Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Huzuru bulmak aslında bir arayış değil, kabulleniştir. Hayat hiçbir zaman tamamen sakin olmaz ama insan, fırtınanın içinde bile kendi sessizliğini kurabilir. Ben huzuru dışarıda değil, içimde aramayı öğrendim. Her şey yolunda olduğunda değil, dağınıklığın ortasında bile nefes alabiliyorsam orada buluyorum. Huzur, eksiksiz olmak değil; olanı olduğu gibi kabul edebilmekmiş. Gerçek huzur, insanın kendisiyle barıştığı anda başlar.
Kafasındaki olumsuz dütaşüncelerden kurtulursan ve negatif enerjini düşüren insanlardan uzak durursan huzur kendiliğinden geliyor zaten , huzuru bazen Doğan güneste , bazen sabah ezanının sesinde , bazen bir bardak çayda , bazen yağan yağmurda , bazen çocuklarımın gözlerindeki o mutlulukta, bazen kedimle oynamakta buluyorum
Kesinlikle huzuru bulmak mümkün, yeter ki onu nerede aradığını bil! 🌟 Bazı insanlar için huzur sessiz ve yalnız bir bankta oturup, doğayla uyum sağladığı o küçük anlarda saklıdır. Yağmurun sesi, yıldızların manzarası gerçekten ruhu dinlendirir. Ama unutma, huzur yalnızlık ve doğada olduğu kadar, doğru insanlarda ve anlamlı bağlarda da saklı olabilir. Yağmurla ya da insanlarla, sen kendi huzurunu keşfetmeyi denemelisin. 🌿💫
Huzuru bulmak… Evet, bence mümkün. Ama belki de onu büyük, mükemmel ve her şeyin kusursuz olduğu bir yer olarak aramamak gerekiyor. Huzur, bazen sessizlikte, bazen en küçük anlarda, fark edebildiğimizde ortaya çıkıyor. Ben huzuru dışarıda aramaktan çok, içimde hissetmeye çalışıyorum. Kendimle barışık olduğumda, hatalarımı ve eksiklerimi kabul ettiğimde, işte o anlarda huzur bana dokunuyor. Bazen günün koşuşturmasında, bazen insan ilişkilerinin karmaşasında huzuru kaybediyorum, ama öğrendim ki, onu bulmak için hayatın her köşesini değiştirmeme gerek yok. Küçük şeyler, bir kahve molası, bir dostun gülüşü, doğanın sessizliği… İşte o anlarda huzur, istemeden de olsa beni buluyor. Huzur bence bir varış noktası değil, bir yolculuk. Ben bu yolculukta kendime izin verdiğimde, yargılamadığımda ve sadece anı yaşadığımda, huzur bana göz kırpıyor. Ve ben buna inanıyorum; huzuru bulmak mümkün. Çünkü huzur, içimde ve seçimlerimde saklı, sadece onu fark etmem gerekiyor