Hani derler ya aradığın kriterler nedir diye beni korusun diyorsunuz ya kızlar, bu size tam olarak ne hissettiriyor?

Hani derler ya aradığın kriterler nedir diye beni korusun diyorsunuz ya kızlar, bu size tam olarak ne hissettiriyor?

Çünkü bir erkek tarafından korunmak, sahiplenilmek hoşumuza gidiyor. İstediğimiz erkek tarafından korunduğumuz zaman onun bize değer verdiğini hissediyoruz
Şimdi şöyle ben kendi açımdan konuşacak olursam korumacı olmanın sadece erkeğe yüklenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki kadınlar açısından sahiplenilme iç güdüsünü yaratır korumacı erkek ama o beni koruyorsa bende onu koruyayım derdim, korumacı olmayı erkeğe yüklemek istemezdim kriterim sorulduğu zaman aynı böyle cevabı verirdim. Tamamen sahiplenilmek ve sahiplenmek istemekten ibaret.
Bir kadın ve erkek kendi başına yaşayabilir bu herkesin kendi yaşam standartlarına göre değişir. Benim bir kadın olarak bir erkeğin beni korumasına ihtiyacım yok ama insan yanında bir dost bir hayat arkadaşı arıyor ben şimdi anlıyorum önceden çok özgür kimseye ihtiyacım yoktu evlendim şimdide kimseye ihtiyacım yok ama yanımda birinin bana destek olması çok ayrı bir duyguymus.
Korunmak içinde bir çok şeyi kapsıyor aslında. Yanında güvende hissedeceğim birini isterim, ki bu fiziksel anlamda değil, psikolojik olarak istediğim bir şey.
Hayatın yoruculuğunu, telaşını, sıkıntısını ve stresini yanında unutabildiğim, aksine huzur ve dinlenmişlik hissi versin isterim mesela.
Çoğu kadında bu anlamda söylüyor bu kalıbı...
Çok güzel açıklamışsın :)
Teşekkürler ederim.🙃✨
Seçimin için teşekkür ederim.🌙
Ben teşekkür ederim güzel görüşün için
Cevap
8Cevap
Benim için aitlik duygusunu hissettiriyor, gerçek anlamda bir koruma değil bana özensin, kıyamasın, başıma bir şey geldiğinde ilk o koşsun anlamında.
O tarz erkeklerin nesli tükendi artık biz kadınlar kendimizi koruyoruz gerektiğinde adam bile döveriz sıkıntı yok.
Günümüzle alakası yok bu fıtri bir durum, nasıl tüm kadınlara anne olmadığı halde içgüdüsel olarak anaç duygular bahşedilmiş ise, erkekte koruma gözetme duygusu ile yaratılmıştır. Kadın erkekten hem bedenen hem duygusal olarak daha zayıf olduğu için korunup kollamak ister..
Buna korumak değil ama sahiplenmek bütün kadınlar tarafından hoşlanılan bir eylem
Bi kadin olarak kendimizi koruyabiliyoruz elbette ama yinede birinin varligi yaninda guclu bir erkek hissetmek kizlari mutlu ediyor Ne kadar sahiplenir ne kadar korursa daha iyi baba olur daha iyi aile kurar diye yani
Çünkü kadınlar genel olarak kırılgan bir yapıda. Belki aniden esen rüzgar değil onları üşüten ama kalplerini ayaza çeviren insanlara karşı bir kalkan arıyorlar. Kalbinde konaklayabileceği ve rahat rahat nefes alabileceği..‽
Çünkü neden istemeyelim? Köpek bile sahibini koruyor. Hatta kedi bile bazen seni koruyabilir. Sevmediğin insanı patileyebilir. Sevdiğimiz erkek de bizim için mücadele etsin istiyoruz.
Bazı kadınlar baba figürünü benimseyip duygu arıyor ilişkilerinde bence. Öncesinde onları koruyan seven kişi yerine alıyor sevdikleri kişiyi bu da bağlılık gerektirir
Hiçbir erkeğin, hatta hiçbir insanın beni koruması ihtiyaç duymuyorum. O yüzden "beni korusun" talebi nedir, anlamış değilim. Benim algım dışında bir kavram.
Sadece bize duyulan sevgiyi hissetmek istiyoruz erkeklerin bunu göstereceği en güzel örnek sahiplenici ve korumacı yaklaşım oluyor. Yokss kimseyi yanımızda koruma olarak gördüğümüz yok
Korunmak degil de. Sahiplenilmek sanirim. Biz kadınlar güçsüz değiliz. Sadece sevilmek istiyoruz. O kadar.
Günümüzde değil, her zaman bu böyleydi. Kadınlar korunmak, erkekler şefkat ister. Erkek güçlüdür, kadin anaç.
Genelde ailesinda daha cok babasindan bu duyguyu görmeyen kişiler kendilerini koruyan konu ne olursa olsun arkasında olan erkek ister
Babasından veya abisi tarafından ilgi görmeyip kendini böyle bir erkeğin korumasına muhtaç hissederler.
Şahsen tam anlamıyla korunmak demeyelim de sahiplenilmek diyelim.
Yani koruyup kollayan, arkamızda duran, destekleyen, sahip çıkan gibi..
Desteklesin her yerde her konuda. Ailesinin karşısında mesela. Aile kuzusu olmasın yani.. sonra öldürmesin.
Sahiplenilmek istenilir. Yanında o olunca zarar gelmeyecegi veya bu ihtimalin daha az olabileceği düşüncesiyle de bağlantılıdır.
Yüce Allah kadını erkeğin himayesine vermiştir ve koruyucusu kılmıştır her ne kadar ters yaşanıyor olsa da günümüz de bu gerçeği değiştirmez
Öyle bir isteğim yok. Bunu diyenlerin de aşırı mantıksız düşündüğünü söyleyebilirim. Hiçbir kadın bir başkası tarafından korunmaya ihtiyaç duymamalı.
Kadınlar sahiplenmeyi cok sever ve ister sevdigi adam tarafından korunmak ister
Hoşumuza gider, bu bize kıymet verdiğini gösterir bence.
Günümüzün dünyası kadınlar çok acımasız çünkü.
Günümüzle alakası yok kadınlar hep bunu ister içgüdüsel
Sahiplenilme isteği gevşek erkek sevmediğimizden 😃
bence babamizdan göremedigimiz koruma duygusunu ariyoruz
Olabilir :)
genelde ailesi sahip cikmayan kadinlar bunu ister bende isterdim
Daha çok sahiplensin isteriz ve buda güvende hissettiriyor
Korunmaktan kasıt güven hissi
Evet :)
Genel bütün kadınlar değil baba sorunu olanlar bnce
Çevrelerinden ailerinden göremedikleri koruma içgüdülerini bastırmak için bence.
Dışarıya karşı korumasına gerek duymam ben kendimi savunabilirim ama birlikteyken ona ait olduğumu hissettirmesi sen benimsin gibi davranması kıyamaması çok hoşuma gider
Abi hayirdir bi kisi tarafindan korunmak isteyecegim son sen bile degil kaldi ki erkek olsa.
Guzelim kizlarla koruruz biz kendimizi (siz erkeklerden ) 🌈
Dişilik içgüdüsüyle sahiplenilmek ve nazımızın çekimesi hoşumuza gidiyo
Ben, beni korusun kollasın, bebeği gibi sevsin isterim. Sevgisini böyle naif belli ederse ona dünyaları veririm. Tabi sevgisini her zaman naif belli edecek değil. Her şeyin zamanı var;)
Elimizden bir şey gelmiyor gibi görünüyor bu algı ile yaşıyoruz sayı çoğaldıkça gerçeği göremiyoruz asıl bizi koruması değil onlardan korunmamiz gereken şey erkekler
kadın sahiplenilmek ister de ondan
Aitlik hissediyor insan
Çocukluğu sıkıntılı geçmiştir.
Sahiplenilmek istiyolar ama hak etmiyolar bence :D
O kadınların beynini seveyim.
Korusun demiyoruz sahiplensin diyoruz
Korunmakdan ziyade sahiplenilmek isterler.
yoo ben istemiyorum
Bu da bir tercihtir :D
Toplum bozuk olduğu için
yok öyle bişi beee popon uydurmuş birileri
Kendimi koruyabilirim, gölge etmesin kimse.
Çok güzel bir his :))
İstemem, ihtiyacım yok
İşgüzarlık.
Canım istiyor
bu fikre katılmıyorum
Herkes değil.
Sahiplik duygusu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?