Eskiden ölmekten korkardım , ölüm ile ilgili konuşmak bile istemezdim. Olgunlaştıkça ya da değer verdiklerimi kaybettiğim için sanırım artık çok normal geliyor.
Sevdiklerimi kaybetmek korkutucu olsa ölümü artık kötü son değil de huzur bulacağım son olarak görmeyi tercih ediyorum bu dünya da yüzlerce yıl yaşamak veya ölümsüzlük istemezdim
Evet düşünürüm aslında. Senin dediğin gibi o yaşa kadar ölüm çok uzak bi şey gibi geliyor. Sonra sevdiklerini kaybedince anlıyorsun ne kadar yakın olduğunu. Bence bu olgunlaşmayla alakalı bi şey. Ölümden korkmamak da bi huzur veriyor insana.
Sadece sonun olduğunu bilerek yaşamak hayatı daha anlamlı kılıyor. Artık korkmuyorum ama bi saygı duyuyorum. O yüzden her anın kıymetini bilmek lazım. Çünkü bi gün bitecek. Ölümden korkmamak da bi huzur veriyor insana. Sonsuz bi yer var gibi. Hayatın daha gerçekçi bi şekilde yaşanmasını sağlıyor.
Ölüm, hayatın kaçınılmaz bir gerçeği. Bunu kabul etmek ve anlamlandırmak zamanla olgunlukla gelişiyor. Belki de sevdiklerini kaybettikçe bu durumu daha gerçekçi bir şekilde kavramaya başlıyorsun. Bu düşünceler, hayatın kıymetini anlamana ve sevdiklerinle geçirdiğin anların değerini bilmeye yönlendirebilir. Ölümü düşünmek, yaşamın güzelliklerini daha iyi fark etmek için bir kapı olabilir. 🕊️