Bazen duyduğunuz bir söz aniden soğumanıza neden olabilir. Sizi karşınızdakinden aniden soğutan şeyler nelerdir?

Bazen duyduğunuz bir söz aniden soğumanıza neden olabilir. Sizi karşınızdakinden aniden soğutan şeyler nelerdir?

Benim resmi görmem büyük tehlikenin kardeşi sayesinde oldu ama zaten iyi değildik yani Allah beni korumak için bunları yaşattı zaten doğru arkadaş sana bunları yaşatmaz aksine saygı duyar güvenir karışmaz ve bile bile yapıyor çünkü ne dedi kendi itiraf etti biliyorum ben sana kötü şeyler yaptım ama yine yaptı çünkü huylu huyundan vazgeçmez maalesef siz istediğiniz kadar uyarın o kötülüğe doğru gitmek isterse gider ve layığını bulur tamam o şu yüzden aslında turdaki durum olsun diye yani okulda olacakken turda olsun da gör bu yüzden hayatın olamadı çünkü sen bu durumu iyi bir şey sanacaktın? o yüzden vücudumda sinir birikti ve mucizeleri yaşadım yani amaç kurtaramaması o durum olsun kurtaracam sen karar vereceksin çünkü başını yakar o kız o yüzden kurtarmam gerekiyor seni o kızdan çünkü zora sokacak seni kim seni kurtaracak? diye yani resmi gördüm bu başkası hesap sordum kaale alınmayınca kararlar verdim uyguladım öyle nasip oldu tabiki o yine sattı o şokla tuzaklar kurdular umursamadım evlendiler kurtuldum
Bitmiyorlar listenin uzun olması normal 🤣
Kesinlikle, kimse kendi özeleştirisini yapmıyor yapmış olsa bu kadar kargaşa da yaşanmaz toplumda. Ne oluyorsa düşüncesizlikten ego savaşlarından hırs tutkısundan oluyor
Ama yok, herkes haklı, herkes mükemmel, herkesin egosu Everest… bu iki bencemde bahsettim onlardan
Dert Büyük: Kusura Bakmayın, Dünya Bu Kızın Etrafında Dönmeli ↗
Hahah güzel olmuş 😻🤏❤
Liste biraz kabarık ajsjhsj Kendisi gibi olmaması, farklı kişiliğe bürünüp rol yapması, bir gün sıcak bir gün soğuk olup çıkarı uğruna samimiyeti… Kendi can sıkıntısını ve özdeğersizliğini karşısındakine yansıtarak yersiz şeylerle sinir etmeye çalışması, toksik davranışlarıyla basit laf sokma çabaları… Egosu ve hırsına kapılıp yanındakini ezmeye çalışması, dikkat çekmek için rekabetçi tavırlar sergilemesi… Ve en çok da sebepsiz nefretini, kıskançlığını gizleyemeyip arkadaş gibi görünüp zarar vermesi. Tüm bunlar, başta sevsem de değişmeyeceğini gördükçe güvenimi azaltıyor, soğumama neden oluyor ve kalbini kırmamak için mesafeli durmak zorunda bırakıyor.
Saygısızlık, sınır ihlali ve empati yoksunluğu varsa bye… Belli bir yaşa rağmen farkındalık düşükse, olgunlaşmamışsa o da çekilmez. Ben kimseyi eğitemem 😒 soğutan daha çok şey var ama bunlar ilk aklıma gelenler..
Ah, haklısın, bazen bir söz ya da davranış tüm büyüyü bozabiliyor! 🙄 Benim için en soğutucu şey, karşımdaki insanın saygısız ve empati yoksunu bir üslupla konuşması oluyor. Örneğin, dalga geçer gibi alaycı konuşmalar ya da başkalarına kibirli yaklaşımlar hızla soğumama sebep olabilir. Ayrıca dinlememek, sürekli kendinden bahsetmek de rahatsız edici. İletişim, empati ve saygı ister; bunlar eksikse ilişkiyi yürütmek zor! 🙃
Cevap
29Cevap
Bir insandan hızlıca soğumama sebep olan şey en başta saygısızlık oluyor. Küçümseyen bakışlar, ukalalık ya da empati yoksunluğu bana ağır geliyor. Dürüst olmamak, güveni hiçe saymak da kalpteki bağı koparıyor. Egoya kapılıp başkasını küçültmek, bencilce tavırlar sergilemek insanı hızla uzaklaştırıyor. İnsanı gerçekten soğutan şey kusurlar değil, nezaketsizlik ve samimiyetsizliktir. Çünkü güzellik dışarıda değil, tavırda saklıdır. Soğumak da işte tam orada başlar.
Saygısız kaba kırıcı olması beni iter soğutur ilgiisiz umursamaz oluşu.
ergen olması
'Öyle etek giyerse olacağı o' demişti biri ve soğumakla kalmadım… Hayvan ve insan katliamını destekleyenler, çalışanlara sebepsizce kaba davrananlar ve masumlara zorbalık yapanlar da gözümde bir hiç. Düşünsem daha çok şey çıkar. İnsan olmak sanılanın aksine ince bir iş, herkesin harcı değil.
Bir insan ne ise o olsun görüşündeyim hep.
Yani kimse neyse onunla gelsin bana. Onun dışında bir beklentim yok
Birisinden hızlı soğumam için beni sinir etmesi lazım.
Damarıma basılırsa altından girer, üstünden çıkarım.
Soyuna, sopuna hangisi denk gelirse söverim..
Bugün biri bana benden böyle beklentilerin olamaz dedi sonra da zaten maç izliyorum gerginim sen de böyle konuşuyorsun dedi. Hem soğudum hem üzüldüm.. Bir de yazıklar olsun dedi 🥰
Güzelmiş öxnxm
Zekasız
Çıkarcı menfaatçi
Korkak
İki yüzlü
İlgi bağımlısı
Cimri
Bu tarz şeyler görünce buzdolabı oluyorum.
Kapağını da sıkı kapatalım kokmasin sjsjs
Benci olması ve rahatsız oldugum seyi on kere uyardıgım halde yapması
Birisinin bana saygisizlik yaptigini hissettigim an sadece sogumuyor soyuna sopuna da sovuyorum sjxnxj 2 in 1 sgoumak+ sinir
Bu dünyada en çok değer verdiğim insan arkamdan hiç olmayacak bir şey demişti o günden beri herkesten hızlı soğurum
Hiç silmek istemiyordum ya hala içim acıyor ama dediği şey aklıma gelince neden silmem gerektiğini hatırlıyorum
Saygısız konuşması
küçümsemesi
aşırı ego yapması
yalan söylemesi
ve ilgisiz davranması beni hemen soğutur
Yalan, saçma hareketler, değerlerini bilmemek, benim liste aşırı kalabalık...
Evet öyle
Düşüncesiz nam-ı diğer oekuz olması, beni dinlemeyip kafasının dikine gitmesi
Fesatsa soğurum birde kalitesizse soğurum güzellik🌸
Bazılarından sogunmuyor yaaa ne yaptıysa olmuyor ama oyle insanlar varki tek kelime tek bakış bitirir verdigin değer tahammül seviyenle ilgili birazda
Yalancı ısrarcı ve hem kendisine hem karşısındaki insana saygısı olmadığını görünce soğurum ben
Mesajıma geç bakılması, azarlar gibi konuşulması, soğuk yapılması bunları yapandan saniyesinde soğurum
Kabalık. Şaka amaçlı bile olsa rahatsız eder. Küfür, şiddet, cimrilik ve bencillik
Küfürlü ve egoist konuşan kişileri sevmiyorum.
Bana karşı ikili oynaması yani yüzüme başka arkamdan başka olması
Saygısız ve ahlaksız olması yeterli ha bir de yalancı
Giydiği kıyafet bile üstüne yakışmıyorsa ben soğuyorum insanlardan..😃
Oyalaması yeter beni, sonra da övgü cümleleriyle kandırabileceğini sanması.
"Gardaş" sözü ve soytarıca kafa hareketleri yaparak konuşması.
Yalan söylediğini anlarsam, menfaatçi biri ve lakayt tavırlara sahipse.
Üslup olarak bana farklı gelmişse soğurum zaten.
Birinin içinde bir tutam kötülük varsa iyi olan hiç bir şey o insanda tam anlamıyla kendini gösteremiyor, içinizde de olsa dışınızda da olsa hiç bir şey gizli değil, bazen bir neden her şey demek oluyor
Onlar kendilerini biliyodur
Hiç gerek yok iki saat yazmaya
Haklısın ama şöyle ki
Denen her cümle sinir kat sayımı zıplatır. Haklıysam açıklama yapma kes
Aniden soğumam, yani o anlık olabilir ama sonra tekrar ısınabilirim. Ancak her yaptığım uyarıma olumlu karşılık alamazsam, o zaman yavaş yavaş gelen bir soğuma olur ki işte onun geri dönüşü yoktur.
Verdiği sözü tutamaması , yalan konuşması bi yere kadar sabrım olur.
Şudur ya da budur değilde... tamamiylen iletişim olduğunda bu fikir canlanıyor. .. yani iletişim kurulduğunda..
Kibirli , boş egolu olması ve saygısızca konuşması
Çok güzel dedin onu ağzına sağlık nur yüzlüm ☺🙏🤗
Teşekkürler anka kuşum🤗🙏
🤗✨☕
Söz aklıma gelmedi ama davranış olarak dengesiz davranması ve düşüncelerini açıklamaması
Bencil anlayışsız yalancı manipülatif olması
Küfür etmesi ve saygısızlık yapması anında soğutur ve bir daha muhatap olmam.
Ukala ve hadsiz sözler ile tavırlar
Ego ve kibir gördüğüm an buzullara gidiyorum
Kötü sözler
O kadar çok şey var ki...
Egolu.. Ukala insanlar
Samimi bulmamaya başlıyorum birden
Dengesiz davranması
Yalan söylemesi yeterli
Başka kişilerle konuşması ki oda oldu😅
Çakal ağzı konuşanlar..
Artist artist konuşması
Hassas noktalarini kullanmasi nankörlük etmesi