluk, bir eksiklikten çok, farkındalığın habercisi oluyor.

İçinde bir huzursuzluk varsa, gerçekten bir şeylerin ters gittiğini mi hissedersin, yoksa sadece kendi düşüncelerinin oyunu mu?