Nedir bu namus?
Kadınlar namusunu Babası, abisi, kocası, oğlu için mi taşır yoksa kendisi için mi?
Namussuz erkekler dünyanın en beter kötülüğünü yapınca "Erkektir yapar" deniliyorda, neden kadınlar en ufak şeyde taşlanıyor?

Eskiden gelen koruma iç güdüsü sokakta köpek saldırdığı zamanda sevgilimizi annemizi ya da kız kardeşimizi arkamıza alırız mesela. Evli kadın erkek fark etmez başka biriyle cinsellik yaşamamalı bekar kadın erkek fark etmez istediği gibi cinsellik yaşayabilir bunun koruma ile ilgilisini pek anlamadım belki kadın duygusal olarak üzülür diye olabilir
Cinsellik olarak ele almayalım konuyu.
Bu ülkede boşanmak istiyorum diyen kadınlar öldürülüyor, erkeklerin tek geçerli sebebi namusuma laf ettirmem.
Toplumun yüzleşmesi iyileştirmesi gereken bir konu bu.
Çünkü bir yerde ailenin namusudur. Erkek her çağda koruyup kollama ve bakımıyla sorumlu tutulmuştur. Bu demek değildir ki erkekler yapar. Erkeklerinde namusu mevcuttur. Ve karısı, kızı, annesi de erkeğin namusudur. Namus kutsaldır korunmalıdır. İnsanlar namusu ve şerefi için yaşar. Günümüzde bazı namussuzlar swinger partileri filan düzenleselerde ga. vvatlığı normalleştirselerde gerçek budur. Namus sadece kadından kızdan ibaret değildir. Ama oda namusun alt kümesindedir
Coğrafya kaderdir diye bişey duydun mu hiç?
Ahlaksız kalplerin terazisiz vicdanların ve seviyesiz merhametlerin ""soyumuz türeyecek"" zihniyetiyle yetiştirdiği erkeklerden dolayı, kadınların doğarken üçüncü planda olduğu bir coğrafyada doğmuş olmanın acı faturası bu işte..
@busted123
Al işte böyle şeylerin medeni olan her insan tarafından düşünülebileceğine bile ihtimal vermeyecek, sadece soy türetmek için büyütülmüş ama yetiştirilememiş bir müsvedde.
Soruna cevap vereyim:
Sence ben ilişki ilişkiler hususunda, buralarda düşürmek tabirini kullanacak kadar zavallılaşabilir miyim?
Bi kendine bak bi bana. Beni kendinle kıyaslama..
Benden sana bir tavsiye;
Erkek olarak doğmuş olmakla yetinme, adamlıktan da nasibini almaya bak..
Kadınlara bir hakaret gibi bu davranış yanlış tabiki kadının öz güvenini zedeler ve yaşamdan soğutur. Kadınları biraz kendi hallerine bırakmak gerek baskiliyoruz şekil vermete çalışıyoruz kıyafetlerine mudehale ediyoruz bu şekilde giyimine göre yargiliyoruz
👏👏👏👏👏👏
teşekkür ederim
Cevap
11Cevap
abi abiligini baba babalıgını yapıyor aşırıya kaçmadıkca sorun yok. ama ailelere tavsiyem cocuklarınıza güvenin.. önünde değil yanında durun. onlar hata yapmaz siz yanlarında oldugunuz sürece.
🙏 Aynı fikirdeyim.
Baskılamak yerine destek olup yanında durulsa, doğruyu yolu gösterip yanlışı gözönüne konulsa daha yaşanılır bir toplum olur.
hayat tecrübesi ve dinledigim hikayeler
Kadınların namusu erkeklerden sorulmaz aslında. Kadınlar yine koruyacaksa kendini erkeklerden korumak zorunda hissediyor. Hem namusunu hem her şeyini.
👏👏👏👏👏👏
Valla efendim.. ALLAH Ayeti Kerimesinde.. Kadınlara söyle ırzlarını ve namuslarını korusunlar demiştir... İllaki öncelikle kadınlar koruyacaktır kendi namuslarını..
Namus ne demek, akla ilk gelen neden bacak arası? Vatan namustur diye bi yazı vardı o zaman vatan hainleri namussuz olmuyomu. Dolandırıcılara küfür ederken babam hep namussuzlar diyo. Ama bekaret kaybının bunlarla alakası varmıki. Neden kadın namussuz oluyo
Kadını kendini koruyamayacak kadar zayıf gördüklerinin bi getirisi. Asıl soru şu ki kimi, kimden koruyorsunuz?
Kadinlar da kendi namusunu korur evet ama tabu olmuş olabilir artık günümüzde, ne bileyim bir erkek olarak koruyamamak biraz tuhaf olur açıkçası.
Namus kavramı iki bacak arasında sanan geri kafalıların düşüncesidir onlar. Bir kadın kalbiyle aklıyla düşüncesiyle namuslu olmalıdır.
👏👏👏👏👏
Herkes kendi namusunu korusa hic bir sikinti yasamayiz aslinda bence
Namusu korumak erkeğin görevi !! Biri laf attı diyelim kadının kendini korusun mu diyelim YAni?
Kadınlar gucsuzdur kendilerini güçlü sanar ama savaşta herkes gerçegi görecek hayat Marvel filmlerindeki kadınlar gibi değil
Sorundaki cümle düşüklüklerini yerden toplayalım. Sonra namus tartışması yaparız
Cümle düşüsü, yazım yanlışı, imla hatası düzeltilebilir, eğitilebilir.
Namuslu gibi görünen ahlaksızlar, namussuzlar, cahiller ne yapılsa değişmez, değiştirilemez.
Bence Asıl dikkat çekmen gereken konu bu olmalıydı.
Size verilen fenomenlikte sonradan düzeltilecekse ben okeyim
😄 Ay kusura bakma odtüden mezun olduğunu söyleseydin sorumu sormaz fenomen olmazdım.
Sahi ya? Erkekler kadını kime karşı koruyordu?
Ben sevdiğim kadının namusunu korurum 😄

Namusunu koruyamayan kadınla ne işin var senin. 🤪
Eğer ben onun namusunu koruyamazsam bende namussuz olurum 😂
Tövbe estağfurullah 😄
Korur merak etme.
Bende anlamadım
Kiyamet yakin
bos beles isler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?