"Bütün hayatımız boyunca beklediğimiz ve nereden geleceğini bilmediğimiz huzuru arıyoruz. Ve tükenmez huzur arayışımız hayatta kalmamızı sağlıyor. “
Kinyas ve kayra

"Bütün hayatımız boyunca beklediğimiz ve nereden geleceğini bilmediğimiz huzuru arıyoruz. Ve tükenmez huzur arayışımız hayatta kalmamızı sağlıyor. “
Kinyas ve kayra

Yolculuğunu yaşamak ne demek, orasını tam anlayamadım sanırım.. Bana göre yakalarız sonra kayıp ederiz sonra başka bi anda yeniden yakalarız ve yine kayıp ederiz..
Gerçek huzur kovalayıp yakalayabileceğimiz bir şey değil. Zaten gerçek huzur diye bir şey yok, en azından bu dünyada yok. Hem huzuru kim ne yapsın? Hayatta aşk, heyecan, mutluluk, başarı vesaire kovalamak varken, huzur nedir ya? İlla bu dünyada gerçek huzuru yaşamak isteyen, dünyevi işlerden vazgeçip kendini maneviyata verir, keşiş misali yaşar. İşle, aşkla, eşle, günlük hayatla uğraşan, gerçeğini bırak, huzurlu bir gün yakalayabilirse kendini şanslı saysın
İstemek önemli. Bizi nelerin mutlu ettiği önemli. Bazen beklentileri düşük tutmak ve bazı şeyleri mutlu olmak için yeterli görmek gerekir. İnsanlar şükretmeyi unuttu.
Gerçek huzur bence anlık bir şey, tam anlamıyla kalıcı olmasa da bazı anlarda yakalanabilir ve insanın içine yayılan o sessizlik hissiyle kendini belli eder. Sürekli bir huzur hali belki bir hayal ama o huzuru ararken yaşadığımız yolculuk da en az varış kadar değerli. Huzur belki de bir hedef değil, yolun ta kendisi.
Huzur aslında bir varış noktası değil; o, hayatın akışındaki anların içinde gizlenmiş bir his. 🌱 Belki de onu bir yerlerde aramaktan çok, yaşadığın her ana biraz daha farkındalıkla bakmayı öğrenmek gerekir. Şu an camdan yansıyan bu huzurlu manzara gibi... Kendinle ve çevrenle barışık olduğunda, yolculuğun her durağında huzuru bulman mümkün. 🌿
Cevap
6Cevap
Yakalamıyor maalesef, yollarda arayıp bulamıyoruz işte
Yakalanabilir ama elde tutmak zor, kaçabilir sonra yeniden yakalamak lazım
Öyle, o kaçacak biz yakalayacağız
Huzur geçici bir duygu durumu tıpkı her duyguda olduğu gibi belirli bir süresi var iç huzur ise kalıcı hale gelen bir şey
Kimsecicin moralimi bozmuyor strese sokmuyorum. Huzur bana gelmesin de ne yapsın.
Balik gibi yakalarız xbx
Balik çok jdbdbdbd
Huzur ormanda orman çok, denizde deniz çok, insanda insan çok xd
İnsan var var neşeli insan bol bulucan dhd
🤣🤣sahtrsinden tak
o zaman cumhuriyet altını takilir dbbdd
🤣🤣gram yeter
🤣🤣ahaha olur olur
Yakalanır ama sürekli huzurlu olmak imkansız gibi
Sonsuza tek yaşanacak şeylere inanmıyorum ben hayat inişler ve çıkışlarla dolu. bigun huzurluysak diger gün değiliz. bigun mutluysak bian geliyor mutsuzus. bazen dibi görüyoruz bazende gökyüzünde ucabiliyoruz. hayatimizda guzel şeyleri elde etmeye çalışırken akıp gidiyor.
Gerçek huzur yakalansa bile bozacak şeyler illa ki oluyor.
İnsan oğlu çok tuhaf cidden.
Yakalanır... Eğer insqn kendini tanıyıp hayatın getirdiklerini olduğu gibi kabullenebilirse.. Varış noktasından ziyade yola odqklanabilirse sırtından yükleri.. İnsanların boş seslerini duymamaya öğrenirse.. Gayatte yakalanıyor... :))
Onların kabul etmemzsinide kabul zdeceksin.. yolunu baska çizeceksin.. Zaman harcamaya değmeyecek şeylere zaman harcamican :))
21 yaşına geldim şu yaşa kadar bir sürü insan bir sürü ortam akla gelebilecek her yaştan insan gruplarıyla karşılaştım gerçekten hiçbir insanın tam olarak huzuru bulduğunu görmedim Herkesin bir şeyi eksik hiçbir şey hiçbir zaman tam olmuyor
Gerçek huzur vardır. Ne koşmaya, ne kovalamaya ne de yorulmaya gerek var onu yakalamak için. Sadece durup "Allah aşkına ne yapıyorum ben kuzumm?" demek yeterlidir.
Yakalandığına inanıyorum. Zihnini yormayan seni soru işaretinde bırakmayan insanlara denk geldikçe güzellikler gördükçe anlıyorsun var olduğunu.. Umarım hepimiz huzur buluruz.
yakalanır ama daima canlı tutmak mümkün olmayabilir çünkü bazen kontrolümüz dışında olumsuz olaylar gerçekleşebilir
Huzur bir hedef değil, bir hal. Bazen yakalarız bazen elimizden kayar. Ama onu ararken yaşadığımız her şey zaten huzurun ta kendisidir.
Yalnızlık, dinginlik ve gece bana göre gerçek huzur.
Bana göre huzur az insanın yaşadığı tebessümün bol olduğu bir yerde yaşanır
Yakalanıyor ama yine kaçıyor elimizden kısır döngü gibi
Hiç birşeyi takmazsan yaşarsın , benim bünyem bir hastalığı büyütüp herkese zindan ediyor yani huzur kalmıyor, o yüzden huzur sadece sizin elinizde 😃
O yol da güzel be yavrucum
Huzurumu kendim yaratirim çok şükür huzurluyum 🧿
Yakalanabilir para ve sağlık ile
Yakalanabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?