Biz savaşların olduğu, ev baskınlarının yaşandığı, eşkıyalar tarafından yol kesilen bir dönemde yaşamıyoruz ki. Bu kadınlar neyden korunup kollanmak istiyorlar tam olarak?

Biz savaşların olduğu, ev baskınlarının yaşandığı, eşkıyalar tarafından yol kesilen bir dönemde yaşamıyoruz ki. Bu kadınlar neyden korunup kollanmak istiyorlar tam olarak?

Aslında doğru günümüz koşullarında kadınların korunmaya ihtiyacı yok ve aslında bunun yansımaları çok rahat görünüyor kendine güvenli kadınların sayısı çok fazla bunun nedeni sistemin kadınları koruyor olması tabi bu kadının doğasıyla uyuşmuyo böyle oludğu için bu özgürlük alanını kötüye kullanan kadınlar çok fazla. yani "mastürbasyon yaparım kimse bana dokunamaz" kafasında olan kadın sayısı az değil. işin doğasında kadın birkere fiziksel olarak güçsüz yani homo sapiens sapiens denilen canlının 200bin yıl öncesine gittiğimizde bir kadınla bir erkek karşılaştığında erkek tutar si. ker kadını yani kadında bir şey yapamaz çoğu durumda. ama üreme için kadın hem bebek bakıp hem yiyecek bulma sıkıntısı olunca koruma durumu ortaya çıkmış erkek yiyecek getirir kadın bebeğe bakar bebek büyür ve nesil devam eder. şimdi böyle bir durum yok.. ama en temel olarak kadın güçsüz bu bir gerçek. sistem koruduğu için istediği gibi atıp tutuyo şu an durum böyle ama realite ile karşılaştığında kadın güçsüz.
Genelde ilgi bekledikleri içindir aslında yani beni kıskansın baskın olsun ya da beni her açıdan sahiplensin gibi bir yere kadar doğru insan sevdiğini korur kollar sahiplenir her zaman. ama aşırı ilgi beklemeleri sürekli ilgilensin demeleri aslında kararsız olduklarını gösteriyor çünkü ilgileniyorsun bu sefer sıkıldım diyorlar
Ya boss muhabbet iste. Bir erkek sevgilisini neyden koruyo ki. Cogu erkek taciz durumunda bile risk almaz adamda bicak falan vardir diye. 24 yaşındayım bugüne kadar korunmam gereken bir duruma düşmedim. Onu isteyenlerin derdi korunmak degil sahiplenme hissi falan
Cevap
1Cevap
Kadın; fıtraten nazik, zayıf, erkeğe göre güçsüzdür.. Bunu kimse inkâr edemez..
Bu yüzden dışarıdan gelen maddi ve manevi her türlü saldırıya karşı, erkek gibi kafa tutamaz, üstüne üstüne gidemez, çaresiz kalır.. Doğal olarak korunmaya ve kollanmaya 'kabul etmeseler de' ihtiyaç duyarlar..
Hep deriz ya kadın, erkeğin bir adım gerisinde olmalı diye.. Bu geride olması demek, kadının erkeğin ardına saklanması, sığınması demektir..
İlmen ya da statü olarak değil..
Ama erkek de erkek olacak, sahip çıkacak.. Erkeklikten çıkmış, insanlıktan çıkmış erkek ise o sığınan kadının en büyük düşmanı olur..
O anlamda deıl bızı kımsenın korumasına gerek yok yanımızda bıze bır omur kol kanat gerecek kendınden bıle sakınarak ıncıtmeden koruyup sevecek adam ıstıyoruz saygılı namuslu yalan söylemeyen sadakatlı
tecavüzcüden, şantajcıdan, kötü babadan, hırlıdan hırsızdan kollanmak istiyor olabiliriz, aslında sadece çocuklarımızla beraber korunup kollanmak istiyoruz olay bu yani.
her kız öyle değil bu ihtiyaç biraz da sevgi eksikliğinden geliyor çocuklukta bunun açlığını yaşamışlar
Ayrılma aşamasına gelince de o "koruyup kollayan adam"dan korunmak icin uğraşıyorlar sonra 😅 kısır döngü
Yani tam olarak o dönemde yaşıyoruz ama korunmak kasıt savaştan korunmak değildir herhalde.
Bunu isteyen kadınlar genelde baba sevgisi gormeyenler ya. Birinin onu korumasını istiyor bu çok normal bence.
Her şeyden sahiplenmesi hoşuma gidiyor