Bazen çok sevsen bile bir söz, bir eylem insanı soğutur..

Bazen çok sevsen bile bir söz, bir eylem insanı soğutur..

Kızlar ayleler yüzünden yüzük atık ama halen konusyoruz herkes bı laf bişi dedi annesi ayrı ev olmaz dedi ayle içi kabul edemezdim sonra ikimiz tek kalktık gitik gelinlik aldık ama o ara siteteten kafayı yedik kavga etik sonra aylelet duydu baskı yaptilat iki taraf yüzük atık kimse bizi dinlemedi halen konuşuyoruz gizli den ama bişi yapmak lazım derim zamana Sabra bırakalım diyor ama biliyorum ki zmaan insandan çok şey alır susuyoruz olmuyor böyle ben bitiriyorum o diyor beni bırakma nolur asla başkası olmaz Allah belamı versin doyor hep bı şeklide kopamiyoruz kaçmak istedik ama onuda yapamiyorz doğru karar mı diye ayleler çok karşı bizi çok kötü hale getirdiler napacagim bilmiyorum kaçmak çözümü kopamiyoruz ama oda bişi yap diyorum ne yapacağımı bilmiyorum diyor sabret diyor neden böyle diyor kızıyor sinir leniyor ama gece yarısı seni seviyorum diyor ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum konudan da kaçıyor ama bırakmam diyor ölüme kadar beni bekle bende seni nura ne kadar doğru boyel oldukça canım acıyor gitsem o arkada kalacak diye bana yardımcı olun
Bir insandan hızlıca soğumana sebep olabilecek söz veya davranışlar, genellikle güveni zedeleyen, saygısızlık içeren veya dürüstlükten uzak hareketlerdir. İşte bazı örnekler:
1. Yalan söylemek: Güven duygusunu ciddi şekilde zedeler.
2. Aşağılama veya küçümseme: İnsanları küçümsemek, onları değersiz hissettirebilir.
3. Dürüst olmayan davranışlar: İletişimde ya da ilişkilerde dürüst olmamak, samimiyeti yok eder.
4. Bencillik: Karşı tarafın ihtiyaçlarına duyarsız kalmak, ilişkiyi tek taraflı hale getirebilir.
5. İhmal veya ilgisizlik: Karşınızdaki kişinin duygularını göz ardı etmek, soğuma yaratabilir.
6. Sözde samimiyet, fiilde ilgisizlik: Bir şeyler söyleyip ama eyleme geçmemek de güveni yok edebilir.
Beni en hızlı soğutan şey, iki yüzlülük ve güven eksikliğidir. Bir insanın söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyorsa, sürekli bahaneler üretiyorsa ya da menfaatine göre davranıyorsa anında soğurum. Ayrıca, saygısızlık ve kendini gereksiz yere üstün görme çabası da itici gelir. Samimiyetsiz tavırlar, yapmacık ilgi, yalan dolan işin içine girdiyse orada bir dakika bile durmam. Karşımdaki insanın net, dürüst ve olduğu gibi olması önemli. Eğer birinin maskesiyle uğraşmak zorunda kalıyorsam, hiç uğraşmam, direk yoluma bakarım.
Bir insandan hızlıca soğumama sebep olan şey, samimiyetsizlik ve tutarsızlıktır. Mesela, bir gün dostça konuşup ertesi gün görmezden gelmesi ya da sürekli laf cambazlığı yaparak kendini haklı çıkarmaya çalışması. Bir de karşısındaki insanı küçümseyen, üstten bakan bir tavır… Hele ki gereksiz kibir veya sahte tevazu gördüğümde hemen mesafemi koyarım. Doğruyu söylemekten kaçınan, yüzüne gülüp arkandan konuşan insanlar da beni hızla soğutur. Net ve içten olmak en güzeli.
Teşekkür ederim
Cevap
24Cevap
Davranışları, saygısızlığı, görmezden gelmesi.
Üslubuna dikkat etmeyen insanlar ve duyarsız , tutarsız insanlardan ışık hızıyla soğuyorum
İkiyüzlü olması beni kendinden soğutur gadası
Beni en hızlı soğutan şeylerden biri saygısızlık ve ukalalık. Kendini herkesten üstün gören, başkalarının fikirlerini küçümseyen insanlara tahammülüm yok. Bir de lafının arkasında durmayan ya da sürekli çelişkili konuşan tipler var, onlar da hızlıca itici geliyor.
Davranış olarak ise bencil ve empati yoksunu hareketler direk soğumama sebep olur. Mesela sürekli kendinden bahsedip karşısındakini dinlemeyen, sadece kendi çıkarlarını düşünen biriyle vakit kaybetmeye gerek yok. Bir de nezaketsizlik… Teşekkür etmeyi, özür dilemeyi bilmeyen insanlar gerçekten çekilmez.
Sadece kendini düşünen bencil insanlar ve bencillikle ilgili yaptığı kelimeler.
Bencil , yalan, tutarsız davranan insanlar birde önyargıyla kendilerini tamamlamış zannedip sürekli eleştiri adı altında negativ enerji yayan memnuniyetsiz insanlarla da anlaşamıyorum, haliyle soğuyorum.
Prenses olması. Günümüz zamane erkeklerinin bir çoğu kadın gibi davranmaya başladı. Bi trip atmalar, aşırı alınganlıklar falan bunlar soğuma sebebi
Hissettikleri ve söylediklerinin farklı olması hemen soğutuyor hissettiklerini anlıyorum çünkü ama dedikleri çok farklı mesela, boğasım geliyor ama artık yapmıyorum kurt yediği ayazı unutmuyor daha
Belli bi yaşa gelmiş ama Konuşma tarzına dikkat etmeyen kişiye göre muamele yapıyorsa o kişiden soğurum net
Hızlı bir biçimde olmaz o ya. Birikmiştir. Son damla da taşırmıştır. "Buna mı alındın" diye de küçümsenir hatta.
Yalan söylediğini anlamış olmam.
Söylediği şeyin yanlış olduğunu kendisi söylemeden benim farkediyor olmam.
Güzel konuşurken birden soğuk yapması ve kibirli olması
Ask olarak diyorsan sevmediğini hissettirmek soz olarak ta eskilerden bahsetmesi
Üslup , şaka adı altında yapılan saygısızlık ve yalan söylemesi
Yalan söylemesi, benle oynaması, s@lak yerine koyması.
bazı davranışlar soğutur , sözlere takılmıyorum
Kendi kendisini veya beni aşağılayıcı sözler söylemesi
Dinime vatanıma milletime aileme veya haysiyetime şerefime laf etmesi
Özü ve sözünün bir olmaması, iki yüzlü olması..
Umursamadığını hissettiğim her türlü söz ve davranış soğutur.
Aradığım bellidir, nitelikleri de öyle. Aradığım şeyin aksini görürsem mesafe koyarım. Koparıp atamadıklarim dışında seçici olmak iyidir.
Erko demesi kendini yüksekte görmesi yeterli
Anlık değil zamanla biriken şeyler beni soğutuyor
Nezaketsizlik dengesizlik
Aldatması hızlı bir bir şekilde sogumama sebep olur
beni insanların yanında kucuk dusurmesi ve yalan soylemesidir
Egolu yapmacık olması
Bencillik ve daha niceleri.
Omurgasız olmak, yetər de artar.
Anlayışsızlık en başta gelir
Yalan söylemesi
Benimle dalga geçer gibi konuşması yeterli
S@lak yerine koyması, küçümsemesi