Bazı sözler ve davranışlar vardır ki, ne kadar sevsen de bir insandan uzaklaşmana sebep olabilir. Samimiyetsizlik, tutarsızlık, saygısızlık ya da sürekli yalan söylemek gibi şeyler güveni zedeler ve zamanla duyguları tüketir. Özellikle bir insanın iki yüzlü olması, çıkarına göre hareket etmesi veya seni değersiz hissettirmesi, ona karşı olan bakış açını tamamen değiştirebilir. Küçük bir söz ya da anlık bir hareket bile bazen her şeyi bitirebilir.
Peki, seni bir insandan en hızlı şekilde soğutan şey nedir?
Bir insandan en hızlı şekilde soğumana neden olan söz veya davranış nedir?
Aslında bunun ne tipi kuralı yok ya da şunu yaparsa şöyle olur diye Bir açıklamada bulunamıyorum bazen insan öyle tavırlar içerisinde kalabilir ki bir anda soğukluk yaşarsın bazen de görmezden gelebilirsin O zamanki durumuma göre şartlarıma göre değişir.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Yalancı olması. bir insan yalan söylediği zaman ışık hızında soğurum ben. çünkü beni canım yerine koyması ve kendini akıllı sanması yeter de artar bile uzaklaşmam için. bunların dışında Küçümseyici veya aşağılayıcı sözler söylemesi de beni soğuk yapar o insana karşı Başkalarını, özellikle de zayıf veya dezavantajlı durumda olanları küçümsemek veya aşağılamak. Kaba ve argo dil Sürekli olarak kaba ve argo dil kullanmak, özellikle de başkalarını rahatsız edecek şekilde. Başkalarının sınırlarına saygı duymamak Kişisel alanıma veya mahremiyetime saygı duymamak, ısrarcı veya tacizkar davranışlarda bulunmak. Her insanın soğuma nedenleri farklıdır. Bu durum tamamen kişisel değerlere ve deneyimlere bağlıdır. Bu nedenle, bir kişi için kabul edilebilir olan bir davranış, başka bir kişi için kabul edilemez olabilir.
Ben neredeyse aşırıya kaçacak kadar pozitif düşünen ve sosyal olmayı seven biriyim. Neşeyi, neşeli insanları, eğlenceli ve heyecan verici konuları severim, onlara ilgi duyarım. Karşımdaki insanlarda yüksek kültür aramam, çünkü her insan benim için adeta bir kütüphane gibidir. Onları dinlemeyi, kendi deneyimlerimle okumayı ve anlamayı severim.
Ancak sürekli 'yapamam, gidemem, gelemem, deneyemem, koşamam, oynayamam, bilemem' diyen bir yapıya sahip insanlar, benim tam zıt kutbumdur.
Hoş olmayan sözler dengesiz davranışları birçok nedenler olabilir, hal hareketleri konuşmaları uygun görünmeyen davranışlarda bulunabilir, detayda söylediğin gibi katılıyorum. Başka bir deyişle sevdiklerini kaybetme korkusu yaşayan kişilerin bu korku duygu, düşüncelerini besliyor karşı tarafına bu enerji yansıtıyor o enerji aldığı için süre sonra uzaklaşmasına neden oluyor. "Nede olsa beni kaybetmesinden korkuyor beni bırakıp gitmez" düşüncesine girer rahatlıkla onu cepte görür, ona soğuk görür.
Hep kendisini haklı görmesi, en iysini ben bilirim senin fikrini $iklemiyorum kafasında olan narsistlerden, üstünlük kurma hevesinde olan, bu saftır diyip bazı şeyleri söylememesi isim vb shdhd eğlencemdeyim ben kimseyi o kadar ciddiye almıyorum sadece, okey by 👋
Başta kendilerini yanlış tanıtan, yalancı ve ikiyüzlü davranışlar sergileyenler, sürekli eleştiri adı altında kendilerini tamamlamış zannedip başkalarını küçümseyen, negativ enerji yayanlar. Dedikodumu yapıp sonra samimiyetsiz bir şekilde sevgi gösterenler de bunlara dahil. Bu tür insanlardan soğuduğumda, içten olmayan bir sevgi gösteremiyorum ve mümkün olduğunca mesafeli duruyorum.
Cümleleri ve eylemsizlikleri arasındaki tutarsızlık, sürekli benden fedakarlık beklenmesi, yalancı ve iki yüzlü davranışları, sadece iyi gün dostu olması ve negatif davranışları.. Kimi zamanla, kimi de anında soğutur.
Saygısızlık, iki yüzlülük, satıcı dönek insanlar, arkadan iş çeviren insanlar bunlar komple soğuma sebebi zaten. Verdiğim iyiliği, değeri boşa harcayan insandan anında uzaklaşmak isterim.
Saygısızlığa ve nankörlüğe tahammülüm yok. Küfür duyduysam, hakaret ettiyse, haksızlık yaptıysa veya kibirliyse çekip giderim. En sevdiğim insan bile olsa çöpten farkı olmaz gözümde
İnsan olup bir de Kadın olmak, insan olmaktan çok farklı bir konu. Zorluklarının yanına bir de kötü yanlar eklenince, kadınların bunlara nasıl dayanabildiğine hayran kalmamak elde değil. Gerçekten büyük bir psikolojik güçleri var, maşallah