Nasıl bir hal üzerine öleceğinizi ölümden sonrasını vs düşünüyor musunuz? Bu size fayda sağlıyor mu
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Evet her daim dusunurum ve dusundugum icin bir turlu bu hayata odaklanamiyorum.
Tasavvuf o eksik yanını tamamlar diye düşünüyorum
Ben bir seyi merak ediyorum, diyorlar basit insan olun basit biri gibi olun. Basit biri ne yapar insanlara kendini ezdirir mi? Basit biri gibi yasamak nasil olur. Zorluk yasiyorsa hicbir sey yapmayip zaten ölum var deyip hep zorluk icinde mi yasamali? Ben anlayamiyorum.
Basit yaşamaktan kasıt teslim olmaktır. Başına gelen şeylerin, karşılaştığın insanların, sinandigin vs bunların kendiliğinden olmadığını birer imtihan olduğunun farkında olup yaşamaktir bence basit yaşamak. Mesela şunu yapmasaydim bu olmazdı vs gibi dusunculer hayati karmaşık hale getirip olayları ve insani bir çıkmaza ve mutsuzluğa iter bunu iyi düşünmek gerekir
Mesela neyi yanlis yapip neyi yapmadigimi nasil anlayabilecegim? Birilerine baglimi yasamam gerek bagimliligmdan kurtulmam mi gerek icsel olarak? Bana ve kalbime uymayan seyleri mecburen kabul mu etmem gerek.
Haram ve helali bilirseniz eğer neyi doğru ve yanlış yaptığınız bilirsiniz bunun içinde okumanız araştırmanız ve bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu zaman ahir zaman Allah'ın dostları ile beraber olmak onları ziyaret etmek insanın hayatını manevi olarak daha kolaylaştırır. Kalp insanı hiç bir zaman yaniltmaz ama akıl yanıltır. Bana uyan ve uymayandaki kasitiniz bence Allah razı olur mu olmaz mı diye hareket ederseniz daha mutlu ve huzurlu olursunuz
Ne yapacagimi bilmiyorum gercekten, biri diyor kadin calismali biri diyor kadin calismamali oturup erkek beklemeli falan. Bu ne kadar dogru? Kadin bir tek bunun icin mi var yani? Kadin hic bir sekilde kendini gelistirmemeli mi? Yasadigi aile evinde huzursuzluk yasiyorsa oturup erkek mi beklemeli? Birde ailesine karsi gelmemeli diyorlar o zaman ailesi ne istiyorsa robot gibi onu yapmali kisi, ailesinin dusunce tarzi iyi ve yanlis olsada olur oyle mi?
Kadın çalışamaz veya calismamali demek yanlış olur hangi şartlarda çalışabilir hangi ortamlarda hangi meslek gruplarında bunları araştırmak lazım. Bunun içinde az önce söylediğim gibi okumak araştırmak lazım kulaktan duyma şeylerle hareket etmemeli insan. Allah insanı en güzel şekilde yaratmış ve hem erkeği hemde kadını birbirini tamamlayıcı olarak kılmıştır. Hem evlilik ile ilgili hemde yukarıda bahsettiğim birbirini tamamlayıcı ile ilgili ayetler mevcut bakabilirsiniz fikir oluşması açısından iyi olur sizin için. Burada şuna dikkat etmek lazım diye düşünüyorum aklı başında her insan evlenmek ister bence ki öyle olmalı ama burada bireyin üzerine düşeni yapması gerekir her kapıyı kapatıp işi yokuşa sürüp evlilik yaşını ilerlettiginde ona da isyan etmemeli. Kader konusu çok farklı ve kompleks bir konu her şeyi kadere bağlayıp köşeye çekilmekte yanlis. Kadın veya erkek sadece evlenmek için yaratılmadi imtihan dünyasında kimin ne sergileyecegini görmek için yarattı bunun icin insanın yaşama amacının farkında olmalı. Kadın veya erkek tabi ki kendini gelistirecek hem dünyevi hem uhrevi ve bunu yaşantısına çevresine de olumlu yansıtma gayretinde olmalıdır. Aile elbette önemli ama doğru ve yanlışı birbirinden ayırt edip ona göre tavır takinmak onemli burada da kıstas Allah'ın kanunları olmalıdır. Yanlışı senin önüne koyan ailenin dediğini yapmak zorunda değildir bir birey bu konuda hadis var bakmanı tavsiye ederim. Allah'ın kanunlarına göre bir yaşantı yaşadığınızda veya yasadigimizda hayat çok daha kolaylaşacaktır. Burada olmazsa olmaz insanın ilmini artırma gayretinde olmalı ve bunu hayatına tatbik etmesi çok önemli
Tesekkur ederim uzun yazi icin! Bu aralar kafam o kadar karisik ki bu konularla ilgili. Her kes bir sey soyluyor biri diyor kadinlar erkeklesti calismamali biri diyor gidip basit yasayin basit yasarim ama benim sagligimla ilgili bazi problemler varsa onu iylestirmek istememelimiyim? Hemen evlilik mi dusunmem mi gerek evlendikten sonra duzelir kafasinda mi olmam gerek? Zaten karsima cikan kisilerde sanki her seyi benden bekliyor. Kari kiz gibi saklanip benim ilk adimi atmami bekleyenler oluyor, trip falan atiyorlar ben atmazken gelde delirmeme. Birde dindar gecinenler oluyor oyleleri. 😂
Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah. İnsan neyi ararsa onu bulur. Arayan bulur elbet. Kalın sağlıcakla
Düşünürüm. Unutmak istemiyorum ölümün olduğunu. Böyle olunca daha kolay geliyor geçici dünyanın derdi tasası
düşünüyorum nasıl olcegimi merak ediyorum
Hiç aklıma gelmiyor
Yok bea.
Düşünmem
Evet.