Detay yok detay bitti detay rahme...
Şaka şaka görsele ekledim.

Detay yok detay bitti detay rahme...
Şaka şaka görsele ekledim.

Marilyn Monroe şöyle demiş “Bir kadını güldürebilirsen ona her şeyi yaptırabilirsin.” Efsane Monroe’dan kadınlar hakkında çok şey öğrendik ve kadınları detaylı anlamak isteyen her erkek mutlaka onun sözlerine bakıp notlar almıştır. Öte yandan, onun bahsettiği durumun aynısı erkekler için de geçerli! Sadece ufak bir farkla; kadın kendisine yüksek sesle kahkaha attırabilen erkeği sever ve bilimsel çalışmalar gösteriyor ki kadın kahkaha attığında aynı zamanda arzulama moduna geçiyor. Bir kadını anlamak, bir şarabı tatmak gibidir. Dünüyle, bugünüyle ve yarınıyla. Sizde bıraktığı, bırakacağı tatları sevmek, Yeniden onu içebilmek arzusuyla yanıp tutuşmak gibidir...
Kadının korumaya, korunmaya ihtiyacı yoktur. Sınırları bilip saygı duymayı öğrenen bir toplum haline dönüşebilirsek bu algıyı da çürütebiliriz. İnsanın sıkıntısı, derdi, zaafı ne olursa olsun; hiçbir bahanenin ardına sığınarak bir kadına saygısızlık yapmaya hakkı yoktur. Çünkü kadına yönelen her saygısızlık, aslında insanlığın kalbine atılmış bir darbedir.
Sonuna kadar katılıyorum. Anlamak ve anlaşılmak zor olsa da deniyoruz bir şeyler.
Kadının kahkahasında hayatın neşesi, varlığında ise insanlığın özü gizlidir.
Onu anlamak, saygı duymak ve değer vermek sadece bireysel bir sorumluluk değil, toplumsal bir görevdir.
Kadına saygı, insanlığa saygıdır.
Marlyn ve Frida'nın sözlerinde bu temayı görmek mümkün, sadece bakmayı bilmek gerekiyor.
Çoğumuz sevmenin ve sevilmenin verdiği güvenceyi isteriz ama her birimiz kendi güvenliğinin, kendi hayat yolunun peşindeyken sevgi diye bir şey söz konusu olabilir mi? Sevilip saygı duyulan kadınların hüküm sürdüğü bir toplum oluşması temennisiyle. 🦋🙏
Hüküm sürmek kısmına katılacak kadar feminist değilim fakat sevilip sayılmak, saygı görmek konusunun şart olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler efenim :)
Yok sayılıp değersizlik hissiyatı üzerine o kelime , onun dışında eşitliği savunuyorum.
Rica ederim
Kadınların 'da' eklemeyi unutmuşum.
Estağfurullah. Şimdi katılıyorum işte :)
😇🙏
Korunma iç güdüsü var her kadında. Bazısı bunu bastırıyor ya da kendi başına hallediyor. Anlaşılmaksa ruhun ihtiyacı. Yani ikisi ayrı kulvarların konusu ama ikisi de olnalı bir insanda. Ne duygusuz bir bodyguard olmalı ne duygusal bir çöp adam.
Kadının dilinden anlayan erkek çok azdır. Onu koruyan erkek ise çoktur.
"Kadın erkekten ne ister?" sorusuna cevabımız ise şunlardır: kucaklanmak, korunmak, ilgi, şefkat istemektir.
"Erkek kadından ne ister?" sorusu ise; sevgi ister.
Kadınlar da kendini koruyacak güçtedir, karşı taraftan istedikleri şey anlaşılmaktır.
Ki zaten biri anlayamadığı bir kadını da koruyamaz. Hayır yani neyden korktuğunu da anlayabilecek misin ki koruyasın?
Bu biraz kişinin beklentilerine ve ihtiyaçlarına bağlı aslında. Yani, her kadının arzuları farklıdır. Kimisi yanında güçlü bir kalkan arar, kimisi de onu anlayan bir ruh eşine ihtiyaç duyar. Tabii, en ideal senaryo bunların bir kombinasyonu olur. Bir kadını fiziksel ya da duygusal anlamda koruyabilmek, gerçekten onu derinlemesine anladığında daha anlamlı hale gelir. Yani tek bir cevabı yok, uyum ve denge önemli. 😊✨
Hayır değil.
Kadınlar korunmaya muhtaç değil anlaşılmaya muhtaç
Cevap
13Cevap
“Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın. Zaten en dayanılmaz acı buydu. Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın.” - Frida Kahlo.
Kadınlar erkeğin bile kendisinden koruyabilecek erkek ister.
Frida ablamın bıyıklarına kurban. d
Anlayabilen biri olması en önemlisi. Korunma işini kendim de halledebiliyorum. Tabi sahiplenmesi hoş olur zira bende sahiplenici biriyim ama bo.. kunu çıkarmadan.
Zaten sahiplenmeyende sıkıntı vardır
Önce anlamak gelir sonra da korumak tabiki
Kadınlar sahiplenici anlayışlı erkek ister gadası
Kadınların da kafası karışık. d
Aslında büyük bir ikilem kadın sadece omuzda yaslanacağı birini değil omuzuna yaslanacağında onu anlayan birinde ister beni anladığı sürece korkum azalır Beni Anlar destek olur eşlik ederse beni güçlü kılar Bu yüzden korunmaya ihtiyacım olmaz Çünkü yanında olduğunu bilirim anladığı halde Beni korumasız bırakıyorsa yarım kalırım
Mesele sadece omuz yaslamak değildir sanırım ama
Degil mevzu derin :)) ama biz derinlere girmiyoruz :))
Vallahi günümüz kadınları ne istiyor Ben de bilmiyorum ki kendini anlayacak adam istiyor kendini yitirecek adam istiyor aynı zamanda rahat bir hayat istiyor şimdi kadınların istekleri bitmiyor ki evet normalde bir kadın kendisine gerçekten dürüst olan kendisine iyi gelen sevgisini veren bir adam ister ama bilmiyorum bu devrin erkeği ya da kadını bir acayip olduğu için net kestirmek zor
Biz de daha anlayamadık hocam
Bir kadın korunmaya muhtaç değildir açıkçası anlaşılmak önce gelir beraberinde ise sahiplenme beklentisi. Kadın kendisi aciz değil ki istediği sahiplenme o erkeğin ilişkiyi ve sevgisini sahiplenmesi. Duygulara bakar kadın. Yoksa yeri geldiğinde çok rahat kendi kendini de anlar, korur da kimseye mecbur olmadan.
Çok doğru katılıyorum hepsine.
İremolog aksini yazmış verdik cevabını
İrem her kadının farklı beklentilerine dikkati çekmiş
Evet
Önce anlayabilecek, sonra eğer gerekirse koruyabilecek
Derin şeyler cidden.
Anlamak zor.
Aslında çok zor değil. Zayıflık ya da güçlü olmak sadece fiziksel değildir
Korunmaya ihtiyacım olsa badigart tutarım hehen xmmx
Kaç para bi boodiguard
beni anlayabilecek birinden ucuzdur o kesin
2 gram beynim var yakma sabah sabah.
Depresifliği de bırak o benim işim.
Ne güzel kel bi abla fotosu koymuştun trolleniyodun noldu
depresyon göbek adım.
O kız kel değil bi kere, şapkalı Mayurii
Trollüğe devam
hiç bir kadın kendini koruyacak kadar aciz değildir (ülkemizde maalesef kadın katliamları çok olsa dahi bu onların suçu değil erkeğin çaresizliği)
ama kadını anlamak için de kahin olmak lazım be arkadaş
Koruyan kollayan seven anlayan değer veren şımartan hiçbirini yaşamadım hepsi bir arada olsun isteerim azıyla yetinmem yani bende öyle severim çünkü.
Anlamak yeterli bence koruma mevzusuna gelince beni anladığını hissettiğim insanin yanında kendimi yeteri kadar güvende hissedebilirim diye düşünüyorum.
Kadından kastın, kestane taşıyan dişil canlıysa, it eşek farketmez onlara.
Benim kadıbin tanımıma uyan diyosan, anlaşılmayı daha çok isterler
İkisinide istiyorlar
Para da istiyorlar mı. d
Anlarken koruyabilecek birini istiyorum...
Gayet makul istekler. d
Teşekkürler efeniimmm
Korumasın anlasın derler
Çok doğru
Misal ben korunmak istemem aciz gibi his ederim çok şükür ki her yere tek başıma gidiyorum kimse bana bir şey demedi aptal aptal bakıyorlar
Kadın erkek farketmeksizin insan anlaşılmak ister.
ne gerekiyorsa yapsın yeterli)) öğretmen mi olucam?))
Beni anlayacak birini istiyorum. Anlarsa korumuş olur.
Kimsenin korumasına ihtiyacım yok beni anlasın isterdim
Hem korusun hem anlasın hem sevsin hem değer versin hem hem hem..
İkiside olmali
Bence de
herkesın dusuncesı farklıdır mesela buse s*klı bayan ( benı s*kmeye calısıyor )
Koruyup anlayan sadece korumayı kendimizde yaparız
Kadından kadına değişir
ben anlayacak birini isterim
Anlayacak biri olsun ben kendimi korurum
anliyabilecek birilerini ister
Beni anlasın yeter ben kendimi korurum
Kadınlar her şey ister 😃
Zengin birini xd
Her ikisinide isterim
İkisini de ister bence
Beni anlayan biri olsun korumasina gerek yok
Güçlü ve anlayışlı olsun